|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 25, 03:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » PCB gamyba su paprasta lempa ir popieriumi
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
PCB gamyba su paprasta lempa ir popieriumi |
Parašytas: 2012 10 05, 13:36 |
|
|
|
|
Sveiki. Girdejau kazkur, kad galima daryti PCB su paprasta lempa, paprastu popieriumi ant kurio takeliai ispausdinami rasaliniu spausdintuvu.
Nu ir ka jus galvojat? Pavyko!!! Takeliai tikrai tobuli. Kaip su skaidre ir uv lempa daryti
Tik yra vienas minusas. Reikia laikyti plokste ~30min, o normaliu metodu (uv lempa ir skaidre) ~5-7min.
As naudoju 60w lepma, ir to uztenka Popieriu prie plokstes reikia priglausti tiek, kad neliktu jokio tarpo tarp popieriaus ir plokstes. Popierius prie plokstes turi buti prigludes.
Bent jau man sis pcb gaminimo budas yra paprastas ir kur kas geresnis nei lygintuvo metodas.
Patariu, isbandykit kas nedare dar. Manau patiks. Tik kurie tai daro pirma karta, medziagu sarasas:
1. Stiklotekstolito plokste su fotorezistu (nebutinai stiklotekstolito);
2.Ryskalas NaOH-frei ir t.t.
3. Esdiklis, rugstis FeCL3 ir t.t.
Smagaus naudojimosi  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: PCB gamyba su paprasta lempa ir popieriumi |
Parašytas: 2012 10 05, 15:47 |
|
|
|
|
| Smallgiter rašo: |
Sveiki. Girdejau kazkur, kad galima daryti PCB su paprasta lempa, paprastu popieriumi ant kurio takeliai ispausdinami rasaliniu spausdintuvu.
Nu ir ka jus galvojat? Pavyko!!! Takeliai tikrai tobuli. Kaip su skaidre ir uv lempa daryti
Tik yra vienas minusas. Reikia laikyti plokste ~30min, o normaliu metodu (uv lempa ir skaidre) ~5-7min.
As naudoju 60w lepma, ir to uztenka Popieriu prie plokstes reikia priglausti tiek, kad neliktu jokio tarpo tarp popieriaus ir plokstes. Popierius prie plokstes turi buti prigludes.
Bent jau man sis pcb gaminimo budas yra paprastas ir kur kas geresnis nei lygintuvo metodas.
Patariu, isbandykit kas nedare dar. Manau patiks. Tik kurie tai daro pirma karta, medziagu sarasas:
Smagaus naudojimosi  |
Gera pamokėlė Aš tai visada popierių laikydavau maždaug 5 cm. nuo plokštės. O pasirodo kad priglausti reikia. Tai vat kodėl man plokštės ir nesigaudavo. Jeigu jau toks taupytojas, kad švitini paprasta lempute, tai turėtum žinoti, kad vietoj ryškalo ir paprasčiausią kurmi naudoti galima. O kitą kartą kai sugalvosi kurti panašią pamokėlių temą, tai pasinaudok paieška ir pasižiūrėk ar tavo išradimai jau nėra aprašyti šimtą kartų ir žymiai anksčiau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: PCB gamyba su paprasta lempa ir popieriumi |
Parašytas: 2012 10 05, 16:02 |
|
|
|
|
Smagaus naudojimosi  |
Nesuprantu ką čia šiuo papletkavojimo norėjai parodyt, bet informacijos šia tema ir taip per daug, juolab kad taviškė bevertė: nedetalu, jokių fotkių, patarimų kur medžiagas gauti, kaip suprasti ar gerai padaryta ir t.t.
Geriausias mano matytas kol kas yra šiame elektronika.lt arba circuit.lt puslapyje, rodos circuit nario padarytas.
Apskritai su lempa švirinti yra nesąmonė, kuri tik sumauna žalumą. Per 30min gali ir pamiršti kad švitini, nuo lempų tipo/atstumo skiriasi kardinaliai laikas, kiekvieną kart atstumas šiek tiek skiriasi, netolygumas didesnis jei atstumas salyginai nedidelis ir kokia neekonomija laiko, nepatogu..
Pats su UV per 2min padarau... O kaina gerai pasidaryt tą aparatą apie 20lt + tiesios rankos...
Naudojant šį metodą tikriausiai mažiausias takelis kuris normaliai gaunasi yra apie 0,5mm ir tai dar jei laikai liežuvį tinkamu kampu(realiai net pradingsta esmė gaminti su UV kai tokį tikslumą gali gaut su lygintuvu...) Negi toks biednas nusipirkti sviestinio(60ct A4 lietuvoj) popieriaus ar pievelių? 50ct A4 plėvele Ebay. Pats visą pačioką 100vnt pasiėmiau už 45lt prieš du metus ir dar keliems užteks į priekį... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 05, 20:35 |
|
|
|
|
Kada Ba1tuks ikelsi i savo google puslapi kanors? Laukiu vis ir nesulaukiu
As lazerinio printerio neturiu, tad man sis metodas tiks kuri dabar naudoju  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 05, 22:20 |
|
|
|
|
Kada Ba1tuks ikelsi i savo google puslapi kanors? Laukiu vis ir nesulaukiu
As lazerinio printerio neturiu, tad man sis metodas tiks kuri dabar naudoju  |
Aš irgi lazerinio printerio neturiu. PCB gamybai naudoju "sviestinį" popierių ir ekonominę lempą ( su kuria taip pat švitinu apie 30 min.). Bet tokiom nesąmonėm nekuriu atskiros temos ir nepateikiu viso to, kaip kažkokios sensacijos, kuri verta Nobelio premijos. Kaip ir minėjau, pasinaudok paieška, ir pamatysi, kad visi ekonominiai PCB gamybos būdai jau aprašyti. Ir tada nereikės galvoti, kad atradai amžiną variklį ir dalinti patarimus tiems, kurie jau gimė su lituokliu rankose (užbėgant už akių būsimiems komentarams, savęs prie tokių nepriskiriu).  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |