|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 29, 09:50. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Energetika ir elektrotechnika » Mini vėjo jegainė
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 06, 17:29 |
|
|
|
Susimasciau pasigaminti vejo jegaine nedidelia tokia ir nusprendziau pradeti nuo generatoriaus. Gal turit pasiulimu, kad butu pigesnis koks.... man galingo nereikia nes kaip matot is temos pavadinimo noriu pasigaminti nedidelia vejo jegaine. |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 10, 13:29 |
|
|
|
atleiskit uz durnus klausimus , jai ce tokiu yra. Tiesiog ce mano laisvalaikio praleidimas  |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 11, 10:50 |
|
|
|
cia demonstraciniai modeliai, jie tik iliustruoja veikimo principa. kaip jegaine - ten greiciausiai sudu sudas, su labai prastais parametrais. |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 12, 16:44 |
|
|
|
tai as ir noriu modeliuka toky pasidaryt tik kad nors keli LED'ai sviestu |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 12, 19:50 |
|
|
|
ropehunter rašo: |
tai as ir noriu modeliuka toky pasidaryt tik kad nors keli LED'ai sviestu |
Norų neužtenka, skaičiuok centukus, kiek į tai investuosi. |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 12, 20:06 |
|
|
|
centuku tai ohoho kiek turiu tik ar is ju lituku gal ir nedaug, bet buvau pasidares is dviracio generatoriaus vejo jegaine tai reikia tokio stipraus vejo kad pasuktu ir vos 2,5v lempute sviecia tai dabar stengiuosi izgauti geresni rezultata. Kokiu turit minciu ar patarimu? Ir nepamirskit kad ce mano laisvalaikis... |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 12, 20:54 |
|
|
|
centuku tai ohoho kiek turiu tik ar is ju lituku gal ir nedaug, bet buvau pasidares is dviracio generatoriaus vejo jegaine tai reikia tokio stipraus vejo kad pasuktu ir vos 2,5v lempute sviecia tai dabar stengiuosi izgauti geresni rezultata. Kokiu turit minciu ar patarimu? Ir nepamirskit kad ce mano laisvalaikis... |
Na tai per tą laisvalaikį domėkis. |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 12, 22:19 |
|
|
|
tai kad kiek ziurejau tai vien tos dideles tokios o man mazos reik. Tai as ir noreciau is jusu patyrusiu elektroniku kanors suzinot ar nuorodu kokiu gaut |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 12, 23:16 |
|
|
|
pries uzduodant klausimus "elektronikams" gal susizinok isvis ka pats terminas "elektronika" reiskia nes jau baigi nusisapaliot.
cia viskas elementaru. jei dviracio jegaine per silpna - tai reikia didesnes ir galingesnes. toks noras, kad noriu mazesnes, bet kad butu galingesne - tai mazdaug taspac kaip noret metrinio bybio, bet kad jis butu neilgesnis uz 10cm  |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 12, 23:48 |
|
|
|
cis tikrai ne elektronika,
siuo taveju reikia tiesiog kazkokio generatoraus ir profelerio.
tai kad dviracio generatorisu duoda mazai galios normalu, led uzdegti uztenka?,
tiek jis ir turi duoti,
jei nori daugiau daryk didesne elektrine. |
|
|
|
|
 |
Mini vėjo jegainė |
Parašytas: 2011 07 13, 08:32 |
|
|
|
tai kad kiek ziurejau tai vien tos dideles tokios o man mazos reik. Tai as ir noreciau is jusu patyrusiu elektroniku kanors suzinot ar nuorodu kokiu gaut |
Pirk tą steperį, kur įdėjau nuorodas ir turėsi ko tau reikia, o jei brangu,.. tuomet glostyk katiną,.. vis kažkiek elektros gausi . Buvau pasidaręs tokį žaislą (ne iš katino ), dirbo metus laiko, kol vėjas sudaužė, dar tebėra ir visa "elektronika", schemos, jei tikrai labai nori, prisijunk per skype, nusiųsiu. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |