|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 08, 23:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Principinės elektrinės schemos » Automobiliniu akumuliatoriu pakrovejas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Automobiliniu akumuliatoriu pakrovejas |
Parašytas: 2012 03 16, 21:11 |
|
|
|
Sveiki, ieskau kuo labiau automatines automobiliniu akumu pakrovejo schemos, krauti bentjau nuo 45~100ah, trafa turiu 15VAC.
Kad pakrovejas negadintu akumuliatoriaus, krautu pagal visas taisykles
Aisku jeigu neperdaug noriu
Aciu is anksto |
|
_________________ SPL in my blood... |
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 16, 21:14 |
|
|
|
Daug nori Šiaip tai yra apie automobilinių akumuliatorių krovimą, jų kroviklių schemas daug daug temų čia pat forume. Netingėk paieškoti bei pasiskaityti. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 16, 23:07 |
|
|
|
Na kiek zinau srove turi buti 1/10 talpos, o nurodziau tiktai itampa, tai is ko sprendziat kad teks krauti dvi savaites? ar ten reikia jam itampos didels kad butu tie 10A |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 17, 10:08 |
|
|
|
MOSFET rašo: |
Na kiek zinau srove turi buti 1/10 talpos, o nurodziau tiktai itampa, tai is ko sprendziat kad teks krauti dvi savaites? ar ten reikia jam itampos didels kad butu tie 10A |
Viskas tvarkoje, GNT sumaišė voltamperius su kintamos srovės įtampos efektine reikšme. Žinai, kai rankoj butelys... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 17, 11:01 |
|
|
|
Kazkada buvau dares su trafu is spalvoto lempinio teliko, tik antrine savo vyniojau. Tai kad pasiekt 10A, antrine turejo but 30 V.. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 17, 11:14 |
|
|
|
andriusa rašo: |
Viskas tvarkoje, GNT sumaišė voltamperius su kintamos srovės įtampos efektine reikšme. Žinai, kai rankoj butelys... |
Pataisysiu, su 15VAC 100Ah talpos akuma krausi apie 3-5 dienas... Pasibaigus pradiniam akumuliatoriaus įkrovimo etapui t.y. po kelių valandų, srovė nukris daugmaž iki 0,7-1A. Turbūt "andriūsa" pamiršo, kad kartu su srove yra keliama ir įtampa... Aišku mažesnė srovė nekenkia akumui, na bet nemanau kad norėtusi žiema 3-5 dienas laukti kad pilnai įkrauti akumą... 15VAC mažokai reiktu bent 17-20VAC |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 17, 11:19 |
|
|
|
Edzma rašo: |
Kazkada buvau dares su trafu is spalvoto lempinio teliko, tik antrine savo vyniojau. Tai kad pasiekt 10A, antrine turejo but 30 V.. |
Arba akumas mires arba trafa blogai suvyniojai... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 17, 11:35 |
|
|
|
PauliusA rašo: |
Edzma rašo: |
Arba akumas mires arba trafa blogai suvyniojai... |
Akumas jau nekoks buvo, tai tiesa. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 17, 11:39 |
|
|
|
[quote="PauliusA"][quote="Edzma"]Kazkada buvau dares su trafu is spalvoto lempinio teliko, tik antrine savo vyniojau. Tai kad pasiekt 10A, antrine turejo but 30 V..[/quote]
Arba akumas mires arba trafa blogai suvyniojai...[/quote]
itariu per plona II viela...... |
|
_________________ Teoriskai - arklys, praktiskai - nesikelia !!! |
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 17, 12:25 |
|
|
|
visa pakroveja galvoju gaminti is tokiu tirju trafu:
http://img214.imageshack.us/img214/3869/img2471ls.jpg
As pagal dydi nelabai iprates sakyti galios, bet manau lygegreciai visus sumetus gaunu 15VAC nu ir apie 1kw gal (jus su atkalta akim geriau pasakytumet). Is esmes lieka variantas ir jungti du lygegreciai mazesnius, ir su dideliu nuosekliai, tada gaunu 30VAC kas manau jau bus kiek daugoka
Patarkit ka daryti neperkant nauju trafu |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 17, 12:33 |
|
|
|
Tas kairiausias (15,5V) bus tinkamas tikriausiai. Reik ziuret kokio storio viela II apvijoj. Jei bus 2 mm, bus pats tas. O automatizuota schema yra forume, jei gerai pamenu [b]sauliucka[/b] autorius.... |
|
_________________ Teoriskai - arklys, praktiskai - nesikelia !!! |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 17, 12:51 |
|
|
|
visa pakroveja galvoju gaminti is tokiu tirju trafu:
http://img214.imageshack.us/img214/3869/img2471ls.jpg
As pagal dydi nelabai iprates sakyti galios, bet manau lygegreciai visus sumetus gaunu 15VAC nu ir apie 1kw gal (jus su atkalta akim geriau pasakytumet). Is esmes lieka variantas ir jungti du lygegreciai mazesnius, ir su dideliu nuosekliai, tada gaunu 30VAC kas manau jau bus kiek daugoka
Patarkit ka daryti neperkant nauju trafu |
Jungti kelis trafus nekokia mintis... Geriausia būtų davynioti keleta vijų kad gauti kokius 18V. Žiūrint iš kitos pusės būtų gaila ardyti tokius neblogus trafukus. Nes procedūra ne pati maloniausia, bus ka veikti kol išardysi, jau nekalbant apie surinkimą atgal... O dar jei išardžius paaiškės, kad davynioti nėra vietos, tai surinkinėti atgal jau gali ir nebebūti noro...
Žiūrėk iš praktinės pusės, kokius akumuliatorius krausi ir kokia srove... Aš asmeniškai 100Ah akumo nekraunu 10A srove... Po pirmo krovimo etapo kažkur iki 7A duodu, ant 10A trafas kaista ~20V - 1,5KW ir akumuliatoriui "skauda"... Jau geriau šiek tiek ilgiau, nei paskui kas metus nauja akuma pirkti...
Siūlau pačiam pabandyti erdviniu montažu surinkti paprastą srovės reguliatorių per tiristorių, ir bandyti krauti... po kokių 4val krovimo matysi kas gausis, gal tas 15,5V trafas ir atitiks tavo poreikius... |
|
|
|
|
|
|
kroviklis |
Parašytas: 2012 03 17, 12:56 |
|
|
|
Jei jau reikia akumą dakrovinėt dažnai - baik žaisti ir pirk akumą naują . Aš kai buvau teises pragėres,akumą kraudavau kas pusę metų. Paskutinį kartą buvau krovęs pernai sausio mėn. Gruodį atsiėmiau teises ir laisvai užsikūriau ir akumas tik 45 Ah . O kai reikia dakrovinėti ir atėjęs prie mašinos nežinai, ar užsikursi tai jau ne gyvenimas. |
|
|
|
|
|
|
Re: kroviklis |
Parašytas: 2012 03 17, 13:11 |
|
|
|
Vikis rašo: |
Jei jau reikia akumą dakrovinėt dažnai - baik žaisti ir pirk akumą naują . Aš kai buvau teises pragėres,akumą kraudavau kas pusę metų. Paskutinį kartą buvau krovęs pernai sausio mėn. Gruodį atsiėmiau teises ir laisvai užsikūriau ir akumas tik 45 Ah . O kai reikia dakrovinėti ir atėjęs prie mašinos nežinai, ar užsikursi tai jau ne gyvenimas. |
Žiūrėk vėl teisiu nepragerk.. Su 45Ah akumu žiema atėjus prie mašinos galvoti jau nebereikia... Gali net nebandes kurti lupti iš mašinos ir nešti i garažą, va čia tai gyvenimas... |
|
Paskutinį kartą redagavo PauliusA, 2012 03 17, 13:13. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|