|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 14, 23:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Įtampos keitiklis 24/220
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Įtampos keitiklis 24/220 |
Parašytas: 2011 01 21, 21:03 |
|
|
|
Turiu du trafus nuo upsų(900W)Ar daug žolės reikia apšikt,kad pasidaryt keitiklį su teisinga sinusoide? |
|
|
|
|
|
Re: Įtampos keitiklis 24/220 |
Parašytas: 2011 01 21, 21:34 |
|
|
|
neina rašo: |
Turiu du trafus nuo upsų(900W)Ar daug žolės reikia apšikt,kad pasidaryt keitiklį su teisinga sinusoide? |
Kokius 2ha Mikrovaldiklius ir PWM įvaldęs ? Jei įvaldęs gali mėgint.
Aišku gali daryt senoviškai: sinusinis generatorius galingas stiprintuvas ir transformatorius, bet tada 60% energijos paversi šiluma. Ir galingumas bus niekingai mažas.
Realiai surasti kokį naudotą UPSą su nudususiais akumuliatoriais daug paprasčiau ir pigiau. Aš kažkada už 1000VA APC su tikra sinusoide mokėjau 100Lt |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
Parašytas: 2011 01 21, 22:09 |
|
|
|
Kitas variantas arba ieskoti patikrintu ir veikianciu schemu. Is interneto rankioti reiktu taip pat atsargiai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 01 21, 23:17 |
|
|
|
Man net parašyt "mikrovaldiklis" užtruko,o įvaldyt matyt jau per senas.Išeina,kad turiu du trafus ne 24/220,o 220/24 kokiam suknistam akumų krovimui. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 01 21, 23:23 |
|
|
|
Man net parašyt "mikrovaldiklis" užtruko,o įvaldyt matyt jau per senas.Išeina,kad turiu du trafus ne 24/220,o 220/24 kokiam suknistam akumų krovimui. |
O tau tikrai būtina sinusoidė ? Ne taip dažnai ji būtina, vienas atveji kurį žinau tai šildymo sistemos cirkuliaciniai siurbliai. Bet ir tai dalis jų pakenčia ir modifikuotą sinusoidę, t.y. stačiakampius impulsus tik su didesniu tarpu tarp jų. Visai neseniai taisiau UPSą ir tikrinau kaip mano stalinis ventiliatorius veikia nuo UPSo su modifikuota sinusoide. Veikia, tik gal su kiek nemaloniu triukšmu. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 01 22, 13:02 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
O tau tikrai būtina sinusoidė ? Ne taip dažnai ji būtina, vienas atveji kurį žinau tai šildymo sistemos cirkuliaciniai siurbliai. Bet ir tai dalis jų pakenčia ir modifikuotą sinusoidę, t.y. stačiakampius impulsus tik su didesniu tarpu tarp jų. Visai neseniai taisiau UPSą ir tikrinau kaip mano stalinis ventiliatorius veikia nuo UPSo su modifikuota sinusoide. Veikia, tik gal su kiek nemaloniu triukšmu. |
pas mane namie cikuliacinis pajungtas per back ups 420 ir normaliai veikia
yra dar ir 1000av APC bet kad jo batareikes mire (RBC6( nesamoningos kainos pirkti nesinori |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 01 23, 19:16 |
|
|
|
"Aišku gali daryt senoviškai: sinusinis generatorius galingas stiprintuvas ir transformatorius, bet tada 60% energijos paversi šiluma. Ir galingumas bus niekingai mažas." |
|
Paskutinį kartą redagavo neina, 2011 12 27, 21:55. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 01 23, 19:43 |
|
|
|
Jeigu nesunku,duokit kokią nuorodą.Žinau,kad nieko neišeis,bet bent pasvaigsiu.Mėgstu senoviškai. |
Nuorodos nebus, neturiu, ko gero ir nėra tokios, nes niekas taip nedaro, per daug kvaila ir netechniška.
Čia tik teoriškai pasvaigau kaip galima padaryti, nors kažkada buvau tokį dalyką realizavęs su vienu iš pirmųjų savo darytų stiprintuvų. Tiesiog į stiprintuvo įėjimą padaviau sinusinį signalą iš generatoriaus GRN-2 (http://www.nasha-radiotehnika.narod.ru/g/g/grn2.html) o prie išėjimo prijungiau 24/220V transformatorių. Stalinis ventiliatorius veikė ir jo sūkiai reguliavosi smagiai |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|