|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 18, 11:17. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » "AUTOTESTERIS" tarybinių laikų
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
"AUTOTESTERIS" tarybinių laikų |
Parašytas: 2025 02 28, 22:07 |
|
|
|
Sveiki,
yra toks tarybinių laikų gamybos "autotesteris":
Deja, kaip matosi iš nuotraukų, truputį sudegė keli rezistoriai:
Bėda tame, kad apie šitą "autotesterį" nerandu jokios informacijos - nei modelio, nei schemų, nei instrukcijos.
O šis daiktas man reikalingas.
Gal kas nors esate matę kažką panašaus? O gal netyčia turite tokį ir galėtumėt pasidalinti vartotojo instrukcija, schema?
Reikalingi sudegusių rezistorių nominalai.
Kiek pavyko išsiaškinti, tai "autotesteris" pagamintas Vilniuje ~1987-88 metais, elektros matavimo prietaisų gamykloje.
Dėkui... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2025 02 28, 23:04 |
|
|
|
Rammo realiausias variantas pirkt (su klaustuku ar atitinka parametrus, kurie buvo prieš 30-40 metų), degusių varžų ir kondensatorių (kurie nuo senatvės cholesterolio) pakeitimas tikslumo nepridės. Reikalinga kalibravimo metodika. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 02 28, 23:23 |
|
|
|
Panašus, bet viduriai labai skiriasi. Jau buvau šitą radęs, schemą irgi...
Jo, ten toks "naujas", kad net rodyklė ant nulio nestovi.
Dėl instrukcijos tai puiki mintis paprašyt nusifotkinti.
vaidas2 rašo: |
Rammo realiausias variantas pirkt (su klaustuku ar atitinka parametrus, kurie buvo prieš 30-40 metų), degusių varžų ir kondensatorių (kurie nuo senatvės cholesterolio) pakeitimas tikslumo nepridės. Reikalinga kalibravimo metodika. |
Well, pabandyti pakeisti degusias varžas galima. Dėl kondikų man ta pati mintis buvo.
Bet.. yra menka tikimybė, kad funkcijai, kuri man reikalinga, tie kondikai galbūt neįtakos kažko labai rimtai. O man reikalinga "alfa" funkcija - sujungtų kontaktų kampas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 02 28, 23:51 |
|
|
|
hide rašo: |
Jo, ten toks "naujas", kad net rodyklė ant nulio nestovi.
|
Rodyklė reguliuojama, tik taip truputi įtartinai daug "atsilenkusi", bet kol su atsuktuvu nepasukiosi, nieko nežinosi. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2025 03 01, 00:17 |
|
|
|
rammas rašo: |
Rodyklė reguliuojama, tik taip truputi įtartinai daug "atsilenkusi", bet kol su atsuktuvu nepasukiosi, nieko nežinosi. |
Aš irgi tą patį pagalvojau. Kiek suprantu, rodyklę reguliuoja tas centrinis "varžtas" ant "displėjaus". Ant savojo pasibandžiau - tikrai ne tiek reguliuoja, kiek ten nuotraukoje atsilenkusi...
Čia ne visai tas. Čia stroboskopas. Jis matuoja degimo ankstinimo kampą (УОЗ - Угол Опереженья Зажиганья)
O man reikia pamatuoti kontaktų sujungimo kampą (УЗСК - Угол Замкнутого Состоянья Контактов) |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 03 01, 00:44 |
|
|
|
Holy cow, panašu, kad čia tas, ko man reikia! Kažkaip nepamačiau tos antros nuorodos tavo post'e. Super, dėkingas!
Beje, Ali ir stroboskopų neblogų yra, su skaitmeniniu displėjum... Deja, jau tą tūpą "YATO" užsisakęs esu ir apmokėjęs. Pabandysiu atšaukti užsakymą ir pirkti per Ali, nes panašu, kad jo funkcionalas žymiai platesnis ir rodmenys tikslesni.
Tik neaišku ar lempa Xenonine, ar visgi LED'ų ten bus prikišta |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 03 01, 01:16 |
|
|
|
Jei turi oscilografą ar priėjimą iki jo - irgi dwell gali patikrinti.
Paprastučiai oscilografai šiais laikais visai nebrangūs.
Yato stroboskopas nėra blogas, nors ir ne mandras. Savo funkciją atlieka gana gerai.
Bandžiau ir lyginau su LED'iniais - arba tamsūs, kai išlaikymas trumpas, arba žymė netyški dėl ilgesnio išlaikymo.
Gal dabar tie LED'iniai geresni - senokai jau tai buvo. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 03 01, 01:32 |
|
|
|
SG rašo: |
Jei turi oscilografą ar priėjimą iki jo - irgi dwell gali patikrinti.
Paprastučiai oscilografai šiais laikais visai nebrangūs.
|
Neturiu. Neesmė, nupirksiu Vaido rekomenduotą multitesterį, specializuotai skirtą automobiliams. Turėsiu 5 min. šlovės tarp kiemo bachūrų
SG rašo: |
Yato stroboskopas nėra blogas, nors ir ne mandras. Savo funkciją atlieka gana gerai.
Bandžiau ir lyginau su LED'iniais - arba tamsūs, kai išlaikymas trumpas, arba žymė netyški dėl ilgesnio išlaikymo.
Gal dabar tie LED'iniai geresni - senokai jau tai buvo. |
Nėra blogas, bet.. YATO turi analoginį kampo reguliavimą potenciometru. Skalės tikslumas nepalygintinas su stroboskopu iš Ali, kur kampo reguliavimas skaitmeniniam displėjuj, su dalinimu iki 1/10 laipsnio.
Be to, iš Ali gaunasi dar ir pigiau nei tą YATO pirkti... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 03 01, 09:55 |
|
|
|
hide rašo: |
Be to, iš Ali gaunasi dar ir pigiau nei tą YATO pirkti... |
Visi nori uždirbti
YATO is a China branch of the group TOYA S.A, which is a Listed Firm in Poland. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |