|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 16:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » El. Srovė išjungus automobilį
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
El. Srovė išjungus automobilį |
Parašytas: 2011 02 08, 16:04 |
|
|
|
Sveiki, gal žinote kaip reikėtų jungti lemputę nuo uždegimo spynelės, kad ji gautų srovę vos tik užgesinus automobilį (VW jetta). |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:14 |
|
|
|
O kodėl klausiama, ko reikia, juk gaunant įtampą, automatiškai tekės ir srovė, nes įtampa srovės priežastis, be įtampos netekės srovė? Čia tik tarp kitko  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:19 |
|
|
|
Dziastis rašo: |
juk gaunant įtampą, automatiškai tekės ir srovė įtampa srovės priežastis, be įtampos netekės srovė? |
Tau neatrodo, kad prieštarauji pats sau ? Tai kuris iš šių teiginių teisingas ?
Citata: |
Čia tik tarp kitko  |
Aš irgi.
Autoriui - norint padaryti taip kaip tau norisi reikės relės. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:21 |
|
|
|
Jo, jau išsiaiškinau kad reikės jungt (lemputę) vieną prie + kitą prie degimo + , tai išjungus variklį gausis - .dabar galvoju o kokios relės reiks? Kur pirkti ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:27 |
|
|
|
Tai pagal mane, čia visi teiginiai teisingi
1) esant įtampai tekės srovė;
2) įtampa yra srovės priežastis;
3) be įtampos netekės srovė.
Kur aš klystu? Ir įdomu man, kodėl toks klausimas duodamas. Įtariu, kad gal čia koks elektronikų žargonas, su kuriuo aš dar neesu susipažinęs  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:31 |
|
|
|
Gal paprasčiau būtų tiesiog įsidėti jungiklį, kuriuo signalizaciją įjungtumėt išlipdami ar palikdami auto ilgesniam laikui? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:36 |
|
|
|
Taip bųtų paprasčiau, bet reiktų papildomai jungiklį montuot, o su mano galva tai pamiršiu dar įjungt tai padarius per rėlę būtų "spakaina galva" tik nežinau kokios rėlės reikia ir kaip ją prijunkt, nuosekliai ar kaip.. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:37 |
|
|
|
Kur aš klystu? Ir įdomu man, kodėl toks klausimas duodamas. Įtariu, kad gal čia koks elektronikų žargonas, su kuriuo aš dar neesu susipažinęs  |
Tu dabar kitaip žodžius sudėliojai ir jau beveik (tik beveik !) susakei teisingai. Išskyrus tai, kad ne vien įtampa yra srovės priežastis ir esant vien tik įtampai srovė dar netekės.
Kurios čia klasės fizika ? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:41 |
|
|
|
grambas rašo: |
Taip bųtų paprasčiau, bet reiktų papildomai jungiklį montuot, o su mano galva tai pamiršiu dar įjungt tai padarius per rėlę būtų "spakaina galva" tik nežinau kokios rėlės reikia ir kaip ją prijunkt, nuosekliai ar kaip.. |
Jei paklausytum mano patarimo nejunk tu visai, nes su tavo galva... nu pats supranti.
Arba prijunk pastoviai lai šviečia, negi trukdo. Ir apskritai negi tikrai manai, kad ta imitacija kažką pagelbės ? Pacukai naglai braunasi su tikra signalizacija tai ant imitacijos jie 8========> dėję. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:44 |
|
|
|
mano mašina sena, pagrindiniai vagišiai pacukai ir būna, o jie dažniausiai ir ieško kur tik dureles galima išlupt tai lemputė kažkiek atbaidytų.. Na manau tokį dalyką sugebėčiau sujungt, tik nežinau kokią rėlę pritaikyt.. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 08, 16:50 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Tu dabar kitaip žodžius sudėliojai ir jau beveik (tik beveik !) susakei teisingai. Išskyrus tai, kad ne vien įtampa yra srovės priežastis ir esant vien tik įtampai srovė dar netekės.
Kurios čia klasės fizika ? |
Tai dabar turiu galvoje tik srovę ir įtampą šioje situacijoje. Norėjau paminėt, kad tekės tik esant uždarai grandinei, bet sakau nesigilinsiu, suprasit ir taip, kad tik apie šią situaciją kalbu Gali būti, kad kur nors ne taip žodžius sudėjau pirmame klausime. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 08, 17:31 |
|
|
|
tai gal nereik tos reles? Junk lygiagreciai degimo ijungimo kontaktams... Kai ijungsi degima-bus uztrumpinti kontaktai ir itampa 0, kai isjungsi-api 12V |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|