|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 01, 06:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Kai šalta bute..
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 18:29 |
|
|
|
Sveiki, lauke -15, bute +15. Butas nuomojamas, langai mediniai, nieks nekeis. iš senesnių temų prisiskaičiau apie oro srauto pro radiatorių didinimą. Taigi klausimas, ką daryt? Kiek efektyvu būtų ventiliatoriaus varomas oras tarpe skardinių radiatorių?  |
|
_________________ Teorija - kai viską žinai, bet niekas neveikia,
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 18:42 |
|
|
|
Geriau užsandarink langus ir išklijuok šilumą atspindinčią foliją už radiatorių. |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Re: Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 18:46 |
|
|
|
Vytautasr rašo: |
...................................... Kiek efektyvu būtų ventiliatoriaus varomas oras tarpe skardinių radiatorių?  |
Pakankamai
Tik tiek, kad kaimynams salciau bus... |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 19:06 |
|
|
|
Langų sandarintis perdaug nenoriu, juolab kad šaltis eina per visus įmanomus plyšius. Turi būti palikta galimybė vėdintis patalpoms.
Sakai pakankamai, kitas klausimas būtų, ar pakaktų keletos tokių? vistik norėtusi, kad jie dirbtu visą laiką ir šalia jų galima būtų miegoti. kaip aš įsivaizduoju, padarau karkasiuka ventiliatoriams ir statau po radiatoriumi, kad pūstu viršum.
Dėl kaimynų, na ką padarysi  |
|
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 19:18 |
|
|
|
Prisimenu kažkada bandžiau, situacija gavosi tokia:
temperatūra pakilo iki 2 laipsnių
susidarė vėjelis kurio dėka tų 2 laipsnių nesijautė
gal per daug pūtė  |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 19:20 |
|
|
|
aš dabar irgi suku galva kaip ir kiek pūsti bus ką veikti vakarais eksperimentuojant  |
|
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 20:33 |
|
|
|
Kadangi nuomojiesi,trai nereiškia kad negali poieriaus juostomis ir kitomis prieinamomis priemonėmis užkamšyti tas langų,balkonų durų vietas ir pan. kad būtų tau pačiam komfortiškesnė šiluma.Ventiliacija gerai, kai ne sezonas,tipo vasara ir pan.,bet ne žiemos metu.Pridėjus ranką greit pajusi kur neturi pūsti.Ypač blokiniam name,jei dar kampinis .. |
|
_________________ Kaunas Aleksotas, tel. 8681 65septyni 19 |
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 20:44 |
|
|
|
Nu man tai žiauru kokia tinginystė. Vietoj to kad paimtu užsikamšytų ir užsiklijuotų ir sėdėtų kaip caraitis Ivanas tai geriau eksperimentuos kitiems kenks, o ir nieko gero nelaimės. Dar pradės leisti pinigus. Nusiperki lipnios juostos, pasirenki laikraščių ar skuduriukų ir po kelių valandų džiaugiesi šiluma.  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 20:55 |
|
|
|
Juosta taip pat kainuoja, o minėjo, kad mėgsta gryną orą  |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 21:08 |
|
|
|
Taigi galima viduje čiukčišką jarangą pasistatyt. Ir išsinešt, kai nuomos laikas baigsis. |
|
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 21:12 |
|
|
|
vytautas55 rašo: |
bet rezultatas garantuotas. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 21:18 |
|
|
|
vytautas55 rašo: |
O ventiliatorius autorius atsisėdęs prie radiatoriaus ranka suks ar prie aliektros jungs?  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 21:28 |
|
|
|
Matau kazkas mano pasiulyma perskaite.
kad nebutu garso reiketu statyti kokiu 5 ventiliatorius ir juos paleisti ant mazo grecio pvz maitinat nuo 5v manau koks nors nokios maitinimo blokas turetu tikti.
tokiu atevju praktiskai jokio truksmo nera ir taip pat nebus jokio vejo kambaryje.
tiesa yra dar viena problema kad siltas oras pakyla i virsu ir vuirsuje buna pakankamai silta o palei grindis labai salta. todel laikas nuo laiko butu ne pro sali ijungti galinga ventiliatoriu arba bandyti ora pusti ne ausktyn o zemyn |
|
|
|
|
 |
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 23:05 |
|
|
|
cia ideja gera su ventiliatorium. cia efektas taspac kaip pailgint radiatoriu. tai su ventiliatorium efektyviau isimi siluma is nesejo (plius tolimesni kaimynai labiau sals, nes pas juos radiatoriai bus vesesni )bet juk elektra kainuoja - rys bent kokius 5lt menesiui.
as galvoju geriau nusipirkt lipnios juostos uz 3lt ir apklijuot langu remus. pavasari nuplesysi. juostos liks dar 2-3 metams i prieki. o i lanku ertmes dregno suglamzyto laikrascio juostu prikisi ir apkljuoji. as bendery kai gyvenau - taip darydavau buvau net pasidares sildyma su spiralem ir uzmaskaves stalo ertmej - bet kazkas paskunde ir konfiskavo niekas nesupprato, kodel pas mane silta - o pas visus salta, tai pastukalino komendantei. kol buvau paskaitose - atvare - visa kambari isverte ir atrado pasleptus laidus
pigiau kaip su lipucke jau nieko ner sumastyta, gal nebent celofanu langus apdengt  |
|
|
|
|
 |
 |
Kai šalta bute.. |
Parašytas: 2012 01 30, 23:46 |
|
|
|
bendrabuciuose taigalima ivairiai pasisildyti manau jei jau sildasi elektra tai sujungi visus elektrinius pritasus tegul veikia ir uzkaitins kambari.
man tai kompiuteris vienas pats kambario temperatura kokiais 2 laispniais pakelia.
su ventiliatoriumi tai cia manau gera politine priemone gali visai susaldyti bjaurius kaimymus arba galima viso namo sildymo kaina pakelti tiek kad priversi visus persijungti prie autonominio sildymo.pastebejau lad seimos su vaikais ipac stipriai reaguoja i salti. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |