|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 07, 23:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Mano 6F5P lempinukas (Yra garso nesvarumas ant 1/2max)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Mano 6F5P lempinukas (Yra garso nesvarumas ant 1/2max) |
Parašytas: 2007 01 16, 21:11 |
|
|
|
Paslapciomis visaip kuriau buriau savo pirmaji lempinuka...
Uz visas detales dekoju TVR, viska surinko, dave schemas, paaiskino pagr principus...
Naudojau sias schemas:
Buvo atlikta modifikacija maitinime, vietoj 20uF MBGO kondiku ideta 110uF elektrolitai, manau nepadariau didelio nusikaltimo... Ai dar, droseliai 5H vietoj 10H, buvo privyniota isejimo trafams po papildoma antrine, kaip rekomenduojama...
Kelios foto is gamybos proceso:
Taigis, atejo akimirka jungti i tinkla... Biski baisu, viski 400-450V laiduose ir kondikuose...
Buvau pries tai pajunges tik kaitinima, paziuret kaip derinasi apdaila, mum labai patiko!
Apdaila uzdesim, kai bus viskas tvarkoj, visi lizdai, potencikai vietoj...
Tiesa, vienas indikatorius 6E1P buvo neveikiantis, nesviete, reiks kazkur gaut kita....
Skambesio dar negirdejau, bo bijau jungt tinklan
Cia bandysiu aprasyt kilusias bedas, jei aisku ju bus
Laukiu jusu komentaru ir pagalbos
Beje, kas blogiausia gali nutikti, jei kas ne taip sulituota jungiant i 220V tinkla?  |
|
Paskutinį kartą redagavo vipix, 2007 01 23, 12:28. Redaguota 15 kartus(ų) _________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 16, 21:56 |
|
|
|
Nu ijungiau, idejau tik kenotronus, patikrint maitinima...
maitinima gavau +600V
Kas cia dabar?
matavau tarp zemes ir to tasko kur +400 schemoj... |
|
_________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 01 17, 01:07 |
|
|
|
Mikroscheminiams ir tranzistoriniams stiprintuvams maitinime didelės talpos neelektrolitų kažkodėl nenaudoja ir tikrai ne dėl to, kad būtų per dideli. Primygtinai siūlau pasiieškoti tokių, kokių reikia, nors gali atsieiti nepigiai. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 17, 01:30 |
|
|
|
na ir man atrodo, kad ten turetu buti elektrolitiniai.. koks skirtumas, koks ten? na nepatartina jungti dvieju kondiku i kruva, bet jei vipix pabandys, tai gali padaryt is dvieju elektrolitiniu viena bipoliaru. Pabandymui, idomu, ar nukris itampa. Keista butu, kad nuo to priklauso.
Kadaise buvau tema sukures, ir klausiau, kiek kartu tokioj stabilizavimo schemoj itampa uzkiltu. Ir gavau labai geru atsakym, bet temos uzsimusk, bet neberandu. Tad, gal priminsit, ar siuo atveju itampa pakils 1,4 karto, ar 2 kartus. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 17, 01:50 |
|
|
|
Nematau schemos, bet šeip įtampa nekyla, jei nėra keliama. Jei kitoje temoje pateikta schema yra šio stiprintuvo maitinimo schema, tai įtampa kyla 2 kartus, nes yra sukeliama (kenotroninis įtampos daugiklis ).
Tiem, kad nežino kas yra momentinė ir efektinė įtampos primenu:
rozetėje yra ~325V momentinė (ala pikinė - didžiausia reikšmė) arba 230V efektinė, t.y. kintama įtampa atitinkanti 230V nuolatinę. Išlyginus kintamą įtampą bendru stvėju gauname pikinę jos vertę, t.y. apie 325V, jei lyginsime tiesiai iš rozetės arba sqrt(2) (šaktinis iš dviejų) kartų daugiau, nei efektinė vertė.
trumpai tariant:
rozetėje apie ~325V (peak | max | momentinė | pikinė);
rozetėje ~230V RMS (efektinė, peak/sqrt(2));
Tikiuosi pavyko aiškiai išdėstyti  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 17, 02:17 |
|
|
|
Ta pati tema su schema... Kiba temose schemu ner? Ar nlb panasios?
Nepagavau tu tavo RMS... kaip beziuriu, vistiek turiu 200-300 daugiau negu reik...
Gal testeris graba pjauna? Net traska kai matuoju tuos +600... Kiniskas shudukas uz 30lt...
Vienintelis klausimas:
Ar galiu jungt ampo lempas? Nepramus ten kokio tinklelio, ar nepakenks? |
|
Paskutinį kartą redagavo vipix, 2007 01 17, 02:34. Redaguota 1 kartą _________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 01 17, 02:31 |
|
|
|
audriusfaze, paziureciau kaip tu i mazesni korpusa sutilptum... laidai ten max po 20-25cm ilgio... Sunaudojau visus kompo maitblokio laidus
korpuso matmenys (PGA): 350x250x(150-ties auksciausia vieta)(70-ties lempu panele) |
|
_________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 01 17, 02:48 |
|
|
|
leopard rašo: |
na ir man atrodo, kad ten turetu buti elektrolitiniai.. koks skirtumas, koks ten? na nepatartina jungti dvieju kondiku i kruva, bet jei vipix pabandys, tai gali padaryt is dvieju elektrolitiniu viena bipoliaru. Pabandymui, idomu, ar nukris itampa. Keista butu, kad nuo to priklauso. |
Surask man nors vieną rusišką MBGO tipo elektrolitinį kondensatorių. Tada pažiūrėsim, kuris neteisus  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 17, 04:14 |
|
|
|
Viskas normalu. Be apkrovos ir turi buti 600V. Pajungsi apkrova bus gerokai maziau. Ant lempinio lygintuvo labai daug itampos krenta. Susirask lempu duomenis ir pats pamatysi:) Maitinima gali patikrinti vietoj stiprintuvo pajunges tinkamo nominalo rezistoriu (pakankamai galinga) Maitinimas turi but 400V, srove per stiprintuva apie 40mA. Reziztoriu suskaiciuosi:)
Elektrolitu vietoj MBGO naudoti NEGALIMA!!! Kol be apkrovos dar nieko, bet kai pajungsi apkrova jie tureti kaisti ir numirti. Pasirausiu savo atsargose, gal kartais turiu kondensatoriu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 17, 09:34 |
|
|
|
kondenseriai elektrolitiniai gali kaisti tik del per dideles itampos, naudok 2 vienodos talpos konderius,darbo itampa 300V, arba aukstesne, sujungtus nuosekliai, kiekviena pasuntuok rezistoriumi po 470 kohm.Talpa ju turi buti 2 kartus didesne nei schemoje parodyta.
Kadangi ju talpos gana dideles, tai jie praktiskai nekais.Beje, seniau, kai lempine technika buvo placiai naudojama- TV, radijas, magnetofonai- visur elektrolitai maitblokiuose ir buvo naudojami, nereikia lia lia, p .Stasy |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |