|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 02, 12:32. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Mikrovaldikliai » AVR programatorius
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 01, 22:33 |
|
|
|
Ir kas iš to, kad darėm.. Jį tiek daug kas darė, kad pražilsi kol suskaičiuosi.. IR bent pasidomėk kas tai do daiktas.. Geriau rėšk klausimą kas neaišku, o ne tokias bevertęs temas kurk.. |
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 08:50 |
|
|
|
Atleiskit už durną klausimą, bet ar šis programatorius tinka visiems AVR mikrovaldikliams? |
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 09:35 |
|
|
|
Ech...esu ne vienintelis naujokas elektronikoje Norėčiau tokį programatorių pasigaminti. Tik va, pirma noriu išsiaiškinti ar jis veikiantis. Jau žinau, kad jis programuoja atmega16. Sorry, kad tokias bevertęs temas kuriu, bet kažkada ir jus visi žali elektronikoje buvot. |
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 09:57 |
|
|
|
Na jei yra daug kas ji pasigamines tai vadinas veikia. As sito asmeniskai negaminau bet jei viska gerai sulituosi ir uzprogramuosi vadinas veiks |
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 10:02 |
|
|
|
Tik vat klausimas yra ar tau iseis uztrogramuoti ta mikroschema per FT232 mikroschema, nes kiek esu girdejes reikia kazkokios programos, nes atmega8 kuri yra programatoriuje reikia uzprogramuoti. Ten xoom rase kad jam reikejo dar kito programatoriaus kad pirma uzprogramuoti programatoriaus mikrovaldikli. |
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 12:13 |
|
|
|
O tu nenori geriau nusipirkt koki MSP430 Launchpad ir uz ~10Lt turesi ne tik programatoriu, bet ir debugeri, gatava plokstele prototipams ir dar du mikrovaldiklius! |
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 13:58 |
|
|
|
Socrates rašo: |
O tu nenori geriau nusipirkt koki MSP430 Launchpad ir uz ~10Lt turesi ne tik programatoriu, bet ir debugeri, gatava plokstele prototipams ir dar du mikrovaldiklius! |
Lemonoj Launchpadas man kainavo 18 lt, nors ir tai nedidelė kaina.
Prie Launchpado pridėti mikrovaldiliai slabnoki: mažai kojų, mažai atminties (2kB Flash, 128B RAM, 10 GPIO, 1x 16-bit timer). Su tokiais tik ledus mirksint Nors kad galima debuginti tai didelis privalumas. |
|
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 14:43 |
|
|
|
Man nesvarbu, kad man nusipirkti būtų pigiau. Noriu pats pasigaminti, nes man įdomu bet ką konstruoti. Jau esu pasidaręs stiprintuvą AV 160 su lauko tranzistoriais, o su mikrovaldikliais neteko dirbti, todėl ir prašau visų pagalbos. Taigi, nusprendžiau daryti šį programatorių http://www.qubbeks.puslapiai.lt/articles.php?article_id=32 |
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 15:34 |
|
|
|
Socrates rašo: |
o kur ji gauti uz 10lt gal linka koki? |
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 16:31 |
|
|
|
labai dekingas turiu paypala tai prasisuksiu |
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 18:43 |
|
|
|
maniux23 rašo: |
labai dekingas turiu paypala tai prasisuksiu |
su paypalu neprasisuksi. |
|
|
|
|
|
|
AVR programatorius |
Parašytas: 2011 10 02, 19:25 |
|
|
|
Pykolassssz rašo: |
Man nesvarbu, kad man nusipirkti būtų pigiau. Noriu pats pasigaminti, nes man įdomu bet ką konstruoti. Jau esu pasidaręs stiprintuvą AV 160 su lauko tranzistoriais, o su mikrovaldikliais neteko dirbti, todėl ir prašau visų pagalbos. Taigi, nusprendžiau daryti šį programatorių http://www.qubbeks.puslapiai.lt/articles.php?article_id=32 |
Aš irgi naudojau anksčiau PROTTOSS kažkurį senesnį variantą. Jo ir kitų klonų, emuliuojančių USB darbą privalumas- mažai detalių ir nedidelė kaina. Bet mažas greitis ir bent maniškiam- nestabilus darbas. Kokį attiny progranuojant, dar galima kentėti pusę minutės, bet perėjus prie atmega32, supratau kad reikia kažko greitesnio. Todėl susikurpiau dar vieną tuxgraphics kloną. Žvilgtelk, gal patiks- http://www.degama.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=13. Veikia gan greitai ir stabiliai.
O savojo programatoriaus mikrovaldiklio užprogramavimui siūlyčiau ką nors paprastesnio. Susismaigstyti ant maketavimo plokštės kokį nors laikiną variantą naudojant RS232 ar LPT. Pvz.
http://lea.hamradio.si/~s56wix/avrprog/
http://www.lancos.com/prog.html |
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|