|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 23, 22:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Kiek galetu buti vatu?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 13, 19:38 |
|
|
|
kiek maksimaliai galima butu isspaust(zinoma ne pikiniu w ir kad graziai skambetu o ne plerptu ir t.t. manau supratot ko noreciau) is stiprintuvo(mono) su 2vnt 2t818B ir 2vnt 2t819B tranzais. cia turiu toky stiprintuvely tik nzn ar ten originaliai buvo po viena tranza kiekvienos rusies ar kazkas dar po du dalipde, ar jie visi 4 reikalingi?? taigi kiek su siais tranzais max w graziam skambesiui butu galima islupt? nete raso kad tranzai po 100w tai turetu tipo but mono 100w /4om bet netikiu. kiek REALIAI??? dekui is anksto |
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 13, 20:23 |
|
|
|
geduxas jei nori tiksliai suzinoti galia tai vienas lengviausiu budu butu suzinoti kokios galios yra trafas (Jei ne samadielnas stipras tada tikrai tiksliai suzinosi kiek galios gali atiduot, nes orginaliuose stipruose viskas budavo teisingai paskaiciuota..)
Cia pavizdys:
Tarkim trafas kokiu 250W ir stipras dvikanalis, tada reikia ziureti trafo forma jei toroidas tada atimi ~15W, jei serdis rusiskos Sh formos tada atmeti ~30W, tai va tarkim trafo serdis toroidas...
Tada liks 250-15=235W,
Kaip zinome AB kases stipru nasumas 50%, todel tuos 235W dalinam is 2
235W/2= 117.5W (lieka)
117.5W cia per abu kanlus, tai per viena kanala kad suzinotum dar sita skaiciuka reikia dalinti is 2
Tai per kanala musu atveju 58.75W
Cia apytikslis skaiciavimas, taciau mano nuomone labai teisingas, nes sitaip suskaiciavus gaunasi maziau negu ismatavus Nors nzn... |
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 13, 20:55 |
|
|
|
paduodi ~50Hz signalą, duodi garso.. būtinai su apkrova.. nustatai testerį į ~įtampos matavimą.. ir pamatuoji įtampą. Garsas turi būti ties gero ir blogo riba gautą įtampą pakeli kvadratu ir dalini iš kolonėlės varžos. Sužinai vieno kanalo galią. |
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 13, 21:13 |
|
|
|
Apie 50W. "švarių", priklausomai nuo schemos. Yra teke išspausti ir 70W. iš "Radio 90/12''. |
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 13, 22:26 |
|
|
|
ok jau siss tas , dar rytoj pamatuosiu nes jau velu dabar. o koia apkrova turetu but??jei galima smulkiau truputy as ZALIAS stipruose ar pajunkt varza galinga ar paty dinamika galinga??? beje stipras samadelnas. TIMAI o kiek "svariu" butu du tokius stiprus uztiltinus?? zinoma apytiksliai. dekui is anksto  |
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 13, 23:20 |
|
|
|
o kai suzinosi tai jau geriau pasidarys,ar tavo nuomone 100w nuo 50w stipriai skiriasi ir pajausi.skirtumas pagal garso lygi tik 3 db.watai reikalingi tik kas nezino kas tai yra ir nezino kad garso lygis arba garsas matuojasi ne watais,o decibelais |
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 08:09 |
|
|
|
as tai zinau kad decibelais matuojas, beto manau kad 3db skirtumas yra ne mazas o stai del ko uzvedziau sita tema(norejau po truputy isrutuliot, bet pasakysiu dabar). tas stiprekas yra pagamintas ant tu tranzu kaip rasiau(mono) . dabar tokie du stiprintuveliai yra uztiltinti kad butu daugiau galios(mono),taciau tame mano stiprekek yra dar vienas kanalas su tokiais pat dviem uztiltintais stiprintuveliais. taigi gaunasi 4 stiprintuveliai is kuriu padaryta 2poros tiltintu stipru. taigi pas mane stereo stipras su tais tiltintais 4stiprintuveliais. dabar kodel man ydomu ir as rasau: brig001(draugas turi tai palyginau) turi 100w(taip raso ),kai paleidi ant viso garso, tie vatai jauciasi,groja tikrai liux,o ir tranzai keturi tokiepatys 2t818B 2vnt ir 2t819B 2vnt kaista taip kad rankos nenulaikysi ant mano stipreko tie patys tiltinti tranzai, gautusi lyg ir kad turetu but 200w ant kanalo.taciau taip nera,nes garsas beveik vienodas(skiriasi nebent vos vos) ir dar pas mane ne vienas tranzas padoriai net NEISYLA. ka jau kalbet apie kaitima pridedi ranka prie radijatoriu,prie trabzu ir jauti kad jie drungni jei ant angliu pavarai 30 min tada buna NET silti .tai gi pamaniau jog mano stipraus galimybes neisnaudojamos. kilo mintis gal koks debilas maitinima mazesny pastate neturejes kito... voltu permazai ir galios netenki... zodziu shudas,nusipirkau stipra,nusipirkau beda jis pritaikytas ant 8om(na tipo nes tiltas) ir turiu cervin-vega 300wrms sooba dvieju riciu po 4om. viskas liux butu jei tuos buferius isjudintu maksimaliai bet to nera !!!!! masinoj nuo stipreko ir tai jie issijudina labiau nei nuo sito SSSP SHUDO !!!!!!! padekit zmones, nes tuoj prazilsiu detaliai ir smilkiai nupasakokit kaip su TESTERIu pamatuot galia. dekui uz supratima ir pastangas |
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 09:01 |
|
|
|
tiltinant teoriskai galingumas dideja 4 kartus.o Brigas kiek pamenu visada buvo 50w |
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 09:10 |
|
|
|
Na vienu zodziu problema aishki
pas mane paty yra tiksliau buvo Brigas senas aplamdytas
sumasciau ant jo pajungti Infinity kapa 300w rms suba namu kinui
tam reikalui sutiltavau briga
ir pajungiau
bumseti nebumsejo
nebumsejo todel kad ash jungiau tiesiai i galini stiprintuva signala ateinanti ish resyverio subo ishejimo, o ten labai silpnas signaliukas...
tai idejau operacini stipriu kad pastiprintu
tada bosu pasidare kai kuriais atvejais per daug net (reikia kad bosas bumsetu bent kelis kart rimciau nei 2 s-250 juk ane?
bet prasidejo visokios nesamones, ant didesnio garso girdejosi negrazus girgzdantis bumchikas, ir t.t.
tai viska ishmeciau ish to brigo ir dabar renkuosi nauja 300w mono stipriu.
bet realiai tai brigas siek tiek kaisdavo kai buvo tiltuotas ir pajungtas ant 4 omu... bet ne per daugiausiai t.y. kiausinienes neishsikeptum
o brige tai kazkur 180W maitekas stovi... taip kad netiltuotam gaunasi geriausiu atveju po 75W ant kanalo
o del tiltuoto skaiciavimo tai nezinau... vieni sako kad maziau nei dvigubai gaunasi, kiti sako kad daugiau 4turis kartus galios gaunama |
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 10:24 |
|
|
|
na ant maniskio samadelnio stipraus dar stovi lygio indikatoriai kiekviejnam kanalui, tai jie iki dugno kilnojasi bet manyciau kad tranzai tikrai turetu nor truputy uzkaist, bent jau kaip siltas arbatos puodukas,o nekaip pojutis kai prisilieti prie putplascio ar ko kito vos drungno daikto  |
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 10:26 |
|
|
|
o beje tranzai juk nulekt turetu jei as 4 omus pajungsiu ar ne?? |
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 12:04 |
|
|
|
Grįžtant prie pradinės temos:
- ten vienas pradėjo stiprintuvo galią matuoti nuo galios transformatoriaus, tai jam patarimas prie TDA 2003 pajungti suvirinimo aparato transformatorių ir 500W kanalui garantuota
o jeigu rimtai tai - paduodi į įėjimą iš generatoriaus sinusoidinį 1kHz signalą lygų stiprintuvo jautrumui, pagrindinai 0,775 V , per kintamą potenciometrą ir didini įtampą iki nominalios. Tuomet pasijungi prie išėjimo oscilografą ir multimetrą ir keli įėjimo įtampą iki tol kol bus apribota sinusuidės viršūnė (nupjauta viršūnė). tuomet galia skaičiuojama - išėjimo įtampa Voltais pakeliama kvadratu ir padalinama iš kolonėlių ekvivalento varžos (pastaba - galia esant 10 proc. iškraipymui). |
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 13:28 |
|
|
|
vinor , dekui uz issamu atsakyma, taciau kadangi esu zalias stipruose, tai ir neturiu visu tu oscilografu ir t.t. vienintelis ka turiu ir moku(daug maz) naudotis yra testeris  |
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 14:27 |
|
|
|
su testeriu gali pasipraktikuoti rozeteje matuoti itampa,o ne galinguma teisingai ismatuoti |
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 17:09 |
|
|
|
man tik apytiksliai nors ir su 15%paklaida man px. man reik zinot ar jis duoda bent 150w, nes turetu apie 300w isvilkt |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |