|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 03, 04:11. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Dideles sroves matavimas.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Dideles sroves matavimas. |
Parašytas: 2005 11 24, 19:44 |
|
|
|
Taigi tokia mintis yra matuoti srove nuo 0 iki 100A. Reiksme reiketu isvesti i LCD. Pagrindine idejos beda, kaip tasrove matuoti ir paskui konvertuoti i 5V skale, kad galetu koks AVR per savo ADC pasiimti.
1) Viena mintis jungti kokia zinoma prieshvarze ir matuoti ant jos krintancia itampa, kuria veliau su dalikliais galima privesti iki 5V skales
Sakykim I=100A; Jeigu pagrindinis laidininkas R1 bus koks 0.1 Om, o musu shuntas R2=1k. Gausim kad ant varzu krinta 10V itampa, o per R2 teka 10mA srove. Reiskia 1kOm varza galima skaidyti i dvi po 500Om varzas o itampapasiimti nuo viduri otasko, kuri bus 5V.
Saugesnis variantas yra naudoti kad ir ta 10V uamaitinti kokia optopora, o iskurios ir pasiimti itampos reiksme, kuria paduoti i AVR.
Kitas variantas kazkaip i galva greitai nesauna. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 11 25, 01:07 |
|
|
|
As kaskur maciau kad laidininka kuriuo teka daug ampu apvynioja 1 apvija ir paskui kai per pagrindini laida teka auksta srove, tai ir toj apvijos atsiranda srove tik daug kartu mazesne. Zinoma tau toks budas netinka nes reik itin didelio tikslumo.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 11 25, 02:07 |
|
|
|
Su holo davikliu neblogas variantas, kazi eitu lietuvoj gauti koki apie 100 ar 150A?
Citata: |
valdaz
as tai matavau su suntu 500A 75mV ir opamp'as + voltmetras |
Gal gali placiau apie savo matavima? Kaip tiksliai pavyko ismatuoti, kai realizavai ta shunta. Nes mano cia dar tik teoriniai samprotavimai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 11 25, 10:27 |
|
|
|
Mindaugasu rašo: |
Su holo davikliu neblogas variantas, kazi eitu lietuvoj gauti koki apie 100 ar 150A?
Gal gali placiau apie savo matavima? Kaip tiksliai pavyko ismatuoti, kai realizavai ta shunta. Nes mano cia dar tik teoriniai samprotavimai. |
na itariu tiesiog nusipirko atitinkama gamyklini shunta
tokie naudojami prie ampermetrams pajungt  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 11 25, 12:13 |
|
|
|
tas tai taip. Vistiek reikia laidakirpti ir jungti koki tia mazos zinomos varzos (kokio 0.1 Om) laidininka, o prie jos lygiagreciai jungti didele varza su kuria ir zaisti. nes itampa praktiskaigalima pasiimti tiesiai nuo to laidininko - mano paveikslelyje nereiktu R2 varzos. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 11 25, 13:07 |
|
|
|
Vistik geriausiai siuo atveju (mano nuomone) tiktu sroves trafas: ir galvaninis isrisimas ir paprastas montavimas (uzmovei ant laido ar kabelio gyslos ir baigta). Be to gali imti mazesnio transformacijos koef ir antrinej varzom diapazona susireguliuoti.
O naudojant sunta, jei reguliuojamas itampos saltinis ir kintamas apkrovimas - neismatuosi fakto. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 11 25, 17:57 |
|
|
|
suntas 75šsmm3-500-0,5 dar tokiu maciau ant 750A siap tiksliai nematavau
man pakako 10% o tikslumo klase matai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 11 25, 19:26 |
|
|
|
Ar jungima naudojai kaip as piesiau, ar tiesiog leidai per shunta visa srove ir pasiemei nuo jo krintancia itampa. Siaip tikslumo man nereik didelio - 10% manau galima kenteti. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |