|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 24, 16:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Kondikas ;|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 06, 17:45 |
|
|
|
SAS 221KD1Q toks uzrasas ant keramikinio,kaip speju,kondiko.Jis iskepe kompo maiteke.Gal pasakysit kuom galeciau as ji pakeist.Jis iskepe kai buv nustatyta ant 115V o ne 230V.Gal dar kas nukepe,jei esat susidure su tokia problema parasykit.
Dekui,Simas |
|
|
|
|
 |
Re: Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 06, 23:56 |
|
|
|
220pF kondikas? na nelabai tikisi. cia gal varikapas yra? |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 07, 01:42 |
|
|
|
Buk malonus,paaiskink kas yra varikapas  |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 07, 17:30 |
|
|
|
varikapas-tai diodas su kintama talpa(man atrodo kad juos naudoja kaip kondensatorius, kuriu talpa kinta priklausomai nuo itampos). |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux  |
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 07, 21:59 |
|
|
|
Varikapas kompo maitbloky?! Kam? |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 07, 22:26 |
|
|
|
prie jo(ant mikrushkes) parasyta AS1107 ST-230WF |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 08, 16:19 |
|
|
|
Esu remontaves ne viena kompo maitbloki,ir esu rades keliuose varikapus,jie ten naudojami apsaugai nuo itampos sviravimu ar ar trumpu jungimu ir pan.Aisku dabar retai kas juos deta i kompo maista(nebent solidesniu firmu,kur brangesni).Ju veikimas paprastas,kai itampa susviruoja jis uzsitrumpina ir paima visa apkrova ant saves(beje dabar tarp jo isvadu turi buti 0 omu,tai yra kiauras,kalbu apie ta sudegusi)Kiek esu susidures jie buna montuojami du,iseitis paprasta-islituok ta sudegusi,o kita kur liko sveikas islituok ir imontuok i sudegusio vieta.Galima juos abu islituot,beje minusas tas,kad dabar jau apsaugos nebus,ir jei ka sutrumpinsi degs kruva detaliu.Bet juos ne taip paprasta gauti,tai va..Faktas tas,kad kinieciai ju nemontuoja,nors ant montazines plokstes daznai buna pazymeta vieta jiems. |
|
|
|
|
 |
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 08, 16:46 |
|
|
|
Na va nusisnekejau tas tavo daikciukas vadinasi ne varikapas o varistorius!Butent apie ji ir snekejau,o ne apie varikapa.Esu mates 221KD serijos varistorius,kaip pas tave.Tai va,jei neturi kazko panasaus islituok ji ir bandyk ijungti.Sekmes! |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 08, 19:56 |
|
|
|
Tai kaip minejai islituot toki pat varistoriu ir ilituot ji i perdegusio vieta?Beje jis turi but 0 omu?Parduotuveje prase specas,kad paizureciau kas ant plokstes uzrasyta,nes jis ir galvojo,kad cia varistorius |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 08, 21:34 |
|
|
|
tas varistorius kuris rodo 0 omu yra blogas,ji ir reikia keist,be to paprastai matosi akivaizdus pozymiai(degimo ir pan)kad jis blogas.Ta varistoriu ismesk(islituok)o tas kuris geras(nerodo varzos arba ji gana didele)gali perlituot i sudegusio vieta,arba gali ir neperlituot-palikti ji savo vietoje.Perlituot rekomenduoju tik delto,kad toj vietoj kur dege pastarasis dazniausiai ir veiks apsauga,o ne ties ta vieta kur stovi likes geras. |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 08, 23:38 |
|
|
|
Citata: |
220pF kondikas? na nelabai tikisi. cia gal varikapas yra? |
tfiu... varistorius, ne varikapas... jau visai pavadinimai maisosi  |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 09, 00:15 |
|
|
|
Bet jei jie yra 2 reiskias vienas stovi ant 115V kitas ant 230V?Ar as klystu?Gale maitblokio gali perjungt kokia nori itampa....Tai jei as sudeginau 115V varistoriu,o naudosiu 230V,tai man tada nera tolko perlituot.Juo labiau,kad bus apsauga ant tu 230V.Tikiuos supratot mano minti  |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 09, 13:32 |
|
|
|
Stovi du visada,nesvarbu ar yra itampos perjungejas ar ne..Tik nepamirsk perjungti i 230!o tai vel sudeginsi!o ties ta vieta kur jie stovi ant montazines plokstes kaip minejai yra uzrasas ST-230WF,tas skaicius ir reiskia kokiai itampai dirbti jie pritaikyti! |
|
|
|
|
 |
Kondikas ;| |
Parašytas: 2005 11 09, 18:01 |
|
|
|
Na dekui uz info.Beje jei i parduotuve nulekciau,ka man sakyt apie ta detale? |
|