|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 14, 10:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Ar šalna gali pažeisti veikiantį cirkuliacinį siurbliuką?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Ar šalna gali pažeisti veikiantį cirkuliacinį siurbliuką? |
Parašytas: 2011 04 16, 18:19 |
|
|
|
|
Sveiki, iškilo tokia dilema: namie yra dekoratyvinis baseinėlis, ir kad jame filtruotųsi vanduo ir veiktų vandens kriokliukas reikia pastayti siurbliuką. Aš naudoju cirkuliacinį siurbliuką paleidžiu ant silpniausios galios ir jis vandenį kelia maždaug iki 70cm aukščio.. Patį siurbliuką patalpintu plastikiniam kibire ir įkasu į žemę(dėl estetikos ir kibiras tarnauja kaip neblogas sandarus korpusas) Bet klausimas kaip manot jei jį jau dabar pajungčiau ar dėl šalčio gali jis perdegti?
Pagal mane neturėtų, kadangi baseinėlis turi nemažą vandens tūrų (vanduo nespėja atvėsti per naktį iki 0 C) ir siurbliukas veiks kiaurą parą, plius bus žemėj(20-30cm gylį) ir pats vanduo cirkuliuos, tai sistema neturėtų užšalti. Pagal mane pati cirkuliacija turėtų tirpdyti ledą jei kur formuotųsi ledas sistemoj. Gal kas su kažkuo panašiu esat susidūrę..  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 16, 18:50 |
|
|
|
|
Elektra stabiliai pas mane būna.. Va čia ir bėda je ivanduo neužšaltų.. Tiesiogp as mane iš vandens į siurblį eina šalnga 15mm tada i6 siurblio šlangos galiukas ir į vamzdį 15mm, vamzdis eina po žeme ir po to yra apmūrytas ir pasibaigus mūrui iš jo vanduo nubėga atgal į baseinėlį. Tai mano nuomone pažeidžiamiausia vieta vandens išbėgimo vieta. Bet pagal mane kaip minėjau vandens tūris didelis ir vanduo siurbiamas iš pačio dugno, taigi jo temeperatūra būtų tikrai 5 C ir daugiau ir tiek turėtų pakatį, kad nesusidarytų ledas..  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 04 16, 19:18 |
|
|
|
|
| Kiek pamenu vanduo berods kristalizuotis pradeda zemiau 0C, juokauju beabejo kad neuzsals, beje jei vanduo judantis neuzsals ir iki kokiu -5, o siurbliukui visiskai pofig saltas vanduo pro ji tekes ar ne |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 16, 19:51 |
|
|
|
|
| Tasmanian rašo: |
| Kiek pamenu vanduo berods kristalizuotis pradeda zemiau 0C, juokauju beabejo kad neuzsals, beje jei vanduo judantis neuzsals ir iki kokiu -5, o siurbliukui visiskai pofig saltas vanduo pro ji tekes ar ne |
Siurbliukui tia pofik vandens t, bet jei užstriks sparnuotė tai sudegs motoras.. O cirkulaicinis nepigus daigtas.. Kai pagalvoju riektų kokį kitą siurbliuąk įsigyti speceliai pritiakytą vandeniui kelti ir negalingą (dėl eketros), nes kei ktek ogirdėti cirkuliaciniai nelabai pritiakyti kelti vandeniui..
Na ryt bandysiu paleisti.. Šalnos jei bus tai ji vistiek prasideda dažniausai apei 12h ir ryte 8h jau pliusas būna, manau išgyvens mano įranga.. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |