|
Forumas » Elektronika žaliems » Momentinis jungiklis, kaip perdaryti?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Momentinis jungiklis, kaip perdaryti? |
Parašytas: 2011 04 08, 01:11 |
|
|
|
|
| Sveiki, mano automobilyje isjungus magnetola ir lieka sviesti mygtuku lemputes, tad dabar pajungiau tiesiogiai nuo degimo, kad isjungus degima issijungtu ir srove magnetolai (nesinori vilioti ilgapirscius). bet atsirado kita problema be degimo neina klausytis muzikos. Automobilio paneleje yra pora momentiniu jungikliu (neprijungu) kurie veikia tik kol esa paspausti, tad noriu paklausti ar neitu kaip nors padaryti, kad spustelejus jungikly jis suveiktu kaip suzadintojas kitam jungikliui ir magnetola veiktu, o spustelejus dar karta atjungtu srove. Jungiklio pakeitimas netinka. Gal kas galetumete pasidalinti savo ismanymu elektronikoje, buciau labai dekingas. Aciu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 07:07 |
|
|
|
|
O tai kuo tada to papildomo jungiklio veikimas skirtusi nuo pacios magnetolos ijungimo/isjungimo mygtuku veikimo?
Jei tuo norima padaryti dar viena atskira maitinimo kanala su ta pacia dubliuota ijungimo/isjungimo funkcija, kuris taciau siuo alternatyviniu atveju veiktu nesant pagrindinio maitinimo (na to kuris dabar ateina nuo degimo), tai kas tada garantuos, kad visada pries ijungiant degima kazkas nepamirs pirma isjungti to papildomo maitinimo?
Ar sita veiksma irgi norima patiketi tai paciai automatikai? |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
 |
Re: Momentinis jungiklis, kaip perdaryti? |
Parašytas: 2011 04 08, 08:37 |
|
|
|
|
| zdanyscom rašo: |
| Sveiki, mano automobilyje isjungus magnetola ir lieka sviesti mygtuku lemputes, tad dabar pajungiau tiesiogiai nuo degimo, kad isjungus degima issijungtu ir srove magnetolai (nesinori vilioti ilgapirscius). bet atsirado kita problema be degimo neina klausytis muzikos. Automobilio paneleje yra pora momentiniu jungikliu (neprijungu) kurie veikia tik kol esa paspausti, tad noriu paklausti ar neitu kaip nors padaryti, kad spustelejus jungikly jis suveiktu kaip suzadintojas kitam jungikliui ir magnetola veiktu, o spustelejus dar karta atjungtu srove. Jungiklio pakeitimas netinka. Gal kas galetumete pasidalinti savo ismanymu elektronikoje, buciau labai dekingas. Aciu. |
o magas gal Sony ? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 09:59 |
|
|
|
|
| paprastai rakto spynoje yra kontaktas, kuris komutuoja itampa kol raktas ikistas, nepriklausomai nuo rakto padeties. ta ir reikia naudoti. |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 10:23 |
|
|
|
|
Na ne visai kol raktas tik ikistas - ten dazniausiai yra dar viena tarpine padetis tarp neutralios pozicijos ir degimo, vadinama ACC (cia kaip tik buvo klausta ar magas ne Sony, juose buna perjungimas abiem atvejams kai ACC yra ir kai nera), bet esmes tai matyt nekeicia - juk jei pajungti nuo to tarpinio kontakto, tai pirma - nebus issijungimo kartu su degimu (zinoma, galima iskart sukant rakta isjungti ir ACC, bet nuo jo juk veikia ir kai kurie kiti dalykai masinoje), o antra - (vairuotojui) iseinant is masinos reikes palikti joje rakta kad like galetu klausytis muzikos.
Cia tas durnynas ir painiava atsirado po to, kai is magu buvo pradeti salinti anksciau buve atskiri kontaktai skydelio apsvietimo pajungimui nuo vidinio masinos apsvietimo, o ijungimo mygtukas tapo sunkiai isskiriamas/randamas tarp kitu, todel ji pradejo daryti apsvieciama nuo bendro maitinimo kad visada matytusi tamsoje - kaip saviems, taip ir svetimiems. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 10:29 |
|
|
|
|
| Atleiskit man uz gal but nesklandziai isdestytas savo mintis, bet as dabar noreciau atjungti nuo degimo ir pajungti kaip tai buvau padares pradzioje tiesiogiai. Kad magnetola gautu pastovu maitinima - pavyzdziui nakciai, jungtuko pagalba as maitinima galeciau isjungt. Mano magnetola kinietiska 7" dvd. Nauju jungikliu montuoti nebenoriu, noreciau panaugoti jau esama jungikli kuris orginaliai imontuotas automobilio paneleje tik jis neatlieka jokios funkcijos. As buvau ji issiemes ir patikrinau, jis veikia tik kol yra paspaustas, atleidus jis nutraukia srove. Taigi noreciau kazkaip padaryti su jusu pagalba, kad spustelejus ta jungikli jis aktyvuotu kazka( jungikli, rele,..) ir magnetola gautu srove iki kito jungiklio spustelejimo. Jeigu yra koks paprastas budas patarkit. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 10:50 |
|
|
|
|
| Na tokio visai paprasto budo as cia nematau - vienu mygtuku valdoma dvieju stabiliu busenu schema arba tures savo sudetyje ne visai paprastos elektronikos (mikroschemu lygyje), arba reikalaus tikslaus savo elementu suderinimo, be to, jei naudoti paprasciausiai ten pritaikoma rele kaip galutini valdoma jungikli - tai jos maitinimui irgi reikes energijos, ir ne tik tada kai pats magas bus ijungtas, bet aplamai visa laika kai jo maitinimas bus jau potencialiai ijungtas. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 11:08 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Automobilio paneleje yra pora momentiniu jungikliu (neprijungu) kurie veikia tik kol esa paspausti, |
Reikia reliukės su dviem permetamom kontaktų grupėm. Vienu jungtuku įjungiam relę, ji save vienais kontaktais blokuoja, kitais įjungia imtuvą. Kitu kontaktu išjungiam, nuimam blokavimą (jei jungtuke yra normaliai uždaras kontaktas, žinoma). Jei nėra, reiks dar vienos reliukės. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 04 08, 12:12 |
|
|
|
|
| Matyt sis daiGtas tiktu, bet uz ~50lt ji ir cia vietoje nesunkiai padaryti galima. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 04 08, 12:29 |
|
|
|
|
| siam reikalui kaip tik butu mazdos 626 (GE) galinio lango sildymo rele . paspaudus karta ijungia ,paspaudas antra karta isjungia . |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 04 08, 20:37 |
|
|
|
|
| Kažką panašaus turėjau ir aš.Išjungus variklį žibėjo magės panelė. nepamenu ką dariau bet rodos magės lempikių maitinimą viduje perlitavau prie +12 šaltinio magėje kuris išjungus magę atsijungdavo.tai buvo rodos kasetinė magnetola su mechanine rankenėle -potencu. |
|
_________________ Kaunas Aleksotas, tel. 8681 65septyni 19 |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |