|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 19, 00:38. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Poliravimo pasta plienui(pasta GOI)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
Poliravimo pasta plienui(pasta GOI) |
Parašytas: 2011 05 02, 16:28 |
|
|
|
Sveiki. Pradžiai išsigūglinau po rūsų forumus ir radau, kad yra toks dalykas kaip "Паста ГОИ". Žinoma, tik pas rusus, deja mūsų marijų žemelėse niekur tokio dalyko arba jo pakaitalo neradau.
Išmaišiau visas dažų parduotuves, automobilių priežiūros ir t.t. Likau nieko nepešęs. Senukuose užtikau kažkokios poliravimo pastos "Delux", bet panašu jog dauguma skirta dažų sluoksnio nuo įbrėžimų atstatymui ten su skirtingais grūdėtumais.
Gal kas žino tokį biudžetinį pakaitalą, nes visgi reikia vienai detalei.
P.S Elektrocheminių ir cheminių būdų nesiūlyti
P.P.S Buvau užklidęs ir pas juvelyrus, davė nukreipimą, reiks dar pasidomėti. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 16:55 |
|
|
|
Na, šitos pastos sovietų laikais buvo pilna beveik visose gamyklose, ar mechaninėse dirbtuvėse, kur reikėdavo poliruoti metalą. Jos pagrindą sudaro chromo oksidas, bei rišanti medžiaga- cerezitas. turguje nelabai seniai mačiau. Galima pabandyti vietoj jos panaudoti guašą "Chromo žaliasis" |
|
|
|
|
|
|
Re: Poliravimo pasta plienui(pasta GOI) |
Parašytas: 2011 05 02, 17:28 |
|
|
|
kionig rašo: |
Sveiki. Pradžiai išsigūglinau po rūsų forumus ir radau, kad yra toks dalykas kaip "Паста ГОИ". Žinoma, tik pas rusus, deja mūsų marijų žemelėse niekur tokio dalyko arba jo pakaitalo neradau.
Išmaišiau visas dažų parduotuves, automobilių priežiūros ir t.t. Likau nieko nepešęs. Senukuose užtikau kažkokios poliravimo pastos "Delux", bet panašu jog dauguma skirta dažų sluoksnio nuo įbrėžimų atstatymui ten su skirtingais grūdėtumais.
Gal kas žino tokį biudžetinį pakaitalą, nes visgi reikia vienai detalei.
P.S Elektrocheminių ir cheminių būdų nesiūlyti
P.P.S Buvau užklidęs ir pas juvelyrus, davė nukreipimą, reiks dar pasidomėti. |
Turguose būna. Kaune Aleksote, Vilniuje Gariūnuose ir Kalvarijų. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 18:32 |
|
|
|
rimasD rašo: |
Na, šitos pastos sovietų laikais buvo pilna beveik visose gamyklose, ar mechaninėse dirbtuvėse, kur reikėdavo poliruoti metalą. Jos pagrindą sudaro chromo oksidas, bei rišanti medžiaga- cerezitas. turguje nelabai seniai mačiau. Galima pabandyti vietoj jos panaudoti guašą "Chromo žaliasis" |
Kiek skaičiau tas chromo oksidas gana nuodingas velniava Nusipirkau, kažkokią pastą kur skirta chromo paviršiams, tai su ja dar paeksperimentuosiu. Lievai tik tas, kad ant jų sudėties nebuvo parašyta, tai teks išmėginti.
Evaldas rašo: |
Turguose būna. Kaune Aleksote, Vilniuje Gariūnuose ir Kalvarijų. |
Geras pastebėjimas, gaila tik kad aš ne jų dabar negaliu pasiekt. Nespėjau šiandien išmaišyti ir savo kaimo turgelių, tai teko po visokius Bauhofus pasidairyti.
Beje, net ginklų parduotuvėje "Fauna" taip pat nieko apie tai nėra girdėję ir neturi
Dėkui už atsakymus, reiks dar turgus apvaikščioti |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 19:07 |
|
|
|
Gali naudoti pigius lūpdažius, efektas beveik tas pats, gerai poliruoja auksą. Turiu kažkur ir tavo ieškomos pastos, neparašei, kiek reikia, jei nedaug, gal galėčiau padėti. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 19:26 |
|
|
|
xina rašo: |
Gali naudoti pigius lūpdažius, efektas beveik tas pats, gerai poliruoja auksą. Turiu kažkur ir tavo ieškomos pastos, neparašei, kiek reikia, jei nedaug, gal galėčiau padėti. |
Keista su tais lupdažiais Reiks išmėginti. Dėl tos pastos, sunku pasakyti kiek man jos reikės Na tokia plieninė štanga kažkur 50 cm ilgio. Ji tokia parudijus vidutiniškai. Tai jei nerasiu Panevėžio turguose, tada kreipsiuos į jus |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 21:15 |
|
|
|
Rudis reikia mexaniskai nusveisti smulkiu svitriniu o tik tada poliruoti ir tam labai geras pakaitalas paprasciausia pigi dantu pasta |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 21:36 |
|
|
|
Tasmanian rašo: |
Rudis reikia mexaniskai nusveisti smulkiu svitriniu o tik tada poliruoti ir tam labai geras pakaitalas paprasciausia pigi dantu pasta |
Aha, taip ir darysiu tikriausiai iš pradžių su smulkiu švitriniu. Po to jau su tomis specialiomis pastomis.
Kažkodėl man dantų pasta nelabai kelia daug pasitikėjimo išbandžius ją kažkada irgi forume perskaityto tokio patarimo poliruojant kokią plastmasę ar CD kompaktus. Nelabai kas ir išėjo, nebent vien rankos judesių nepakanka. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 22:21 |
|
|
|
Turiu aš tos žalios pastos,vienas gabalas tik pradėtas,galėčiau pusę atpjiauti,nes turiu ir daugiau visokios,tik reikia paieškoti,pas mane rusiška |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 22:56 |
|
|
|
Tos tavo nurodytos nieko gero,jos skirtos poliruoti automašinų chromuotas apdailos detales,turi ilgai ir nuobodžiai su ranka trinti,bandžiau,efektas gaunasi matinis,o kol blizgės,trinsi iki pamėlinavimo,žmogui su gera kantrybę gal ir nieko,ant veltinio ir šmirgelio jeigu ją uždėsi,tai iškarto nutaškys išcentrinė jėga,o kodėl nenori isigyti gero dalyko,aš,nežiūrint,kad ir deficitas,tau duočiau gabaliuką už alaus bonkės kainą ir tau jo užtekų iki gyvenimo pabaigos,jeigu,aišku,nuo ryto iki vakaro nepoliruotum |
|
Paskutinį kartą redagavo viktorasss, 2011 05 02, 23:13. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 23:12 |
|
|
|
Žinokit, nežinau kas ten juose gero ar blogo, ką radau - tą. Išbandęs pranešiu kaip ir kas Be to, rankom tikrai nežaisiu Užsidėsiu ant bulgarkės laikiklį su veltiniu ir į trasą.
Na man to dėl to blizgesio nėra baisiai būtina, tiks ir matinis jei taip gausis. |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 05 02, 23:37 |
|
|
|
Viktoras rašo: |
<...>, o kodėl nenori isigyti gero dalyko,aš,nežiūrint,kad ir deficitas,tau duočiau gabaliuką už alaus bonkės kainą ir tau jo užtekų iki gyvenimo pabaigos,jeigu,aišku,nuo ryto iki vakaro nepoliruotum |
Su mielu noru įsigyčiau, bet va bėda, kad yra šioks toks atstumas ir taip paprastai pasiimti nepavyks
Žinoma, jei apvaiktšęs turginius nieko nerasiu, tada reikės kreiptis Daug man ten nereikia, kad nuo ryto iki vakaro, ta štanga didžiausia, daugiau ten smulkūs visokie menkniekiai
Viktoras rašo: |
Tavo sugalvotas būdas,gal ir nieko,jeigu bulgarkės greitis reguliuojamas,gali ir prasisukti |
Kurgi ten bus bulgarkės su reguliavimu, dabar naujosiose jungikliai su fiksacija, o toje maniškėje nefiksuojantis jungiklis, tai gal kaip nors Žodžiu pirmąkart aš tokiais dalykais užsiiminėsiu |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|