|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 29, 23:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Del aukso išgryninimo, nusimanantiems apie"Emp"tec
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
Del aukso išgryninimo, nusimanantiems apie"Emp"tec |
Parašytas: 2011 11 20, 22:43 |
|
|
|
Sveiki, esu naujas portalo narys, tačiau turiu klausimėlių apie procesorių kojeles, lizdų kojeles ir visą kitą kas yra paauksuota.
Šiame puslapyje moka 900lt už kilogramą, bet manau jie tiesiog superka "po pigiaja"...
http://www.emp.lt/lt/taurieji-metalai/tauriuju-metalu-kainorastis/preke/jungtys-padengtos-auksu-be-korpusu-kojytes/30
Taigi kilo minčių pačiam išgauti auksą iš metalo laužo, bet nėra ko paklausti, todėl Aš čia noriu paklausti Jūsų apie aukso išgavimą.
1. Išsilituoji kojeles ir jas reikia smulkinti?
2. Kaip auksas atsiskirs nuo lako, bei kito metalo kuris yra nuo telefono ekrano plokšteles? Nes auksas viduryje, o lakas ir dar kažkoks metalas padengtas ant jo.
3. Karališkas tirpalas, kaip jis veikia? Ar jis tik išėsdina auksą iš plokstės ar kojelių ir visą kitą palieka net nepažeista ir nesumaišytą?
Norėčiau sužinoti visą aukso išgavimo principą iš paauksuotu daiktų. Youtube.com yra pilna išgavimo būdų, bet jie nėra išsamūs... |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Del aukso išgryninimo, nusimanantiems apie"Emp" |
Parašytas: 2011 11 20, 23:32 |
|
|
|
fflbwt rašo: |
Norėčiau sužinoti visą aukso išgavimo principą iš paauksuotu daiktų. Youtube.com yra pilna išgavimo būdų, bet jie nėra išsamūs... |
Aha, tuoj ims čia tau kas ir pasakos. O ir apskritai "metalistai" šiame forume nelabai mėgstami taip, kad god bye. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 20, 23:51 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Aha, tuoj ims čia tau kas ir pasakos. O ir apskritai "metalistai" šiame forume nelabai mėgstami taip, kad god bye. |
Siaip tai viskas aprasyta chemijos vadoveliuose , skirtiems technikumamas. Isbandyta pries 18metu Buvo gauta minimum Au90. |
|
_________________ 86856trys788 |
|
|
|
 |
Au |
Parašytas: 2011 11 21, 07:41 |
|
|
|
jei tu kojiciu neturi bent 10 kg, tai geriau ir nesiterliok, o susirask, kam brangiau parduot. Iseigos is sito reikalo svyruoja nuo 5 iki 25 g is 1kg, tad ivertinus specifinius chemikalus , indus ir kitus reikalingus dalykus, bei gresme sveikatai, pardavimas bus optimalus sprendimas |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 21, 19:04 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Jei turi ką nors prieš metalistus - nėra iš kur tau pačiam gauti. Gautum pats tą patį bandytum daryti, o jei ir meti - kvailas esi. Hobis neturi būti tik lėšų švaistymas.Protinguose rankose-pinigėliai naujiems projektams.
Atsiprašau, bet tavo anglų gramatikos žinios gan mažokos, jog galėtum taisyklingai išsireiškinėti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 21, 22:15 |
|
|
|
siaip kad is lydinio isskirt auksa, teoriskai reiktu viska tirpint koncentruotoj azoto rugsty. Bet praktiskai, man atrodo, konc. Azoto rugstis sugrauztu ir auksa. Beja, man atrodo azoto rugstimi yra uzdrausta prekiaut... Tai va. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 21, 22:31 |
|
|
|
Paulius1994 rašo: |
siaip kad is lydinio isskirt auksa, teoriskai reiktu viska tirpint koncentruotoj azoto rugsty. Bet praktiskai, man atrodo, konc. Azoto rugstis sugrauztu ir auksa. Beja, man atrodo azoto rugstimi yra uzdrausta prekiaut... Tai va. |
Ir iš kur čia tiek dundukų "chimikų" padavė ? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 21, 22:43 |
|
|
|
Paulius1994 rašo: |
Ieskokit "Neorganines chemijos vadovelio" ar uzdavinyno nuo ruskio laiku.Ten viskas labai aiskai parasyta
Ten eiga tokia ,kiek pamenu:
1.Lauzas tirpinamas "carskoj vodkoj"
2.Isgarinamas tirpalas karsto vandens vonioje. Ipilama kazko tada(gal vandens) ir dar kazko.
