|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 06, 01:05. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Dėl Montažinės schemos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Dėl Montažinės schemos |
Parašytas: 2011 04 08, 15:50 |
|
|
|
Sveikim kaip lengvai nupiešti montažinę schemą? Kokie būdai? Kokios programos? |
|
|
|
|
 |
Re: Dėl Montažinės schemos |
Parašytas: 2011 04 08, 16:13 |
|
|
|
Edis2 rašo: |
Sveikim kaip lengvai nupiešti montažinę schemą? Kokie būdai? Kokios programos? |
Jei nori labai lengvai padaryt montažinę schema tai naudok baltą korektorių (naudojamas rašybos klaidoms taisyti) ir su juo paišyk takeliu, bent man tai pats lengviausias būdas  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 04 08, 16:31 |
|
|
|
t0maz rašo: |
Jei nori labai lengvai padaryt montažinę schema tai naudok baltą korektorių (naudojamas rašybos klaidoms taisyti) ir su juo paišyk takeliu, bent man tai pats lengviausias būdas  |
Truputi nesupratau, tu ant plokštelės su baltu korektoriumi viską nupieši, o tai po to švitini? Ar ką??? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 16:37 |
|
|
|
Truputi nesupratau, tu ant plokštelės su baltu korektoriumi viską nupieši, o tai po to švitini? Ar ką??? |
Aš naudoju paprastą variu dengtą tekstolito plokštę ir ant tos variu dengtos pusės piešiu korektoriumi takelius ir viskas o po to į ėsdinimo tirpalą dedu O kiek aš suprantu tai tu nori su fotoresistų daryt  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 17:03 |
|
|
|
Aš naudoju paprastą variu dengtą tekstolito plokštę ir ant tos variu dengtos pusės piešiu korektoriumi takelius ir viskas o po to į ėsdinimo tirpalą dedu O kiek aš suprantu tai tu nori su fotoresistų daryt  |
Nežinau, aš dar tik pradedu tą darbą, tad įdomu su kuo lengviau, paprasčiau. Ar ėsdini su NaOH ?? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 18:59 |
|
|
|
Nežinau, aš dar tik pradedu tą darbą, tad įdomu su kuo lengviau, paprasčiau. Ar ėsdini su NaOH ?? |
Na kiek girdėjau, NaOH niekas neėsdina juo ryškina apšviestą plokštę. http://www.youtube.com/watch?v=tWnfnt2rNO0 Va čia visas procesas kaip su fotoresistu daroma montažinė schema, pradedant takelių trasavimu baigiant skylučių gręžimu. Bet tai nevienintelis būdas yra daugybė kitų daug paprastesnių tokių kokį aš anksčiau minėjau (su baltu korektoriumi) jei norėsi daugiau tai nueik į Youtube parašyk "how make PCB" ir tau visus įmanomus būdus išmest paieškoje  |
|
|
|
|
 |
Dėl Montažinės schemos |
Parašytas: 2011 04 09, 22:58 |
|
|
|
O kaip tu su tuo baltu korektoriumi darai? Kokią medžiagą naudoji? |
|
|
|
|
 |
Dėl Montažinės schemos |
Parašytas: 2011 04 09, 23:47 |
|
|
|
  |
|
|
|
|
 |
Dėl Montažinės schemos |
Parašytas: 2011 04 10, 12:49 |
|
|
|
Paprasčiausiai imi baltą korektorių (tik naudok geresnės firmos, pigūs lengvai atšoka) ir pieši schemos takelius ir nesuki galvos . Jei teisingai supratau tai tu klausi apie ėsdinimo tirpalą, tai aš naudoju tokį: http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=52122 |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl Montažinės schemos |
Parašytas: 2011 04 10, 14:15 |
|
|
|
Paprasčiausiai imi baltą korektorių (tik naudok geresnės firmos, pigūs lengvai atšoka) ir pieši schemos takelius ir nesuki galvos . Jei teisingai supratau tai tu klausi apie ėsdinimo tirpalą, tai aš naudoju tokį: http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=52122 |
Aš irgi tą patį nusipirkau. Prie raudonos šviesos nupiešiu schemą (bandžiau), po to ~14min palaikiau prieš lempą ir įdėjau į tą tirpalą, tačiau varis paliko... Kažką blogai dariau? |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl Montažinės schemos |
Parašytas: 2011 04 10, 14:33 |
|
|
|
Aš irgi tą patį nusipirkau. Prie raudonos šviesos nupiešiu schemą (bandžiau), po to ~14min palaikiau prieš lempą ir įdėjau į tą tirpalą, tačiau varis paliko... Kažką blogai dariau? |
trumpai laikiai jai varis liko |
|
|
|
|
 |
Dėl Montažinės schemos |
Parašytas: 2011 04 10, 16:52 |
|
|
|
Awrimukas rašo: |
Cia fotorezisto medziaga, o ne vario esdinimo. |
Tai tada suprantu aš taip. Įdedu į tą pirmą medžiagą. Po to įdedu į vario ėsdinamo medžiagą. Taip? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |