|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 24, 12:39. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Kanifolija ir spiritas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 30, 22:17 |
|
|
|
Sveiki. Visi raso, kad labai gerai lituoti pasigaminus fliusa paciam, kanifolija sumaisyti su spiritu... Arba, po litavimo, nuvalyti spiritu...Gal ir kvailas klausimas, bet... parasykit kas nors, koks spiritas tinka? kiek laipsniu? ju buna juk ivairiu... Gyvenu ne Lietuvoje, pasiulymai nueiti i "taska" ir nusipirkti "papigiai" cia netinka... Ar galima tiesiog nueiti i parduotuve ir nusipirgti "snapso" 40 laipsniu?  |
|
|
|
|
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 30, 22:26 |
|
|
|
pirk firmini fliusa(yra net plaunamu vandeniu) ir nesuk sau galvos. |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 30, 23:11 |
|
|
|
AndriusL rašo: |
Juk rasiau, nesu LT, ir cia net nera elektronikos detaliu parduotuves! |
O, užtat kanifolijos ir spirito iš tiesų netrūksta?  |
|
|
|
|
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 30, 23:32 |
|
|
|
kanifolijos turiu, o kas del spirito, tai ir klausiu, koks tiktu? Negi niekas nezino?
Dekui uz nuoroda, bet man reiktu ne pastos, o kazko skystesnio... |
|
|
|
|
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 30, 23:43 |
|
|
|
AndriusL rašo: |
o kas del spirito, tai ir klausiu, koks tiktu? |
Kuo grynesnis. |
|
|
|
|
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 30, 23:46 |
|
|
|
Aš tirpinu kanifoliją ne spirite o acetone. Ištirpinus kiek lenda įpilu spirito penktadalį kiekio(spiritas skaitosi 96%, denaturuoto 92% yra betkokioje save gerbiančioje statybinių medžiagų parduotuvėje). Daug geriau džiūna(nebėga kaip vanduo) ir nelimpa taip bjauriai. O sau pirkti parduotuvėje bendriems darbams(ypač jei hobistas esi) fliusą mano nuomonė yra pinigų švaistymas... |
|
|
|
|
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 30, 23:59 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
Aš tirpinu kanifoliją ne spirite o acetone. Ištirpinus kiek lenda įpilu spirito penktadalį kiekio(spiritas skaitosi 96%, denaturuoto 92% yra betkokioje save gerbiančioje statybinių medžiagų parduotuvėje). Daug geriau džiūna(nebėga kaip vanduo) ir nelimpa taip bjauriai. O sau pirkti parduotuvėje bendriems darbams(ypač jei hobistas esi) fliusą mano nuomonė yra pinigų švaistymas... |
Dekui uz issamu paaiskinima! |
|
|
|
|
 |
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 31, 09:48 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
<..> O sau pirkti parduotuvėje bendriems darbams(ypač jei hobistas esi) fliusą mano nuomonė yra pinigų švaistymas... |
Na kurgi..
Acetono po nedaug nepardavinėja. Mažiausiai 0,5l. ~10 lt. Po to, dar rask to spirito.. Ir kiek gi čia bankė kainuos?
Vat ir gaunasi daug terlionės, su visokiais acetonais, spiritais.
Be to, toks savadarbis fliusas nėra apskritai blogas, bet jis turi ir minusų, tai tikrai:
labai gerai limpa, kaip "šviežūs" medžio sakai.. Po to plaunantis pirštus tenka patrint gerokai
Pats turėjau tokio fliuso, tai skystas labai jau nebuvo. Sunku užtepti.
Po kurio laiko nenaudojimo pastebėjau, kad pradėjo džiūti ir vis sunkiau būdavo atidaryti bonkutę, kai būdavo tarp tokios, kur vaistus maždaug pardavinėja tik kokie 20 ml.
Ir visus šiuos žaidimus galima iškeisti už nedidelę kainą fliuso bankę, kurios užteks 5 metams.  |
|
|
|
|
 |
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 31, 10:19 |
|
|
|
Siaubungais tarybiniais laikais gauti 96% rektifikato (gryno spirito) nebuvo problema. Turėjau porą ltr., kurio visokiems valymams dar yra iki šiol užtenka. Fliusą irgi darydavau. Labai patogu, kai reikia plokštes ar "aikšteles" padengti.
Iš degtinės fliuso nepadarysi. Reiktu pasidaryti nedidelį "samagono" aparatuką ir dar bent kartą ją pravaryti  |
|
|
|
|
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 31, 14:12 |
|
|
|
Spiritą parduoda kioskuose pavadinimu -kosmetinis spiritas-200gr. flakonuose,ten kur odekalonai ir kiti gėrimai |
|
|
|
|
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 31, 15:08 |
|
|
|
Gal galima patikslinti bent jau valstybe. butu paprasciau atsakyti. |
|
|
|
|
 |
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 31, 15:34 |
|
|
|
miegapele rašo: |
Gal galima patikslinti bent jau valstybe. butu paprasciau atsakyti. |
Gyvenu Airijoje, miestas nedidelis, elektronikos pardavyklu cia visai nera, todel tinka tik eBay. Ten fliusu kainos nuo keliu iki 30 euru ar ir daugiau, todel sugalvojau gal pasigaminti paciam butu pigiau ir tirstumas butu toks koks man patogesnis.
Man reiktu truputi tirstesnio uz vandeni, kad butu galima ir laido gala imerkti ar lengvai patepti kur reikia pries ilituojant ar islituojant detale. Visais laikais naudojau tik kanifolija, bet jau jos neuztenka, norisi patogesnio litavimo.
Gal galit kas suprantat tada bent nuoroda atsiusti is eBay koks man tiktu megejiskiems darbams. Nepamirskit, kad siuntimas irgi i kaina ieina! Todel kad pigiau nusipirkti, o ne gamintis, nevisada tiesa turbut...
Maciau vienoj lentelej, kad galima kanifolija su benzinu maisyti irgi gerai. Gal kas bandet? |
|
|
|
|
 |
 |
Kanifolija ir spiritas |
Parašytas: 2013 01 31, 18:11 |
|
|
|
viktorasss rašo: |
Spiritą parduoda kioskuose pavadinimu -kosmetinis spiritas-200gr. flakonuose,ten kur odekalonai ir kiti gėrimai |
šitas geras  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|