|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 09, 01:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Mikrovaldikliai » Atmega8 programavimas su PonyProg
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
|
|
Re: Atmega8 programavimas su PonyProg |
Parašytas: 2012 01 01, 12:46 |
|
|
|
atmega8 rašo: |
Sveiki visi,man iskilo problema kai bandau programuoti atmega8 man meta klaida kad neprijunktas programatorius,bet seip kai as nusipirkau atmega8 man uzprogramavo rodos bet po programavimo nuskaityti neduoda gal ten reikia kokius nustatymus nustatyti? O su atmega16 ir uzprogramuoja ir nuskaito bet tik atmega8 neskaito ir daugiau nebeuzprogramuoja.
PROGRAMATORIUS http://www.elektronika.lt/schemos/mikrovaldikliai/21/avr-mikrovaldikliu-programatorius/ |
Atmega16 viskas ok, o su mega8 neveikia? Reiskias programatorius veikia. O problema tuomet megos8 pajungime arba fuse bits nustatymuose. Jeigu naujokas siuose dalykuose ir fuse bits nustatyti klaidingai, su megos atgaivinimu bus problemu. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau |
|
|
|
|
|
Atmega8 programavimas su PonyProg |
Parašytas: 2012 01 01, 17:57 |
|
|
|
Na jo neseniai pradejau programuoti o kokius nustatymus reiketu nustatyti?Ir ar man cia pirkti is karto nauja atmega8 ar dar sena galima prikelti? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 01, 20:37 |
|
|
|
Na pagal fuse tai ten nustatytas išorinis kvarcas, dėl dažnio diapazono nežinau, nepamenu kokie fuse nustato kokiems dažnių diapazonam...
Šiaip ten nuimta spien varna, jei ją nujam isu paprastu programatoriu nenukaitysi uC, bet kiek pamenu pony prog net neleidžia nuimti šios varnos kad neužrakintum uC... Taigi turėtum galėti nuskaityti..
Po to sakei kad neuždėjai paskutinės varnos tai čia kam? RSTDISBL? Jei šitam uždedi jis išjungia resetą pin ir jį padaro parastu pin gali naudoti kaip I/O ir pan. Tada ir su paprastu ISP programatoriu nenuskaitysi...
Čia gali pasižiūrėti fuse skaičiavimus... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 01, 21:12 |
|
|
|
Na per daug neigilinau, bet ant spien varną reik kad būtų.. Kaip sakiau pony prog berots net neduoda nuimti jos... taip pat varnos nereik ant RSTDISBL, nes jei gerai supratau uždėjus varną panaikinima reset kojos funkcija kaip reset ir jo nebegalėsi daugiau nuskaityti kontrolerio paprastu programatoriuma... O schemoj kiek matau reset pin nieku nepajungtas, tai kam jį išjungti? Beje ten tirkai megai 18MHz kvarcas ar čia aš neprimatau? Manau mega aštunta tiek nekočioja..
P.s. Čia tik mano paamprotaviami jose gali būti daug klaidų.. |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 01, 23:11 |
|
|
|
Na jo 18mhz kvarcas o tai ten kur yra pavizdys visi kiti nustatymai gerai yra? |
Na aš nevisažinis... Paminėjau tik tuos kurie gali užkirsti kelią norint perprogramtuoti uC, plius nesupratau kam nuimti SPIEN varną ir uždėti varną ant RSTDSBL padarant reseto pin kai I/O kai jis tam tikslui pagal schemą lyg ir nenaudojams... Taigi tam calculatoriuje dedi varną pasivarai aukštyn ir žiūri kas pasikeitė aprašyme, pvz išorinis kvarcas, start up laikas ir pan... Pagal mane tai ten nustatytas išorinis kvarcas ant max galimo dažnio, po to startavimo laikas atitinkams 4ms ir įtampos nukritimo riba kurią pasiekus uC bertos nustoja veikti (brown-out detection 4v) ir dar ten kitką ko per daug nežinau.. 18MHz tai gal ir veiks ta mega, bet stabilumas bus nebus geras, nors gal tam projektui jo ir nereikia... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 02, 11:57 |
|
|
|
Tai tada kiek supratau varnas reikia deti ant CKSEL0 CKSEL1 CKSEL2 CKSEL3 SUT1 BODEN BODLEVEL BOOTRST EESAVE VDTON Bet as sitas vrnas buvau is pradziu uzdejas tik irase man ir nenuskaito kito kodo neiraso |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 02, 12:45 |
|
|
|
Tai užkabink 12MHz kvarcą ar mažesnį ir tada pabandyk.. Gal neina su 18MHz, kokia atmega? Gal su L raide, per neapsižiūrėjimą pasiėmei? Berots tai išvis max 8Mhz... Na dėl fuse negaliu pasakyti, pats esu visko primaigęs ir megą visada atgaivindavau.. Bet neliesdavau spien ir reset kojos nustatymų..
Kadangi čia sako SPIEN nenuimsi programindams ISP režimu, tai gali ramiai eksperementuoti, bet tada kaip su Reset koją, jos ir neišjungsi jei naudoji ISP? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 02, 12:51 |
|
|
|
Ne atmega tai normali yra be L raides kvarcas 18mhz tik ploksteje stovi o programuoju su 4hmz ir 22pf kondais na sendien nauja atmega nusipirksiu o kiek zinau gamykloje 1ghz dazni uzprogramuoja tai kai as ta nauja nusipirksiu ir bandysiu nuskaityti man kazka tures nuskaityti ir ar pries nuskaitima irgi nustatymai butini? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 02, 13:14 |
|
|
|
Ne atmega tai normali yra be L raides kvarcas 18mhz tik ploksteje stovi o programuoju su 4hmz ir 22pf kondais na sendien nauja atmega nusipirksiu o kiek zinau gamykloje 1ghz dazni uzprogramuoja tai kai as ta nauja nusipirksiu ir bandysiu nuskaityti man kazka tures nuskaityti ir ar pries nuskaitima irgi nustatymai butini? |
Pirma issiaiskink ka kiekvienas fuse'as reiskia, o tik tada kaitaliok ten kanors. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|