3. Pasalinamos nusodinimo budu nereikalingos priemaisos.
4 Su berods FeCl tirpalu surenkamas auksas is skysto pavidalo i kietus dribsnius.
5.Verdami tie dribsniai druskos rugstyje.
6.Viskas perfiltruojama ir kas liko kaitinama.
Vienas nuostabiausiu dalyku, kokiu teko patirt-is rudu "zemiu" issilydo aukso asarele Au99.
Vien del tokio vaizdo verta pabandyt
Ale labai reikia saugotis Akis ,rankas, plaucius ie ectr. |
|
_________________ 86856trys788 |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 21, 23:50 |
|
|
|
Kalbėjausi su buvusia kažkadaise chemijos mokytoja ir ji sutiko bendradarbiauti už 200litų. Palei kažkokias formules skaičiavo kojelių plotą apytikslei 20minučių... Viso to gale pasakė jog gryno aukso geriausiu atvėju man gausis apie 60-70gramų, bet nereikia nusivilti jog gausis tik 40~. Ir čia vientik iš jungčių kojelių "maišelio svoris 3,65kg". Beabejo jį dar teks lydyti...
-Taigi, vyrai "nemetalistai", pagalvokit patys, kokius pinigėlius eikvojate veltui. Gryno aukso kaina šiuo metu 142litai/gramas. Recycling firma "Eemmpp" superka už centus, o jei jums yra galimybių darykit patys. Pas juvelyrą nunešę, pasigaminsit papuošalą, ar tiesiog parduosite šiektiek pigesniu kursu.
Bandysiu padaryti nuotraukų iš viso aukso gryninimo proceso. O lydinį ir nufilmuosiu  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 22, 00:00 |
|
|
|
Piimk mano užuojautą,kas tau mokės 142 litus už gramą neprobuoto aukso,vaikiški kledesiai,tar kitko empas irgi aukso negrynina,siunčia į gamyklas,į aukso juodą rinką ne tavo nosei įlisti,mesk tas paranojiškas mintis |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 22, 10:20 |
|
|
|
Šiaip emp moka ~50% tauriųjų metalų (esančių lauže) vertės, atsižvelgiant į metalų kainas biržoje.
Kažkada jiems pridavinėjau tokių "miltukų" su Pt. Žinojau kiek tos Pt ten yra. Apsiskaičiavau kiek litų verta ir nunešiau į emp. Jie padarę chem. analizę pasiūlė man ~pusė to ką aš pats apskaičiavau. |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 22, 11:16 |
|
|
|
viktorasss rašo: |
Piimk mano užuojautą,kas tau mokės 142 litus už gramą neprobuoto aukso,vaikiški kledesiai,tar kitko empas irgi aukso negrynina,siunčia į gamyklas,į aukso juodą rinką ne tavo nosei įlisti,mesk tas paranojiškas mintis |
Prabuoti aukso gaminį kainuoja 25-30 litų.
Lombardas visada nupirks už 75litus už gramą.
40x75=3000, 60x75=4500, O jeigu gautūsi 70gramų-70x75=5250litų už prabuotą aukso luitą.
Man tik dvidešimt devyneri, o ne penkiasdešimt kaip kažkuriam, o žmonės kalba, kad žmonės sendami vaikiškėja.
Manau tu esi visomis keturiomis prieš šitą temą, nes pačiam nuostolis eina arba esi nukentėjęs su šituo reikalu. Nebūtina, kad tą auksą iš manęs nupirktų, man geriau būtų savo žmoną nustebinti kokia nors grandinėle ar pakabučiu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 22, 11:32 |
|
|
|
Tai,kuo tamsta nori užsiimti yra baudžiama veika,pakalbėk su juristu,papulsi į policijos rankas,tada sužinosi kiek kas kainuoja,čia draugiškas perspėjimas,tai gal iš karto pulk sintetinti narkotikus,dar daugiau uždirbsi |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 22, 12:01 |
|
|
|
Man tik dvidešimt devyneri, ..... man geriau būtų savo žmoną nustebinti kokia nors grandinėle ar pakabučiu. |
Aš manau žmona labiau apsidžiaugtų jei tu būdams 29 pagaliau suaugtum ir darbu užsiimtum bei pinigus uždirbtum, o ne x-ia užsiiminėtum.
Kai toką trydą skleidžia niolikiniai tai dar galima suprasti, jiems patirties ir proto natūraliai trūksta, bet kai 29... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |