|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 29, 05:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » Itampos daugintuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 17:58 |
|
|
|
Labas.
Tarkim turiu du laidus, kurio viename 0V, kitame sinusinis signalas nuo 0 iki 3V. Reikia gauti +5V pastovia itampa.
Naudojantis diodais ir kondensatoriais galiu gauti apytiksliai +2~+2.5V ir -2~-2.5V, taciau to laido kuriame yra 0V atzvilgiu. Nors sumoje gaunasi 4~5V itampos skirtumas, taciau vidurys yra 0V. (cia teoriniai pamastymai realiai isbandytas modelis su 5V sinusiniu signalu, kur gaunasi +-4.5V, arba 9V skirtumas)
Vat reiketu kad butu ne -2.5V ir +2.5V, 0V laido atzvilgiu, o +5V nulinio laido atzvilgiu.. Gal kas zino kokia itampos daugintuvo modifikacija kuri man tiktu?
Aciu  |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 18:14 |
|
|
|
Sukeisk minusiniame kanale konderi su diodu ir prijunk prie ju vidurio tasko teigiamo kanalo dioda. |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 18:49 |
|
|
|
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
 |
Re: Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 19:01 |
|
|
|
didshirshis rašo: |
Labas.
Tarkim turiu du laidus, kurio viename 0V, kitame sinusinis signalas nuo 0 iki 3V. Reikia gauti +5V pastovia itampa.
Naudojantis diodais ir kondensatoriais galiu gauti apytiksliai +2~+2.5V ir -2~-2.5V, taciau to laido kuriame yra 0V atzvilgiu. Nors sumoje gaunasi 4~5V itampos skirtumas, taciau vidurys yra 0V. (cia teoriniai pamastymai realiai isbandytas modelis su 5V sinusiniu signalu, kur gaunasi +-4.5V, arba 9V skirtumas)
Vat reiketu kad butu ne -2.5V ir +2.5V, 0V laido atzvilgiu, o +5V nulinio laido atzvilgiu.. Gal kas zino kokia itampos daugintuvo modifikacija kuri man tiktu?
Aciu  |
Panašią į šią schemą esu daręs ir gavau tvarkingai dvigubintą įtampą (tiesa, ten buvo keitiklis 5/10V)
Keitilis čia VT5 ir VT6 diodai DD4 VD5 ir kondensatoriai.
Tau su 3V maitinimu taio gerai nesigaus dėl tranzistorių soties įtampos ir įtampos kritimo ant diodų, teks dadėti dauginimo kaskadų. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 19:04 |
|
|
|
Dabar yra taip, ka reiktu keist, nes tokio paaiskinimo nesupratau?
|
Oi... pažiūrėk truputį paveikslėlių...
http://www.cqham.ru/uu1.htm |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 19:23 |
|
|
|
Ko gero, jam reikia paprasciau:
Padidink konderiu talpa!
(nes daznio kaip itariu, ten padidinti neiseis ) |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 19:34 |
|
|
|
Daznis apie 7kHz, schemas panagrinesiu aciu  |
|
|
|
|
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 19:41 |
|
|
|
Hm, na tada 100uF talpu galetu neuztekt nebent apkrovos srovems virs ampero! |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 20:18 |
|
|
|
RVRSS rašo: |
Hm, na tada 100uF talpu galetu neuztekt nebent apkrovos srovems virs ampero! |
apkrova 1-2 mA, tik toj vietoj nera is kur imt tu +5V, yra tik siustuvo 7kHz signalas, uztat ir galvoju.. |
|
|
|
|
 |
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 29, 21:48 |
|
|
|
O ka cia dar blin daug galvot, padetis paprasta kaip 2x2=4, tiksliau yra taip - jei turime iejime bent 3V itampos amplitude i + ir i - (siaip jau 3V sinuso turi reiksti dar apie 1.4 karto didesne amplitude, t.y. po 4.2V i abi puses, na bet tiek to, imkim visiska minimuma kai max amplitude tik 3V), tai konkreciai virsutiniam dvidubintuvui (remiuosi temos autoriaus schema), pirmas neigiamas maximumas iejime uzkrauna pirma konderi per dioda (ant kurio krenta prie tokiu sroviu tikrai <1V, bet tiek to - paimkim lygiai 1V) iki 3-2=2V itampos, tada iejime atsiradus teigiamam maximumui 3V jie susideda su pirmo konderio 2V ir uz to konderio jau turim +5V, kurie per dioda uzkrauna antra koderi iki min 5-1=4V, o ne iki autoriaus minetu 2-2.5V.
Realiai, netgi su 3V amplitude, itampa neapkrautam dvigubintuvo isejime bus ne maziau 4.5V, o jei iejime bus tikras sinusas su vidutine reiksme 3V ir amplitude 4.2V - itampa isejime gausime jau ne maziau 4.2-1=3.2/+4.2=7.4V/-1V=6.4V. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 30, 13:37 |
|
|
|
Citata: |
Realiai, netgi su 3V amplitude, itampa neapkrautam dvigubintuvo isejime |
O kam ji įdomi,ta įtampa NEAPKRAUTAM išėjime?Tavo skaičiavimai teisingi kai šaltinio išėjimo varža pakankamai maža,kad nekreipti į ją dėmesio.O to 7kHz generatoriaus išėjimo varža(neaišku kokio galingumo tas generatorius)gali siekti ir dešimtis ir šimtus omų.
Jeigu apkrovimo srovė2mA,tai generatoriaus srovė2*4=8mA(du dvigubintuvai).Kadangi srovė iš šaltinio imama ne visą periodą,o tik trumpais impulsais,tai gautą reikšmę reikia padauginti,kaip minimum,iš 5.Taigi jau turime 40mA.Jeigu 7kHz generatoriaus išėjimo varža 50 omų,tai ir gauname trūkstamus 2V.
sinusas su vidutine reiksme 3V ir amplitude 4.2V |
EFEKTYVINE reikšme,VIDUTINĖ reikšmė=0(neklaidinkim pradedančiųjų ) |
|
|
|
|
 |
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 30, 18:39 |
|
|
|
3V tarp min ir max, o ne + ir -. Bandymai tesiasi..  |
|
|
|
|
 |
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 30, 18:40 |
|
|
|
RIMAS50 rašo: |
Realiai, netgi su 3V amplitude, itampa neapkrautam dvigubintuvo isejime |
O kam ji įdomi,ta įtampa NEAPKRAUTAM išėjime? |
Ji bet kokiu atveju turi buti idomi tam, kas nori suprasti, kodel isejime itampos nepakanka - tokiu atveju teisingiausia yra visu pirma pamatuoti itampa isejime be jokios apkrovos - ar tokiame matavimo rezime ji pakankama ar ne, nes priklausomai nuo sio matavimo rezultato, tolesni itampos trukumo priezasciu paieskos keliai issiskiria.
Tavo skaičiavimai teisingi kai šaltinio išėjimo varža pakankamai maža,kad nekreipti į ją dėmesio.O to 7kHz generatoriaus išėjimo varža(neaišku kokio galingumo tas generatorius)gali siekti ir dešimtis ir šimtus omų.
Jeigu apkrovimo srovė2mA,tai generatoriaus srovė2*4=8mA(du dvigubintuvai).Kadangi srovė iš šaltinio imama ne visą periodą,o tik trumpais impulsais,tai gautą reikšmę reikia padauginti,kaip minimum,iš 5.Taigi jau turime 40mA.Jeigu 7kHz generatoriaus išėjimo varža 50 omų,tai ir gauname trūkstamus 2V. |
Tokiu atveju jau nera prasmes kalbeti apie iejimo itampa (siuo atveju kaip buvo paties autoriaus mineta) lygia 3V, nes faktiskai tuo metu kai mes matuojam mus dominancia itampa isejime, iejime irgi nebus tos pradines reiksmes.
(beje, temos autorius galbut tikrai i tai neatkreipe demesio - kad matuoti ne tik isejimo bet ir iejimo itampa reikia vienodomis salygomis)
Panasiai galima butu stebetis, kad akumas kurio itampa 12V kazkodel nepaleidzia starterio (kuriam tokios itampos tikrai turetu uztekti) - jei matuosime atjungto akumo itampa, o ne tuo metu kai prie jo jungiamas starteris.
sinusas su vidutine reiksme 3V ir amplitude 4.2V |
EFEKTYVINE reikšme,VIDUTINĖ reikšmė=0(neklaidinkim pradedančiųjų ) |
Na terminai kaip zinia musu tautinej snekoj yra labai painus, jau ne pirma karta kyla del ju gincu ir ne tik su pradedanciais.
Siuo atveju as vietoj pradedantiems galbut irgi pernelyg sudetingo termino "efektine" panaudojau trumpini nuo jo ekvivalento "vidutine kvadratine", praleides dar ir ta kvadratura velgi butent tam, kad neklaidinti pradedanciu.
Be abejo, "efektine" vadinti butu teisingiau, jei tik tai bus teisingai suprasta. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 30, 18:42 |
|
|
|
3V tarp min ir max, o ne + ir -. Bandymai tesiasi..  |
Ar tik cia tada ne dviguba amplitude turima galvoje?
(stai ir vel konkretus susipainiojimo terminuose pavyzdys, kai zmogus rasydamas viena, galvoje turi visai ka kita)
Tokiu atveju gerbiamas temos autoriau, tamstos generatorius isduoda ne 3V, o tik 1+V sinusa (pagal pastarojo tradiciskai vertinama "efektine" itampa). |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
Itampos daugintuvas |
Parašytas: 2011 06 30, 19:02 |
|
|
|
Ne elektrikas tai nzn as tu terminu
Zodziu tarp virsaus ir apacios scopas rodo 3langelius kai langelis=1V  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |
FS25 Tractors