|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 12, 21:51. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Dėl "zaperio"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 23, 22:20 |
|
|
|
Sveiki, suradau internete visai įdomią schema "ZAPPER - 160v" ir nusprendžiau pasidaryti, bet nė vienoje Lietuvos parduotuvėje neradau tranzistoriaus 42028BD , gal žinote kuo ji galima butu pakeisti? Taip pat, ar nieko blogo nebūtų jei vietoi 1,5uF 400V elektrolitinio kondensatoriaus panaudočiau 120uF 400V elektrolitinį kondensatorių (esu išsilupęs iš kompo maitblokio) .
Beto, tas rites reiktu vynioti ant feritinės šerdies?, Koks turėtu būti laido storis? |
|
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 23, 22:44 |
|
|
|
pagal shema tai cia ne tas lochatroninis zaperis bet cia jau kazkoks S&M kainkimimu irenginys kuri tu su savo 120uf kondesnatoriumi turbut paversi i elektros kede. su tokiu pasidarbavus tau bus va taip:
http://www.youtube.com/watch?v=fczjCi73So8
ta 42028BD gali pakeisti tranzistoriumi is to pacio maitnimo bloko kur kondensatoriu isemei (ten kur 220v puseje). arba istaupios lemputes
1uf kondensatoriu galima irgi rasti taupiojoje lemputeje.
del rites, ten transformatorius o ne rite tik nupaisyta durniskai.
bet siap ant feritinio strypo vynioti galima
kaip jau bebutu shema labai kvaila ir greciausia neveiks o jei veiks pasigailesi kad ji veikia |
|
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 23, 22:47 |
|
|
|
Originale yra parašyta, iš kur tos detalės paimtos... (N.B.: iš senos dieninės šviesos (taip vadinamos, taupiosios) nesudeginta elektronine dalimi lempos; lempa gali būti sudaužyta arba perdegusi, bet elektronika turi būti išlikusi sveika).
Kondensatoriaus keisti į mažesnį negalima! |
|
|
|
|
|
Re: Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 23, 22:55 |
|
|
|
Kokios "dūšios" ligos kamuoja? Ar protinės ligos? |
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 23, 23:31 |
|
|
|
Kaip supratau šitas įrenginukas "truputi" pavojingas , tai gal jo vis dėlto daryti neapsimoka, o jei ar reikes transformatorių suktis, one atskiras dvi rites, tai man neiveikiama uzduotis
O gal žinote schema kuri butu ne tokia pavojinga, o tik pakutentu pirštus (maniau kad mano pateiktoje shemoje taip ir turėtu būti)? |
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 23, 23:59 |
|
|
|
jei nori tik pakutenimo tai is esmes reguliujama kondesatoriaus talpumu kuo didesnis talpumas tuo didesni trinktelejima gausi.
as siulyciau apsirboti kokiu 0.1uf pradziai |
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 00:09 |
|
|
|
Digix rašo: |
jei nori tik pakutenimo tai is esmes reguliujama kondesatoriaus talpumu kuo didesnis talpumas tuo didesni trinktelejima gausi.
as siulyciau apsirboti kokiu 0.1uf pradziai |
O kokios nors kitos schemos nežinai? (Atsimenu, draugas kaškada į mokyklą atsinešė, tik biškutį ten pirštus pakutena ir tai jau skauda. Buvo gamyklinis, į lazeri įtaisytas, tai jo dydis turėjo būti labai mažas) |
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 00:12 |
|
|
|
siap tai paprastas ziebtuvelis turti kazka panasaus spaudi mygtuka ir jis duoda aukstos itampos impulsa
o jei nori shemu kuriuso duoda aukstas itampas iekok ne zaperio o eletroshokerio |
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 00:14 |
|
|
|
Nu pabandysiu paieškoti, tik butu gerai kad atsirastu forumiečių, kurie būtu tai išbandę ir pasakę, ar verta daryti.
Beto, Digix: Kaip tu čia sakei kad šitas daiktas pavojingas, nors seniau apie ta pati daikta parašei, kad visai nepavojingas daiktas. http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=75089 |
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 06:17 |
|
|
|
Čia, forume yra du Digix ir niekas nežino kuris iš jų tikras.
O jei rimtai tai ten kalbėta kaip apie elektrošokerį. Tikras elektrošokeris "išjungia" ilgam ir per drabužius, o šitas tik gerai papurtytų ir tik prilietus. Neužmuštų. Bet jei su manim kas taip "pajuokautų" užmuščiau tą kuris bandė taip "pajuokauti" |
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 09:50 |
|
|
|
Šita shema atrodo truputį paprastesnė, bet tokio audio transformatoriaus niekur negausiu...Nors ir tavo pateiktoje schemoje atrodo kad labai skaudėtu prisilietus, bet jei įdėčiau ta pareguliuojama r. ir nustatyčiau ant 1MOhm tai turėtu nelabai skaudėti, (aš jį darau tik šiaip, man nereikia kad skaudėtų, tik kad truputi pakutentu pirštus) |
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 11:43 |
|
|
|
Treehop, tai išduosi paslaptį kam jį naudosi, ar ne? |
|
|
|
|
|
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 11:54 |
|
|
|
kionig rašo: |
Treehop, tai išduosi paslaptį kam jį naudosi, ar ne? |
Šiaip, kad pajusti ką daro elektra ( kaip trenkia ir t.t.), dar mano draugas norėtu irgi pamatyti tokį daigčiuką.
Aš netoks apie koki pagalvojai, aš visai netikiu kad kaškokie "zaperiai gali išgydyti visas ligas . |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|