|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 01, 23:03. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » FISHER stiprintuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 13:05 |
|
|
|
Turiu tokią senieną FISHER CA272.Galai kapitaliai nudegę,maitinimas ir pradinis veikia.Schemos neturiu.Gal kas galit patarti,ar apsimoka gaivinti originalių galą,ar kišti STK,LM arba TDA,ar išmesti į metalo laužą.P.S. net nežinau kokie galiniai tranzai buvo,nes gavau jau aplupinėtą. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 13:20 |
|
|
|
zhinynas rašo: |
Turiu tokią senieną FISHER CA272.Galai kapitaliai nudegę,maitinimas ir pradinis veikia.Schemos neturiu.Gal kas galit patarti,ar apsimoka gaivinti originalių galą,ar kišti STK,LM arba TDA,ar išmesti į metalo laužą.P.S. net nežinau kokie galiniai tranzai buvo,nes gavau jau aplupinėtą. |
Kelinti tai metai, gal kur gali rasti, kas išduotų? Koks nors popiergalis, ar detalė. Bent priešgalinius parašyk ir kiek įtampos maitinime. Kokią akustikos varžą siūlo jungti ir r kiek iš tinklo sunaudoja. Tada galima kažką bandyt pasiūlyt. |
|
_________________ Trys viename: 1.Visa nauja-gerai pamiršta sena! 2.Groja ne pinigai, tik be jų irgi negros! 3.Geriau groja,ar tik veikia kitaip?!!. Ir bendrai, JAU groja, ar TIK veikia? |
|
|
|
 |
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 13:30 |
|
|
|
Metai lyg ir 1984 .Akustikos varža 8om,naudojamas galingumas 470W.Galiniai(ant radiko kažkoks auksarankis su pieštuku parašęs)2SA1095,2SA1302/2SC3281,2SC2565.Maitinimas +/- 60V be apkrovos. |
|
|
|
|
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 14:06 |
|
|
|
2SC3281,2SC2565 Šitie po 140 voltų ir 15 A. O 2SA1095,2SA1302 80V ir 4A. taip, kad geriau dėk 2SC3281,2SC2565 Jų ir kitos charakteristikos geresnės.tik jie abu vienos n-p-n struktūros, todėl rask "antrą pusę"-p-n-p. Parduotuvėj visada parinks. Lemonoj nerizikuočiau pirkt.
O taisyti visada verta. Mokaisi juk. Kad ir Fisher-į. Tuolab, kad 1984 metų nebus visai fufelis. Gausi gerų, teisingų 60 elektrinių vatų, o to pakanka net nedideliai salytei, kaip mokyklos klasė. |
|
_________________ Trys viename: 1.Visa nauja-gerai pamiršta sena! 2.Groja ne pinigai, tik be jų irgi negros! 3.Geriau groja,ar tik veikia kitaip?!!. Ir bendrai, JAU groja, ar TIK veikia? |
|
|
|
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 14:13 |
|
|
|
2SC3281 pora: 2SA1265
Jei naudoti tik 8 omu apkrova, vienos poros tranzu turi pakakti. Keturiems omams reiktu lygegretinti galinius tranzus. |
|
|
|
|
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 14:18 |
|
|
|
To JODA.Na dėl"mokaisi" diskutuotinas klausimas(žmogus visą gyvenimą mokosi,jei visai tūpas nėra).Nežinau iš ko susidarei tokią nuomonę apie mano amžių.Intensyviai krapščiausi su stiprintuvais prieš kokia 15 metų(pats supranti,kad su ruskais).Dabar kai ką palituoju dėl hobio,todėl pagrinde įdomi audiofilų nuomonė.Be to gal pas žmones yra susikaupę importinės aparatūros schemų per pastarųjų 10 metų laikotarpį,ko pas mane nėra.P.S iš kur ištraukei,kd 2SA1302-80V,4A... |
|
|
|
|
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 14:34 |
|
|
|
Iš žinyno. Dėl amžiaus, taip pagalvojau, kad elementaraus dalyko negali iššifruoti, kaip tranzai, tai esi pradedantysis. Sorry, nekritikuoju. |
|
|
|
|
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 14:44 |
|
|
|
Aš to stipriaus schemą prieš kelis metus pagal montažinę buvau pasibraižęs,bet tikrai nelengva kažką atsekti,jei kai kurios detalės išlupinėtos,o rezistoriai į anglį sudegę-tai ir nudrėbiau į palėpę,o dabar tvarkiau šlamštą ir radau.Jei žmogus iš Skuodo Vilniuje paklausia,kur Katedros aikštė-nepulk sakyti,kad jis durnas.P.S sorry,pirmą temos klausimą truputį neaiškiai suformulavau-reikėjo parašyti"galinis stiprintuvas visiškai sudegęs". |
|
|
|
|
 |
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 14:59 |
|
|
|
Aš to stipriaus schemą prieš kelis metus pagal montažinę buvau pasibraižęs,bet tikrai nelengva kažką atsekti,jei kai kurios detalės išlupinėtos,o rezistoriai į anglį sudegę-tai ir nudrėbiau į palėpę,o dabar tvarkiau šlamštą ir radau.Jei žmogus iš Skuodo Vilniuje paklausia,kur Katedros aikštė-nepulk sakyti,kad jis durnas.P.S sorry,pirmą temos klausimą truputį neaiškiai suformulavau-reikėjo parašyti"galinis stiprintuvas visiškai sudegęs". |
Žinai, nedraskyk akių Aš NĖ VIENO šitam forume dar nepavadinau DURNIUM Nesuprantat ką rašinėjat. Jei patys nujaučiat tokiais esant, tai nereikia kaltinti kitų  |
|
|
|
|
 |
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 18:23 |
|
|
|
Na gerai-taika.Aš čia tik perkeltine prasme rašiau,jei pastebėjai.Skaičiau forumą,kur su kilovatų fanatais diskutavai-neatrodo,kad konfliktiškas žmogus būtum.Paprasčiausiai gal kas forume žino daugiau apie tokias senienas,būčiau dėkingas. |
|
|
|
|
 |
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 19:23 |
|
|
|
Na gerai-taika.Aš čia tik perkeltine prasme rašiau,jei pastebėjai.Skaičiau forumą,kur su kilovatų fanatais diskutavai-neatrodo,kad konfliktiškas žmogus būtum.Paprasčiausiai gal kas forume žino daugiau apie tokias senienas,būčiau dėkingas. |
Drysiu vėl įkišti savo trigrašį. Aš jų tiek įšnarstęs, kad į standartinio daugiabučio virtuvę sustačius visus, šeimininkė blynų nebeiškeptų-vietos nebeliktų. Todėl iš tiesų sakau tau, šitie aparatai ŽYMIAI vertingesni už dabartinius iki 5000 lt. Jei pagaminti iki 1992... 1995 metų. Čia kaip kuris. Ir dar du dalykus pridėsiu. Pirkti daiktą naujesnį, nei cituoti aukščiau metai, jau pavojinga-gali nupirkt tokią BALALAIKĄ, kad vėliau palyginęs su kokiu legendiniu NAD-u, plaukus...nuo visur nusrausi. Antra, jei su rusiškais kapsteisi, tai turėtum žinoti Šušurino schemą. Perdaryk truputėlį, šiuolaikines dalis sudėk, kur tik įmanoma nenaudok elektrolitų ir jis apgros BET KOKĮ dabartinį Pionier-ių ar JAMA-HAAA  |
|
|
|
|
 |
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 19:34 |
|
|
|
Dabar jau arčiau tiesos,seniai būčiau kokią ruską schema įdėjęs,tik tas maitinimas +-60V truputį gąsdino-vistiek kokių analogų reikės galiniams ir priešgaliniams kaskadams,o prieš tuos kelis metus net kompo neturėjau ir info-nulis buvo.Sakau gi-jau daug laiko tą dalyką buvau užmetęs-gal nebeatsimenu ko,bet kokią čia shemą turi omeny?Nesu nei baisus audiofilas,ne tuo labiau 150dB nesivaikau-svarbiausia patikimumas(ne lenkiškos STK),na ir kokybė proto ribose. |
|
|
|
|
 |
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 19:46 |
|
|
|
Apie 80 metus. Radio žurnaluose buvo. Berods turiu ir čia, motinos bute katalogą. Tik parašyk į privačias žinutes man savo e-pašto adresą, gal kaip nors nusiūsiu, nors bendram supratimui. Nes po ranka turiu tik NEC telefonpalaikį so kamera. Bet pirmam susipažinimui pakaks. Pirmadienį nuskenuosiu ir mestelsiu kokybišką schemą su aprašymu, jei reikės, žinoma... |
|
|
|
|
 |
FISHER stiprintuvas |
Parašytas: 2006 02 03, 19:47 |
|
|
|
Gali naudoti SANKEN tranzistorius poras 2SA1215/2SC2921 , 13+7 Lt Lemona |
|
|