|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 26, 02:18. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Reguliuojamas Itampos saltinis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Reguliuojamas Itampos saltinis |
Parašytas: 2011 02 05, 21:33 |
|
|
|
Sveiki, pradejau dometis reguliuojamu itampos saltiniu, susiradau internete keleta shemuciu, pasirinkau sita:
http://electronics-diy.com/electronic_schematic.php?id=654
ir pasidare neaisku, ar reikia kanors keisti shemoje jei pas mane trafas 20V-0-4,25V, 2A...
Kokia Nuomone apie shema? Ir truputeli neaisku prie diodu tiltelio yra 4 kondensatoriai ju talpa raso po 100n (O kiek V? 50?) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 05, 22:01 |
|
|
|
Tie kur prie tiltelio tai 50V per akis bus, bet nelabai jie ten reikalingi mano nuomone, nes čia ne kokio stipriako maitiakas, o laboratorinis Pataisykit jei klystu |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Reguliuojamas Itampos saltinis |
Parašytas: 2011 02 05, 22:25 |
|
|
|
narcotico rašo: |
Sveiki, pradejau dometis reguliuojamu itampos saltiniu, susiradau internete keleta shemuciu, pasirinkau sita:
ir pasidare neaisku, ar reikia kanors keisti shemoje jei pas mane trafas 20V-0-4,25V, 2A...
Kokia Nuomone apie shema? Ir truputeli neaisku prie diodu tiltelio yra 4 kondensatoriai ju talpa raso po 100n (O kiek V? 50?) |
Ką su juo ruošiesi veikti ? Kaip laboratorinis jis netinkamas nes neturi jokių apsaugų nuo trumpo, o trumpų jungimų naujokai pridaro ypač dažnai.
Ir dar kita dažna naujokų klaida daryti belenkiek amperų. Ir nafig čia tų 6...8A reikia ? Ypač jai trafas tik 2A tai jungi standartiniu jungimu kokį LM350 ar geriau LM338 ir pilnos akys dažiaugsmo ir apsauga yra.
Turiu laboratorinį šaltinį iki 3A ir man jo per akis viskam. Labai retai prireikia daugiau. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 05, 23:29 |
|
|
|
Evaldai klystate, man reikėtų daug amperų ir dažnai, tik kad maitblokio neturiu. Štai tarkim reikia pasijungti kokį pasidarytą autostiprintuvą, prisireikia dešimtimis amperų srovės. Sugalvojau "START" mygtuką automobiliui su lauktranziu, reikia pratestuoti pasirinktą lauktranzį ant 20 A srovės ir parinkti radiatorių. Turiu įdomių minčių su elektromagnetais, vėlgi, problema - reikia dešimčių amperų iš maitblokio su srovės reguliavimu. Ir taip toliau iki begalybės. Tiesiog reikia sirgti elektronika  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 05, 23:39 |
|
|
|
andriusa rašo: |
Evaldai klystate, man reikėtų daug amperų ir dažnai, tik kad maitblokio neturiu. Štai tarkim reikia pasijungti kokį pasidarytą autostiprintuvą, prisireikia dešimtimis amperų srovės. Sugalvojau "START" mygtuką automobiliui su lauktranziu, reikia pratestuoti pasirinktą lauktranzį ant 20 A srovės ir parinkti radiatorių. Turiu įdomių minčių su elektromagnetais, vėlgi, problema - reikia dešimčių amperų iš maitblokio su srovės reguliavimu. Ir taip toliau iki begalybės. Tiesiog reikia sirgti elektronika  |
Sutinku. Bet tavo išvardintais atvejais nebūtinas reguliuojamas šaltinis ar ne ? Tokiais atvejais (nors pas mane jie labai reti) traukiu iš po stalo vieną ar kelis pastoviai ten besimėtančius kompinius maitinimo blokus ir tiek žinių.
O ir naujokėliui temos autoriui iki eksperimentų su automobiliniais stiprintuvais ir kitkuo dar ne vieną stadioną žolės reiks apš... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 05, 23:43 |
|
|
|
Vienintele beda, kad zmogeliai nori kazko universalaus... Jei norima kazko universalaus, tai reikia ieskot galingo latr'o. Bet geresnis variantas yra kaip jau ir Evaldas minejo. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Reguliuojamas Itampos saltinis |
Parašytas: 2011 02 06, 11:30 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Ką su juo ruošiesi veikti ? Kaip laboratorinis jis netinkamas nes neturi jokių apsaugų nuo trumpo, o trumpų jungimų naujokai pridaro ypač dažnai.
