|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 26, 01:21. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Šviesos muzika.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 07, 14:17 |
|
|
|
Sveiki, sugalvojom su draugu pasidaryti šviesos muziką. Galvojam daryti dvi lempas spalvotas ir vieną blicą įdėti. Ieškojom, porą variantų jau turim(bet jau labai sudėtingos schemos), gal kas pasiūlysit kokių nesudėtingų schemų(dviejų lempų ir blico stroboskopams)? |
|
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 07, 19:34 |
|
|
|
Evitoj yra KY202. Tinka ir vakarietiski su panasiais parametrais. Lempa tiks ir halogenine. |
|
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 07, 19:51 |
|
|
|
O iš lemonos gal koks tiktų, mano mieste nėra nei lemonos, nei rcl ar evitos, bet esu susitaręs tai man iš lemonos atveža prekes jei kokių reikia.
Edit: va radau http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=23556 analogą, o čia blogai ar gerai, ar nieko tokio kad jis yra plastmasinis? |
|
|
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 07, 20:09 |
|
|
|
arman rašo: |
O iš lemonos gal koks tiktų, mano mieste nėra nei lemonos, nei rcl ar evitos, bet esu susitaręs tai man iš lemonos atveža prekes jei kokių reikia.
Edit: va radau http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=23556 analogą, o čia blogai ar gerai, ar nieko tokio kad jis yra plastmasinis? |
na jis ne plastmasinis, kaip čia tau pasakius. čia yra to-220 korpusas jis naudojamas visur, juose montuojamos tranzistoriaus, stiprintuvo, U-reg. ir šimtai kitų mikroschemų. nesuk galvos, milijardai prietaisų sukurta naudojant tokius mikroschemų korpusus.
iš visų pusių gali pažiureti kaip atrodo gali čia
https://www.google.lt/search?hl=lt&q=to-220&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&biw=2048&bih=1028&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=isRxUIqqBNHU4QSPjIGACw
P.S pirmą kart pats išgirdęs "to220" maniau kad jį galima naudoti prie 220v įtampos nes verčiant į lietuvių gaunasi į 220 |
|
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl |
|
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 07, 20:16 |
|
|
|
Dėkui, kaip dabar dėl kondensatorių, dėti 400-600v?
Kiek W dėti lempas? |
|
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 07, 20:53 |
|
|
|
Kiek W dėti lempas? |
kondensatoriai dedami +30% nuo manoma aukščiausios įtampos. reiktų 240+(240*0,3)= 314v, vadinasi reikia ne mažiasniės įtampos kond. tiks 400v. nors galima dėt ir 800v. |
|
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl |
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 07, 22:30 |
|
|
|
Kiek W dėti lempas? |
duotosios schemos aprašyme rašo, kad schema skirta naudoti su 50w lempomis, kitaip reikia keist diodu tilta ir saugikli, norint naudot su galingesnem lempom |
|
_________________ Visada buna pirmas kartas |
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 08, 06:54 |
|
|
|
Viena 100W lempa naudoja kiek maziau nei 0,5A. Jei lempos trys, jos naudos 1,5A. Reiskai saugikli dedi 2A ir pasirenki ne maziau kaip 2A laikanti (geriau imti su dviguba atsarga t.y. 4A) diodu tilta. Tiek diodu tilta tiek tiristorius reikia montuoti ant radiatoriu. Kokio dydzio radiatorius pasirinkti priklauso nuo naudojamu lempu galingumo. |
|
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 08, 14:55 |
|
|
|
Nusipirkau dvi lempas po 40w, o 3 galvojų dėti iki 150w ar 100w. Tai man rodos saugiklio užteks 1.5A? |
|
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 08, 15:17 |
|
|
|
Man ir idomu pasidare. Ar galima vietoj trafuko deti optopora, muzikos signalui paduoti? |
|
_________________ Nėra parašo. |
|
|
|
|
Šviesos muzika. |
Parašytas: 2012 10 08, 15:41 |
|
|
|
Tai kaip supratau vietoj trafuko reiks idet optopora ir daugiau nieko nekeist. |
|
_________________ Nėra parašo. |
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|