Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 12, 06:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Tai va susiruosiau keisti kondensatorius motenineje ploksteje bet beda vilniuje nerandu 1800uF 16v lowESR kondensatoriu. Klausimas butu toks, ar galima sia talpa pakeisti didesne pvz 2200?
/\ Galima, dar geriau, tik jeigu telpa. Ne vieną kartą esu susidūręs, kad dėl didesnių gabaritų tarp jau esamų komponentų plokštėje kondiko sutalpinti tvarkingai neįmanoma.
Tai va susiruosiau keisti kondensatorius motenineje ploksteje bet beda vilniuje nerandu 1800uF 16v lowESR kondensatoriu. Klausimas butu toks, ar galima sia talpa pakeisti didesne pvz 2200?
keisti į didesnio talpumo galima, tik bėda , kad ne visada konderių pakeitimas pagydo motininę
Pagydo ir gana sėkmingai, žinoma, jei bėda tik kondensatoriuose. Man taisant vieną naminį kompą, jau kaip metai eina be problemų.
Tik bėda gali būti kaip ir minėjo SPX, labai svarbu atsižvelgti į kondensatorių gabaritus!. Nes nusipirkęs, gali prašauti.
Kai jau tuom įsitikinsi, tada reikia turėti tinkamus įrankius t.y. reikia galingo lituoklio apie 100W ir plačiu iš abiejų pusių 45 laipsnių kampu nugaląstu antgaliu. Taip bus lengviau ir greičiau išlituoti kondensatorius iš daugiasluoksnės kompiuterio plokštės ir užkaitinti metalizuotose kiaurymėse esantį lydmetalį.
Jei, galvoji, kad su 40W lituokliu pavyks ta padaryti, tai stipriai klysti. Kaitinsi ilgai, o šiluma "pabėgs" per vidinius maitinimo sluoksnius. Todėl reikia gerai užkaitinti, taip kad lydmetalis tikrai pradėtų lydytis, nes kitaip rizikuoji išrauti su metalizuota kiauryme.
Man toks atvejis pasitaikė, bet plokštė, kuriai keičiau veikia iki šiol