Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 19, 01:20. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Bandžiau daryti pagal antrą, bet viską surinkus man led'as tiesiog degė ir nemirksėjo, tačiau radau pirmąją, daug paprastesnę, pagal kurią surinkus viskas veikė, o dar prijungus ir tranzistorių gavosi puikus stroboskopas.
Mano klausimas būtų, kuo labai skiriasi šios schemos savo charakteristikomis?
Pirmoji daug paprastesnė surinkti ir reikalauja mažiau elementų.
Paskutinį kartą redagavo kondikas, 2011 11 08, 19:02. Redaguota 1 kartą
Ir koks tikslas jes dvi sujungt i viena schema? Juk veikia viena ir kita. Paprastesne ta kur su vienu LED'u, bet nematau problemos su tranzais ir rezistoriais prisidet daugiau LED'u. Kazkur jau esu mates kaip is vieno LED mirksiuko su sia mikroschema pasidaro mirksiuka is daug LED'u su tranzais ir rezistoriais.
Butu ydomu suzinot kokiu tikslu sujungiai sias dvi schemas i viena? Gal as nesuprantu kazko?