|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 28, 00:20. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Vėjo malūno generatorius
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Vėjo malūno generatorius |
Parašytas: 2012 06 26, 16:15 |
|
|
|
|
Sveiki,
gal kas gali suteikti informacijos apie vėjo malūno generatorius? Norėčiau pradžioj pasidaryti mažą maketą, o vėliau pasaigaminti didesnį variantą. Kokį generatorių naudoti? Gal kas parduodate generatorių? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 06 26, 19:47 |
|
|
|
|
Turejau nedidele pasidares is stepperio motoro. Dabar guli kazkur taip ir nepabaigta... Nesukonstravau kur elektra pagaminta det  |
|
_________________ Skype: kadras3 |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 06 26, 21:29 |
|
|
|
|
Mano tikslas tai pasigaminti tokia, kuri pagamintu per menesi ~150KW.
Pasidomejau tai issiaiskinau jog man reikia, kad generatorius startuotu nuo 20RPM, darbinis butu apie 150RPM, o maksimalus 260RPM. Galvoju daryti vertikalios asies maluna, toks atrodo daug efektyvesnis. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 06 26, 21:42 |
|
|
|
|
| ammygo rašo: |
Pasidomejau tai issiaiskinau jog man reikia, kad generatorius startuotu nuo 20RPM, darbinis butu apie 150RPM, o maksimalus 260RPM. Galvoju daryti vertikalios asies maluna, toks atrodo daug efektyvesnis. |
Apie vėjus (tiesiogine ir perkeltine prasmėmis) diskutuoja www.zir.lt siūlyčiau apsilankyti ten, nes su elektronika tai mažai turi bendro. Matyt elektronikai turi daugiau proto ir supranta,kad nieko gero iš tų vėjų. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 06 26, 22:46 |
|
|
|
|
| ammygo rašo: |
tu cia 150kwh/men su tuo modeliu gaminsi ar cia galutine versija ?
vertikalios asies malunas nera efektyvesnis, ir jis labai letas ir pats neuzsiveda (cia jei kalbam apie normalu maluna). gerai tik tiek kad jis graziau atrodo ir efektyviau isnaudoja vieta. visu malunu efektyvumas yra maksimum 30% |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 06 27, 11:33 |
|
|
|
|
| 150KW/men yra galutines versijos. Malunas yra statomas todel, kad nera kitu alternatyvu, o saules energija, kiek zinau, ziema nera efektyvi. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 06 27, 12:25 |
|
|
|
|
| vejas yra vejas... su gamta kovoti nelabai pavyks... vidutinis vejas kazkur 6,5 m/s, tai labai sunku is kazkokios megejiskos kazka rimto isspausti. Pazaisti aisku galima. |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |