|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 03, 20:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Trafo problema (jeigu tai problema).
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Trafo problema (jeigu tai problema). |
Parašytas: 2012 10 04, 12:39 |
|
|
|
Trafas naujas 12V 0.7A, žodžiu, negalingas. Dabar veikia vieno prietaiso maitinime. Tik vat toks dalykas yra. Įjungus prietaisą į tinklą trafas zyzia, bet po kiek laiko tas zyzimas dingsta. Su nauju trafu dar gyvenime tokio atvejo neturėjau. Dėl to įdomu čia normalu taip naujam trafui ar nelabai Aparatui maximaliai reikia 380mA, bet ir tiek niekada nepasiekia, tai abejočiau ar trafas per silpnas 700mA. |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
 |
Re: Trafo problema (jeigu tai problema). |
Parašytas: 2012 10 04, 13:08 |
|
|
|
SPX rašo: |
Trafas naujas 12V 0.7A, žodžiu, negalingas. Dabar veikia vieno prietaiso maitinime. Tik vat toks dalykas yra. Įjungus prietaisą į tinklą trafas zyzia, bet po kiek laiko tas zyzimas dingsta. Su nauju trafu dar gyvenime tokio atvejo neturėjau. Dėl to įdomu čia normalu taip naujam trafui ar nelabai Aparatui maximaliai reikia 380mA, bet ir tiek niekada nepasiekia, tai abejočiau ar trafas per silpnas 700mA. |
Pirmiausia išsiaiškink ar zyzia pats trafas ar tą zyzimą sukelia iš jo maitinamas prietaisas. Zyzimą gali sukelti ir diodų tiltelis kurio vienas iš diodų yra "truputį kitoks" nei likę 3. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 04, 13:22 |
|
|
|
Zyzia trafas, tikrinau jau ne vieną kartą. Diodai turėtų būti geri, nes kitaip trafas labai kaistų (iš patirties žinau ) O čia per visą dieną darbo trafukas įšilęs kaip ir visi trafukai, su kuriais esu susidūręs. Tiesa, tas zyzimas nėra įkyrus, realiai vos girdimas, bet po kiek laiko jis dingsta ir vėl viskas atrodo kitaip. Dar pagalvojau gali būti dėl tinklo triukšmų - kokia čia tikimybė? Įjungtas tiesiai į ilgintuvą, bet jis nestabilizuotas ir be jokios apsaugos. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 14:02 |
|
|
|
SPX rašo: |
Dar pagalvojau gali būti dėl tinklo triukšmų - kokia čia tikimybė? |
Didelė jei kategoriškai atmeti blogus diodus, realiai tai jie net nebūtinai turi būt blogi, užtenka, kad vieno truputi kitokie parametrai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 14:27 |
|
|
|
Diodai tikrai geri. Tikrinant tradiciniu būdu multimetras visada rodo vienodą skaičių ant visų 4 diodų. O ir esmė tokia, kad pats aparatas yra naujas, tik buvo pirktas be maitblokio. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 14:58 |
|
|
|
Be jokių diodų be nieko dėk 5-10W varžą 30omų ir klausykis. Tada galėsi tikrai atmesti diodus. Bet jei čia koks kinietis tai aš smarkiai nesistebiu kad koks užeklis vijose gyvena. O jei dar ir kaista smarkiau nei reikia tai išvis bėda. Gal tiesiog kinietis pataupė vario ir mažiau vijų voltui padarė? |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 04, 16:05 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Be jokių diodų be nieko dėk 5-10W varžą 30omų ir klausykis. Tada galėsi tikrai atmesti diodus. Bet jei čia koks kinietis tai aš smarkiai nesistebiu kad koks užeklis vijose gyvena. O jei dar ir kaista smarkiau nei reikia tai išvis bėda. Gal tiesiog kinietis pataupė vario ir mažiau vijų voltui padarė? |
O kokių dabar parduotuvėse trafų dar būna - lenkiški arba kiniški. Taigi, mano kiniškas, bet kaista mažiau negu lenkiškas. O jau sakiau, kad įšyla kaip ir visi normalūs trafai, kiaušinienės neišsikepsi Nors prisiminus daugelį atvejų, tai būdavo atvirkščiai - trafas tik po kurio laiko pradėdavo burbti. Čia pradžioj tik pazvimbia, o toliau viskas ok. Einu bandyt kas darysisi su reziku, bet turiu tik 33om  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 04, 16:10 |
|
|
|
tiks ir 33, pakankama apkrova |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 16:31 |
|
|
|
Nu va, pajungiau dabar su 33om 10W rezistorium - burzgia. pasižiūrėsiu po kiek laiko nutils  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 17:18 |
|
|
|
gal serdies ploksteles nesuvirintos, kreivai sudetos, tai kol suvibruoja ir burzgia. arba brokas surenkant arba gavo smugio.
ijunk trafa i tinkla ir kai nustos zvimt - merk i emales netirpdanti elektroizoliacini laka/parafina/vaska ar t.t. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 17:23 |
|
|
|
matyt tavo trafas pasyla, "pabrinksta", ir nebezyzia. surinkimas xrenovas greciausia, ar viju korpuso plastmases labai lydzios. priliek kokios smalos ar vasko, arba perrink serdi - jei ardosi. kartono isprausk. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 18:01 |
|
|
|
zamolskis rašo: |
matyt tavo trafas pasyla, "pabrinksta", ir nebezyzia. surinkimas xrenovas greciausia, ar viju korpuso plastmases labai lydzios. priliek kokios smalos ar vasko, arba perrink serdi - jei ardosi. kartono isprausk. |
Tamsta, visiškai teisus būsit. Ko daugiau tikėtis iš trafo, kuris tekainuoja naujas 9lt (nors geresnių parduotuvėse ir nėra, mielai nusipirkčiau)  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 19:12 |
|
|
|
nueik į kokią parduotuvę kur iš Švedijos ar GB veža visą chlamą ir nusipirk blokelį už pora litų. Išsiardysi ir turėsi trafą kokybišką ir neburzgiantį. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 19:41 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
nueik į kokią parduotuvę kur iš Švedijos ar GB veža visą chlamą ir nusipirk blokelį už pora litų. |
Nu baik tu, kur jau ten į SOStinę veš visokį ten chlamą, čia tik kebabinei palei autostradą taip pasisekė.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 10 04, 19:49 |
|
|
|
gal ir taip
O pas mus yra tokių parduotuvių. Ir Kaune kaiptik tokią užtikau ir korpusą tokį gražų nugriebiau ir pora blokelių. Irgi skersiu, nes maitinimas 12VDC reikalingas.
Na gal sostinėje ir nelygis naudoti padevėtas dalis.  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |