|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 15, 03:42. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » PCB su fotorezistu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 13:11 |
|
|
|
Sveiki inžinieriai. Mane gan labai sudomino PCB gamyba su fotorezistu. Skaičiau daug įvairių temų formuose. Viskas pasirodė gan aišku, bet man kaip labai durnam žmogui iškilo keleta klausimų. Ar būtina pirkti UV lempas, mačiau video, kur švitinama su paprastomis 5mm LED lemputėmis (ultravioletinėmis) Ir ar daug jos skiriasi nuo didelių UV lempų? Dar klausimėlis,aš turiu rašalinį spausdintuvą, bet skaičiau , kad yra spec. plėvelės tinkančios rašaliniams spausdintuvams, kur jų galima būtų įsigyti? Ačiū. |
|
_________________ Kai savanorių nėra, juos paskiria. |
|
|
|
|
|
Re: PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 13:53 |
|
|
|
Cannabis rašo: |
Sveiki inžinieriai. Mane gan labai sudomino PCB gamyba su fotorezistu. Skaičiau daug įvairių temų formuose. Viskas pasirodė gan aišku, bet man kaip labai durnam žmogui iškilo keleta klausimų. Ar būtina pirkti UV lempas, mačiau video, kur švitinama su paprastomis 5mm LED lemputėmis (ultravioletinėmis) Ir ar daug jos skiriasi nuo didelių UV lempų?
|
Sviesk kuo nori, svarbu kad sviesa butu UV. Tiksliau ten berods UVA turi but.
Dar klausimėlis,aš turiu rašalinį spausdintuvą, bet skaičiau , kad yra spec. plėvelės tinkančios rašaliniams spausdintuvams, kur jų galima būtų įsigyti? Ačiū. |
Rastines reikmenyse. |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 07 18, 15:14 |
|
|
|
Sveiki inžinieriai. Mane gan labai sudomino PCB gamyba su fotorezistu. Skaičiau daug įvairių temų formuose. Viskas pasirodė gan aišku, bet man kaip labai durnam žmogui iškilo keleta klausimų. Ar būtina pirkti UV lempas, mačiau video, kur švitinama su paprastomis 5mm LED lemputėmis (ultravioletinėmis) Ir ar daug jos skiriasi nuo didelių UV lempų? Dar klausimėlis,aš turiu rašalinį spausdintuvą, bet skaičiau , kad yra spec. plėvelės tinkančios rašaliniams spausdintuvams, kur jų galima būtų įsigyti? Ačiū. |
oj kiek as temų prikūręs šituo klausimu
geriau naudok tas pailgas (25~cm) lemputes, google mačiau kaip kažkas pasidarė led uv, bet neliko patenkintas. pasidaryk dėžę, sudėk lempas su droseliais ir vsio, dar gali įdėti laikmatį (ne555 tinka) droseliai tinka iš taupančiūjų lempučių, jas išardęs išimk vidurius, pačią lemputę priduok kažkur. jei tu pirksi taupančias lemputes nepirk galingų ar per silpnų. jei uv lempa 8w tai dėk 9w lemputės vidurius ir viskas bus gerai. jei įdėsi 20w lemputės vidurius tai labai kais uv lemputė. jei lemputes pirksi pailgas, galimas daiktas kad negausi laikiklių jom. aš nusipirkau pigiausią kontaktinę kaladėlę išpjauščiau ir taip pasidariau laikiklius. naudojau kietą laidą. dėžę geriau daryk 4 lempom. aš kolkas naudoju 2, nors dėžė pas mane 4 lempučių. sėkmės, gerų rezultatų. tikiuosi nenusibodo skaityti |
|
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 07 18, 15:31 |
|
|
|
pauliusbyte rašo: |
oj kiek as temų prikūręs šituo klausimu
geriau naudok tas pailgas (25~cm) lemputes, google mačiau kaip kažkas pasidarė led uv, bet neliko patenkintas. pasidaryk dėžę, sudėk lempas su droseliais ir vsio, dar gali įdėti laikmatį (ne555 tinka) droseliai tinka iš taupančiūjų lempučių, jas išardęs išimk vidurius, pačią lemputę priduok kažkur. jei tu pirksi taupančias lemputes nepirk galingų ar per silpnų. jei uv lempa 8w tai dėk 9w lemputės vidurius ir viskas bus gerai. jei įdėsi 20w lemputės vidurius tai labai kais uv lemputė. jei lemputes pirksi pailgas, galimas daiktas kad negausi laikiklių jom. aš nusipirkau pigiausią kontaktinę kaladėlę išpjauščiau ir taip pasidariau laikiklius. naudojau kietą laidą. dėžę geriau daryk 4 lempom. aš kolkas naudoju 2, nors dėžė pas mane 4 lempučių. sėkmės, gerų rezultatų. tikiuosi nenusibodo skaityti |
Bandysim pirktis, kai biudžetas bus šiek tiek didesnis |
|
|
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 15:33 |
|
|
|
O Pauliusbyte kokias tu naudoji UV lempas? |
|
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 16:03 |
|
|
|
|
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl |
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 18:27 |
|
|
|
na ačiū labai visiems. Už suteiktą pagalbą! |
|
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 18:57 |
|
|
|
sitoms 8w lempoms naudoju keitiklius is nusibaigusiu taupiu 8-11W ir pakolkas viskas ore. |
|
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 20:51 |
|
|
|
O dar labai norėjau paklaust, kai darau takelius jie gaunas tokie aptrupėję, su vienu žmogum RVRSS labai gerai viską išsiaiškinom, maniau jog markeris buvo kaltas, tačiau pabandžiau daryti PCB su Lazeriniu spausdintuvu,tačiau kai išėsdinau, takai vistiek buvo aptrupėję. Kas čia galėtų būti? Ėsdinu nx atsiprašant vos ne visą dieną. |
|
|
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 21:05 |
|
|
|
1) spausdinant negatyvus reikia naudoti lazeriniam skirta skaidre.
2) spausdinimo nustatymuose reikia nurodyti jog spausdini ant skaidriu.
3) toneris geriau originalus, nes su pildykais buna nesamoniu.
4) atspausdinus butina psitikrinti ar kokybiskai atsispausdino, nes pasitaiko ar tonerio ar skaidriu brokas ir gaunasi nekokybiskos ribos tarp juodo/persvieciamo, tada jau geriau naudoti plona kalkini popieriu ir kiek ilgiau eksponuoti, nei pypintis su netinkamom skaidrem.
eksponavimo laika reikia parinkti pabandzius keleta gabaliuku su smulkiu rastu.
ryskala butina sildyti kiek nurodyta instrukcijoje ir palaikyti sia temperature, neperlaikyti beryskinant.
isryskinus gerai nuplauti.
esdinant naudoti kokybiska tirpala ir palaikyti tinkama temperatura, maisyti tirpala (geriausia burbuliaku ar ultragarsu, su ultragarsu nepersistengti). |
|
|
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 21:09 |
|
|
|
AlgisL. Daug prirašiai Bet naudoju Lygintuvo bei foto popieriaus metoda |
|
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 21:16 |
|
|
|
o kaip popieriu nuimi?
labai gerai tinka muilinas siltas vanduo ir butina duoti gerai ismirkti, kad praktiskai pats nukristu ir nereiktu plesti. |
|
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 21:36 |
|
|
|
Citata: |
o kaip popieriu nuimi?
labai gerai tinka muilinas siltas vanduo ir butina duoti gerai ismirkti, kad praktiskai pats nukristu ir nereiktu plesti. |
Popierių prieš naudojant padenk skystu muilu , išdžiovink ,praleisk tuščią per spausdintuvą ir tada spausdink piešinį ,vandenyje beveik pats nukrinta ir praktiškai nelieka plaušelių . prieš ėsdindamas padenk vazelinu (aš naudoju sviestą) ir nušluostyk jį-lieka daug mažiau mikroporų. . Dabar tai naudoju http://www.pcbfx.com/ .Per 8min. neišeina,bet per pusvalandį laisvai. |
|
|
|
|
|
PCB su fotorezistu |
Parašytas: 2012 07 18, 21:36 |
|
|
|
AlgisL rašo: |
o kaip popieriu nuimi?
Popierių nuimu su šiltu vandeniu,labai atsargiai plėšiu. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |