|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 17:14. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » prašau paaiškinkit ūkiškai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
prašau paaiškinkit ūkiškai |
Parašytas: 2012 10 13, 14:22 |
|
|
|
Sveiki, gal kas nors galit ūkiškai man paaiškinti, kas yra įtampų asimetrija pvz trifaziniame tinkle? Bandžiau susirasti įtampų priklausomybė nuo laiko diagramas, kuriose būtų pavaizduota, kaip atrodo įtampų asimetrija, tačiau nelabai pavyko. |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
Re: prašau paaiškinkit ūkiškai |
Parašytas: 2012 10 13, 15:51 |
|
|
|
pcwortex rašo: |
Sveiki, gal kas nors galit ūkiškai man paaiškinti, kas yra įtampų asimetrija pvz trifaziniame tinkle? |
Kai pvz. A fazė 234 V, B fazė 240 V, o C fazė 228 V tai ir yra įtampų asimetrija. Asimetrijos nėra kai visos įtampos vienodos.
Dar galima sakyti, kad asimetrija yra kai apkrovos sujungtos žvaigždės jungimu neutralė nulinio laido atžvilgiu turi kažkokią įtampą nelygią 0. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 13, 16:27 |
|
|
|
Tai išeina šitaip. Sakykime linijinė įtampa turi būti 400 V. Jeigu jinai yra mažesne ar didesne, tai reiškia, kad vienoje arba abiejuose linijose yra įtampos asimetrija.
pvz. paimkim tokia apsaugą
http://www.b-a.lt/Rele-faziu-kontroles-CZF-2B-3x400V-10A-Kitos/kaina/internetu/696/59327
ten parašyta "suveikimo įtampos asimetrija - 45 V ~" tai reiškia, kai linijinė įtampa bus 355 V. tai tada suveiks apsauga. Ar ne taip?
Prie to pačio paklausiu, o kas yra dar tokia Įtampos histerezė? |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 13, 16:33 |
|
|
|
Prie to pačio paklausiu, o kas yra dar tokia Įtampos histerezė? |
Histerezė ta pati kaip ir visur - tai yra įtampos (temperatūros ir tt.) skirtumas tarp suveikimo ir atjungimo. Tavo atveju būtų kad suveiks prie 45v skirtumo, o atsijungs prie 40v (jei histerezė 5v). Histerezė reikalinga tam, kad relė nesijunginėtų be reikalo esant mažiems svyravimams prie suveikimo ribos. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 13, 16:51 |
|
|
|
ten parašyta "suveikimo įtampos asimetrija - 45 V ~" tai reiškia, kai linijinė įtampa bus 355 V. tai tada suveiks apsauga. Ar ne taip? |
Aš nežinau ką konkrečiai šiuo atveju gamintojas turi omeny.
Bet aš labai nerekomenduoju naudoti šitą lenkišką šūdą. Sumokėsi gal kiek brangiau už ABB ar Schneider Electric ar Merlin Gerin, bet turėsi gerą daiktą. O čia yra mėšlas, patikėk, daug aš jų išmečiau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 14, 12:23 |
|
|
|
sopkis rašo: |
Tavo atveju būtų kad suveiks prie 45v skirtumo, o atsijungs prie 40v (jei histerezė 5v). |
Ar ne prie 50 V skirtumo atsijungtų?
Ir paskutinis klausimas.
pajungimas man įdomus asmeniškai.
tai kiek suprantu aštuntas išėjimas jungiasi prie elektromagnetinio paleidėjo? o tai kam tie V1, V2 ir V3 reikalingi ir kodėl jie pajungti už trifazio tinklo jungiklio? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 14, 14:33 |
|
|
|
todel, kad stebi tiek ant linijos, tiek ant prietaiso (sudirba ir kai kontaktorius pagedes). |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |