|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 30, 17:01. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Reikia pagalbos del lituoklio
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Reikia pagalbos del lituoklio |
Parašytas: 2012 10 11, 19:31 |
|
|
|
Sveiki. Nusipirkau lituokli nauja su smailiu angaliu, bet nervina, kad lydematalis prikimba ne prie lituoklio angalio to smailo galiuko, o prikimba kazkur visai sone to angalio ir labai lievai lituot gaunas. Tai kas cia gali but? Ar lituoklis blogas ar gal kaip tai galima istaisyti, butu labai gerai kad lydmetalis prikibtu prie pacio galiuko. O gal tai d4l to, kad lituoklis tik 17lt kainavo ? Pirkau sita: http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=46813
P.S. Kokius jus naudojat ir ar patogus lituot? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Reikia pagalbos del lituoklio |
Parašytas: 2012 10 11, 20:38 |
|
|
|
kesiukas rašo: |
Sveiki. Nusipirkau lituokli nauja su smailiu angaliu, bet nervina, kad lydematalis prikimba ne prie lituoklio angalio to smailo galiuko, o prikimba kazkur visai sone to angalio ir labai lievai lituot gaunas. Tai kas cia gali but? Ar lituoklis blogas ar gal kaip tai galima istaisyti, butu labai gerai kad lydmetalis prikibtu prie pacio galiuko. O gal tai d4l to, kad lituoklis tik 17lt kainavo ? Pirkau sita: http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=46813
Dabar dar nusipirk šito ir bus tau laimė
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=40852 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 11, 21:44 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Toj bankrotas man bus Nu bet reikia reikia  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 11, 21:49 |
|
|
|
Evaldai, pats naudoji ką nors panašaus ? |
|
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 12, 01:18 |
|
|
|
pauliusbyte rašo: |
Taip |
Keista, nes man niekad kažkaip tokio panašaus dalyko neprireikė... Lydmetalis kimba gerai ir t.t. Antgalis pusmetį ant stotelės atlaiko beveik kasdieninio litavimo  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 12, 16:28 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
Taip |
Keista, nes man niekad kažkaip tokio panašaus dalyko neprireikė... Lydmetalis kimba gerai ir t.t. Antgalis pusmetį ant stotelės atlaiko beveik kasdieninio litavimo  |
ir aš primą kart apie tai girdžiu, aš nuvalau lituolį, su metalinėm drožlėm (indam plaut) , į kanifoliją pamerkiu ir lituoklis paruoštas ... |
|
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 12, 17:39 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
Taip |
ir aš primą kart apie tai girdžiu, aš nuvalau lituolį, su metalinėm drožlėm (indam plaut) , į kanifoliją pamerkiu ir lituoklis paruoštas ... |
O jūs pamėginkit ir daugiau nenorėsit žaist su drožlėm ir kanifolija. Reikalas tas, kad mano lituoklis nėra koks nors kilmingas Welleman, o pigus kiniškas. Ir jis apdega ypač kai sukeliu temperatūrą fucking bešvinio lydmetalio litavimui. Tada trumpas kyštelėjimas į minėtą pastą ir lituoklio galiukas blizga. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 12, 20:57 |
|
|
|
Sveiki, pakliuvau į panašią situaciją. Nusipirkau naują lituoklį ir jo pačiam galiuke lydmetalis nesilydo. Lydosi tik toliau, šone. Mėginau jį aktyvuot padegdamas skystu fliusu ir tepant lydmetalį ant jo, tačiau nieko nesigavo. Visas galiukas pasidarė juodas ir su paprasta kempinėle nenusivalo. Ką patartumėt toliau daryt? Nusipirkt tą kempinę su metalo drožlėm? Ir tą brangų aktyvatorių?
O ar yra skirtumas kokį aktyvatorių pirkt? Jeigu lituoju su bešviniu lydmetaliu tai reikėtų ir bešvinio aktyvatoriaus?
http://www.evita.lt/det-16479-product.html Vat tokio? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 12, 22:34 |
|
|
|
Jei uz pajalnyka sumoki 17lt. po to uz aktyvatoriu 24lt. tai jau
galima ir lituokli nebloga nupirkti  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 12, 23:50 |
|
|
|
Litavimo mėgėjams (ne pramoninės gamybos lituotojams), labai patariu nenaudoti bešvinio lydmetalio.
Nebent tenka lituoti pramoninį "bešvinį produktą" - tada reikia didesnės lituoklio temperatūros, ir tai dažnai būna problema paprastiems pigiems lituokliams, neturintiems galimybės reguliuoti temperatūrą. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 13, 00:37 |
|
|
|
Pritariu vilk,as esu megejas,ir naudoju tiktai svinini lydmetali, su juo zymiai lengviau lituoti,reikia zemesnes temperaturos,litavimo vietos atrodo graziau,aplamai man svininis geresnis |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 13, 09:58 |
|
|
|
artamik rašo: |
Pritariu vilk,as esu megejas,ir naudoju tiktai svinini lydmetali, su juo zymiai lengviau lituoti,reikia zemesnes temperaturos,litavimo vietos atrodo graziau,aplamai man svininis geresnis |
Pritari, bet toliau viską rašai priešingai. Išsiblaškymas ? Ar kitos bėdos ? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|