Ir dar kita dažna naujokų klaida daryti belenkiek amperų. Ir nafig čia tų 6...8A reikia ? Ypač jai trafas tik 2A tai jungi standartiniu jungimu kokį LM350 ar geriau LM338 ir pilnos akys dažiaugsmo ir apsauga yra.
Turiu laboratorinį šaltinį iki 3A ir man jo per akis viskam. Labai retai prireikia daugiau. |
Taip atsiprasau mano kalte, 6/8A nedaryciau, straipsnio autorius apacioje nurodo jog galima deti tik viena tranzistoriu... O del apsaugos tamsta manau suklydote, tai kam tie du saugikliai? vienas iejime kitas isejime (F1,F2) |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 06, 11:32 |
|
|
|
andriusa rašo: |
Malonu girdet kad zmogus kaip jus taip entuziastingai domites elektronika  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 06, 11:35 |
|
|
|
Beto gal kuris netycia ir nurodytumete, kanors paprastesnio ir kaip sakete ne tokio mandraus kaip laboratoriniam saltiniui Gal Evaldas_S kanors patars man?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 06, 13:09 |
|
|
|
Beto gal kuris netycia ir nurodytumete, kanors paprastesnio ir kaip sakete ne tokio mandraus kaip laboratoriniam saltiniui Gal Evaldas_S kanors patars man?  |
Žmogau, aš tau jau patariau - LM338 apie kurią šiame forume jau pakankamai diskutuota. Ir apskritai apie laboratorinius šaltinius daug diskutuota, pravartu paskaityt prieš kuriant temą.
Ir įsikalk į galvą visam likusiam gyvenimui - saugikliai puslaidininkių neapsaugo. Nebent gyvensi labai ilgai ir bus išrasta kas nors naujo.
Kai būsi labiau pažengęs galėsi konstruoti ką nors rimtesnio. Jei bus toks poreikis. |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2011 02 07, 19:02 |
|
|
|
zigzagas rašo: |
irgi manau LM338 būtų jam pats tas, juk laiko 1.2V-30V 5A. Beje schemų archyve ji yra |
Kaip suprantu kolega siulot sita shema:
http://www.elektronika.lt/schematic/theme/65/12613/ (3 variantas)
Kaip suprantu LM338K , 16lt kaina teisinga?Gal geriau?
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=29259
1,2-33V 3A o ir kaina tik 5Lt
R1 potenciometru reguliuojasi Itampa...? Jei klystu nepeikit
Beje kaip reiktu pakoreguot shema kad butu 2 potenciometrai, vienu reguliuotusi didesniais zingsniais, o kitu mazais, tarkime po kablelio... |
du potenciometrus nuosekliai sujungti, viena didesnes varžos, kitą mažos varžos. atitinkamai pagal schematiką. pvz jei schemoje 10k tai antras potencikas kokių 300-500 omų. vienas bus jautrus, kitas netaip jautrus. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 07, 20:41 |
|
|
|
tomixas rašo: |
zigzagas rašo: |
irgi manau LM338 būtų jam pats tas, juk laiko 1.2V-30V 5A. Beje schemų archyve ji yra |
Kaip suprantu kolega siulot sita shema:
http://www.elektronika.lt/schematic/theme/65/12613/ (3 variantas)
Kaip suprantu LM338K , 16lt kaina teisinga?Gal geriau?
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=29259
1,2-33V 3A o ir kaina tik 5Lt
R1 potenciometru reguliuojasi Itampa...? Jei klystu nepeikit
Beje kaip reiktu pakoreguot shema kad butu 2 potenciometrai, vienu reguliuotusi didesniais zingsniais, o kitu mazais, tarkime po kablelio... |
du potenciometrus nuosekliai sujungti, viena didesnes varžos, kitą mažos varžos. atitinkamai pagal schematiką. pvz jei schemoje 10k tai antras potencikas kokių 300-500 omų. vienas bus jautrus, kitas netaip jautrus. |
dekuj o kaip del LM? beje ar shema su apsauga nuo trumpu? praeita ispeiket, kad be apsaugos...  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 07, 21:09 |
|
|
|
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2011 02 07, 21:20. Redaguota 1 kartą _________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |
FS25 Tractors