|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 19, 18:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » bevielis DC variklio greičio valdymas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
|
bevielis DC variklio greičio valdymas |
Parašytas: 2012 02 26, 18:33 |
|
|
|
Kilo idėja. Norėčiau pasigaminti 24V 700W variklio galios (apsukų) valdiklį. Pirma mintis buvo naudoti pwm kontrolerį, potencas, laidas ir viskas. Tačiau vėliau parūpo pasigaminti bevielį valdiklį. Galima būtų naudoti kelių pakopų valdymą, tarkime 3-5 padėtys, arba palaipsninį. Norėčiau kažko tokio, kad keičiant potenciometro padėtį, keistųsi variklio sukimo galia.
Pačio variklio valdymui visvien liktų pwm kontroleris. Tik kaip pasiūlytumėt įgyvendinti patį bevielį pultą, nenaudojant skaitmenos? Atstumas būtų tik 3-5m. Taip pat reikėtų, kad pagaminus kelis tokius egzempliorius, jie tarpusavyje nesąveikautų, t.y. šalia esantys du varikliai klausytų kiekvienas savo pulto komandos. Siūlykit galimas idėjas.
Pačiam kilusi mintis buvo tik viena. Imti fm siųstuvą ir į nešantįjį signalą įterpti pwm signalą. Vėliau imtuvas gautą pwm signalą paduotų galios kaskadai. Tokiu atveju keičiant nešantįjį dažnį keli pultai nesąveikautų tarpusavy. Tik nežinau ar pavyktų pwm signalą paprastai įterpti į nešantįjį signalą, taip kaip paprastą garsinį? |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 26, 21:28 |
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 27, 13:05 |
|
|
|
Hm, galvojau prasisukčiau su tuo fm siųstuvu. Teks skaitytis daugiau apie rc valdymą ir programint...
O nėra kokių "pusfabrikačių" - preprogramintų čipukų? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 27, 13:21 |
|
|
|
Jei rusiškai skaitai tai schemų rasi, programuoti gal ir nereikės, sunkiau bus su siūstuvo-imtuvo gamyba, jei gero ir patikimo ryšio reikia. O dėl pusfabrikačių - pirk rc pultą, imtuvą, šepetėlinį greičio reguliatorių ir bus tau gatavas komplektas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 27, 13:23 |
|
|
|
siaip tai perduoti pwm signala reiktu ne tiesiogiai, bet koduota, skaitmeniniu budu, pvz per nuoseklia uart sasaja. Tam reiketu kontroleriuko siuntimo puseje ir priemimo puseje su kazkokiu tai protokoliuku... |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 27, 13:37 |
|
|
|
Patikimumas rimtas nebūtinas, ta prasme jei apsukos truputį svyruos dėl pašalinių priežasčių, nieko labai baisaus... RC pultas ir imtuvas gana nepigūs... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 27, 14:29 |
|
|
|
*Ričardas rašo: |
Patikimumas rimtas nebūtinas, ta prasme jei apsukos truputį svyruos dėl pašalinių priežasčių, nieko labai baisaus... RC pultas ir imtuvas gana nepigūs... |
Naują gali nupirkt kvarcinį valdymą už ~90-100Lt. Be kvarcų 2.4ghz 120Lt.
Naudotas kvarcinis ~50-60Lt , 2.4ghz naudotas ~70-80Lt.
Tau rinktis. O gali ieškot propeleris.lt, rcm.lt, rcq.lt ir visose kitose rc parduotuvėse. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 27, 16:00 |
|
|
|
Taigi aš iškart pasiūliau 433MHz modulius. imi juos imi porą mikrovaldiklių ir konstruoji. Nematau prasmės naudoti visą RC rinkinį |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 27, 18:39 |
|
|
|
Na jo, realiausias variantas, tik kad I kuras elektronikos. Saviveikla jau keli metai užsiimu, bet pakankamai žinių neturiu, o eksperimentuojant nemažai išsileidžia netikslingų pinigų... Nežaidžiau su MV dar, nelabai man jie ir patinka, kažkaip analogai prie širdies. Bandysiu dar savo vieną idėją, o tada jei neišeis imsiuos svarstyti jūsų pasiūlymus. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 27, 19:04 |
|
|
|
Na galima ir bet mikrovaldiklio jaučiu bet sudetingėja viskas.
O aš asmeniškai siūlau pradėti mikrovaldiklius laužti, anksčiau ar vėliau vis tiek prireiks. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 28, 19:56 |
|
|
|
Pabandysiu ant analogo savo durnas mintis, brangiai nesigaus, jei ką. O jei neišeis imsiuos programuot... Arba vėliau perdarysiu ant skaitmenos. Brangiausia patys mosfet'ai valdyme, o jiems pavojus negresia didelis... |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|