Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 04, 14:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Jei klausi kaip atskirti K nuo E,tai kur bazė jau žinai.Ant K-B yra mažesnis įtampos kritimas nei E-B(keliais milivoltais).Bet su rodykliniu testeriu to nepamatysi.
hm... Nusipirk testeri su tranzu tikrinimu. Pas mane tok yra. Senukuose ~15 lt. Ikisi tranza i speciale vieta ir rodo.
Nu va prie to pacio dar norejau paklausti:
turiu as testeri kuris turi tokia funkcija. Ka ten galima ispesti ir ka ten turi rodyti? Varza? Stiprinimo koeficienta? Kazkaip nebandziau niekad tikrinti tranzu. Yra 8 pinai (tranzas turi tik 3 )
PNP EBCE ir NPN EBCE. Nu ir is kur as dabar zinosiu paemes kazkoki atsitiktini tranza, ten pnp ar npn, ir dar tie 2 emiteriai klaidina...
hm... Nusipirk testeri su tranzu tikrinimu. Pas mane tok yra. Senukuose ~15 lt. Ikisi tranza i speciale vieta ir rodo.
Nu va prie to pacio dar norejau paklausti:
turiu as testeri kuris turi tokia funkcija. Ka ten galima ispesti ir ka ten turi rodyti? Varza? Stiprinimo koeficienta? Kazkaip nebandziau niekad tikrinti tranzu. Yra 8 pinai (tranzas turi tik 3 )
PNP EBCE ir NPN EBCE. Nu ir is kur as dabar zinosiu paemes kazkoki atsitiktini tranza, ten pnp ar npn, ir dar tie 2 emiteriai klaidina...
Pasiimi tranzą, pasižiūri ar kojos pakankamai ilgos. Nusistatai testeryje rankenėlę ties hfe ir bandai kaišioti įvairiom pozom.Kai parodis testeris kokį didesnį skaičių tai pasižiūrėk į kokius lizdus kojas įkišai
O jei as issiaiskinsiu pagal data sheet kur tiksliai yra tranzistoriaus emiteris baze ir kolektorius, ir kad tranzas yra pvz pnp tipo, tai man belieka ant hFE funkcijos ikisti ta tranza i pnp lizdo atitinkamaus kontaktus?
Bandziau as ten kazkoki sena tranza pakaisioti visokiom "pozom", tai nelabai man ten aisku buvo... viena karta parode 001 kita karta 1 Tai kuris cia is ju stiprinimo koeficientas? O gal tranzas koks nukepes buvo... Testeris UNI-T M890F
Kažkaip nuplaukėt nuo temos.Iš pradžių klausimas buvo,kaip K nuo E atskirti,dabar jau datasheetai atsirado.O tuose kiniškai-turkiškai-lenkiškuose testeriuose labai blogas kontaktas tuose lizdukuose-geriau pasidaryti kokį perėjimą,jei žadi dažniau naudotis.Ir nepamiršk pajungti hfe ręžimo.