|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 17, 09:40. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » aukštos įtampos maitinimo šaltinis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
aukštos įtampos maitinimo šaltinis |
Parašytas: 2008 02 04, 19:46 |
|
|
|
Prireikė padaryti aukštos įtampos maitinimo šaltinį. Srovė ~10mA. Yra tinklo trafas, kurio antrinė - 15kV. Kuo tokią aukštą įtampą lyginti, t.y. kokie diodai, kondikai? Ir svarbiausia kaip matuoti? Kur traukti aukštavolčių varžų? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 04, 21:54 |
|
|
|
Lyginimui gali panaudot lempa 1c21p is lempinio teliko, arba "piestuka" kc xxx (neprisimenu markes). Del varzu, tai gali jungt "karolius" is paprastu, itampa dalinasi. |
|
|
|
|
 |
Re: aukštos įtampos maitinimo šaltinis |
Parašytas: 2008 02 04, 23:42 |
|
|
|
assembled rašo: |
Srovė ~10mA. Yra tinklo trafas, kurio antrinė - 15kV. |
Cia jau gaunasi gana didelis galingumas.Buk labai atsargus
Izoliacines medziagos,kurios atrodo visiskai patikimos dirbant prie simtu voltu,cia gali buti netiketai pramustos.Gavus smugi is tokios galios trafo,gali ir nebeatsikelti.
Lyginimui geriau pasieskok atitinkamu diodu-lempai reiks kaitinimo,kurio grandine tures toki pat auksta potenciala,del to labai auksti reikalavimai grandines izoliacijai.
Paprasto kilovoltmetro aprasymas Radio 1977/nr 4/56psl |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 02 05, 00:11 |
|
|
|
Dėl pavojų man daug maž aišku - tik įdomu būtų sužinoti kiek paprastas stiklo tekstolitas įtampos laiko, kiek ftoroplastas - iš kažko reikės kondikus daryti.
Ir ačiū už kilovoltmetro schemą - ši idėja jau buvo kilusi ir anksčiau, tik man norisi kažkokiu saugiu metodu ir su oscilografu akį užmesti į visą šitą reikalą.
Jaučiu idėja panaši, tik reikia kokio transilo apsaugai. Neteko niekam ko panašaus daryti? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 01 24, 15:58 |
|
|
|
Aš dabar irgi bandau pasigaminti aukštos įtampos maitinimo šaltinį pagal šią schemą http://circuitschematicelectronics.blogspot.com/2011/03/3v-to-high-voltage-inverter.html#.UQEtLvJYWSo
Tačiau niekaip neveikia. Patikrinau visaip kaip tik galėjau, bet negalių suprasti kodėl. Skirtumas tarp tos schemos ir mano dizaino yra tas, kad aš vietoje nežinomo tranzistoriaus 24D506 panaudojau C547B 75d, o vietoj 22M varžos panaudojau du 10M rezistorius. Daugiausia neaiškumų iškilo su tranformatoriumi, kuri reikėjo pasigaminti pačiam. Pagaminau transformatorių su tiek pat apvijų kiek ir reikia, tačiau ignoravau vielos ir šerdies storį į kuri buvo nuoroda. Aš naudojau labai plona vielą (apie ~0.1mm) ir 5mm storio ferito šerdį. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 01 24, 16:27 |
|
|
|
sauroman1 rašo: |
Tačiau niekaip neveikia. Patikrinau visaip kaip tik galėjau, bet negalių suprasti kodėl |
Schema nesąmoninga.
T.y. ji galėtų būti teisinga palikus tas pačias detales, bet perbraižius sujungimus. Dabar viskas kas aplink tranzistorių yra blogai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 24, 17:01 |
|
|
|
Gali būti ir taip. Gali parašyti kaip ten pakeisti sujungimus ar dar geriau nupiešk schemoje. Gali atsiūsti man į el. paštą: sauroman1@gmail.com |
Tingiu.
Pasieškok kitų panašių schemų ir parodyk, pasakysiu gerai ar ne. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 24, 17:22 |
|
|
|
Kam man daryti kita schemą jei turių visas reikalingas detales šiai? Juo labiau jei kaip sakai užtektų vien kitaip sujungti. Beje geresnių schemų nerandų, o šį nesudėtinga ir kovertuoja 3V į 1000V būtent kaip man ir reikia.
O transformatoriaus parametrai geri? |
|
Paskutinį kartą redagavo sauroman1, 2013 01 24, 17:27. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 24, 17:25 |
|
|
|
xina rašo: |
Lyginimui gali panaudot lempa 1c21p is lempinio teliko, arba "piestuka" kc xxx (neprisimenu markes). Del varzu, tai gali jungt "karolius" is paprastu, itampa dalinasi. |
кц106 |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 25, 21:35 |
|
|
|
Užsienietiškame forume rašė, kad ne tą tranzistorių naudojau. Mano naudotas yra BC547B 45V 200mA, o originalas 2SD506 is 100V 12A 150W. Jam taip pat keistai atrodo, kad kolektorius eina prie varžos. Kokios yra Lietuvoje paplitusios alternatyvos? Ir kas blogai su grandine ten prie tranzistoriaus?
Šita schema man jau tampa galvos skausmu.  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 01 25, 23:10 |
|
|
|
Užsienietiškame forume rašė, kad ne tą tranzistorių naudojau. Mano naudotas yra BC547B 45V 200mA, o originalas 2SD506 is 100V 12A 150W. Jam taip pat keistai atrodo, kad kolektorius eina prie varžos. Kokios yra Lietuvoje paplitusios alternatyvos? Ir kas blogai su grandine ten prie tranzistoriaus?
Šita schema man jau tampa galvos skausmu.  |
Dėl tranzistoriaus nusišneka tie užsieniečiai, kaip dažniausiai ten įprasta.
Aš tau siūliau susirasti panašių schemų ir pasinagrinėti tam kad suprasti kas negerai ir kaip turi būti. Tu tingi arba nenori.
Aš irgi tingiu ir nenoriu. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 26, 11:40 |
|
|
|
sioje schemoje reikia tranzo B sukeisti su K ir kondensatoriau nuo "+" pajungti prie E arba "-", dar parinkti apviju, kad generuotu. jei skaityti, kad virsuje pradzia, apacioje galas, tai viskas kaip ir ok. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 01 26, 11:45 |
|
|
|
L2 ir L3 ritėse iš viso nerodo srovės. Tranzitorių patrikrinau. Srovė iš emiterio į kolektorių eina. |
tai ka patikrinai - rodo, kad tranzas jau pramustas. bazes laidininkas turetu buti jau isgaraves (jei baterija pakankamai galinga), o E-K susilydes del issilydziusios bazes. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |