|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 03, 18:16. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Akustika » RADIOTEHNIKA S-400
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 13:42 |
|
|
|
sveiki, turiu RADIOTEHNIKA S-400 koloneles tikrai vertos savo kainos ir viskas buvo gerai iki sio savaitgalio.. nukepe netiketai auksti ir dabar ziurint ju parametrus http://www.evita.lt/det-1240-ad-garsiakalbis-radiotehnika-6at-1-16-16-6w-63x63x31mm-dinaminis.html labai nustebino kad jie tik 6w :O tai nesistebiu kad neatlaike ir nukepe, bet dabar sugalvojau kad reiktu kazka galingesnio deti vietoj senuju, gal kas esat keite ? ir noreciau perdaryt filtrus nes grojant muzikai nepatinka zemadazniu grojimas, ten mano manymu zemiem nupjauta nuo kokiu 200Hz arba daugiau, nes prikisus ausi is ju dar vis girdisi zodziai... o man nepatinta tai ir butu super kad galiausiai viska suderinus padaryti taip kad kolonele gautusi 6 omu ar taip imanoma ?
is anksto dekui uz atsakymus |
|
|
|
|
|
|
Re: RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 14:21 |
|
|
|
mistics rašo: |
sveiki, turiu RADIOTEHNIKA S-400 koloneles tikrai vertos savo kainos ir viskas buvo gerai iki sio savaitgalio.. nukepe netiketai auksti ir dabar ziurint ju parametrus http://www.evita.lt/det-1240-ad-garsiakalbis-radiotehnika-6at-1-16-16-6w-63x63x31mm-dinaminis.html labai nustebino kad jie tik 6w :O tai nesistebiu kad neatlaike ir nukepe, bet dabar sugalvojau kad reiktu kazka galingesnio deti vietoj senuju, gal kas esat keite ? ir noreciau perdaryt filtrus nes grojant muzikai nepatinka zemadazniu grojimas, ten mano manymu zemiem nupjauta nuo kokiu 200Hz arba daugiau, nes prikisus ausi is ju dar vis girdisi zodziai... o man nepatinta tai ir butu super kad galiausiai viska suderinus padaryti taip kad kolonele gautusi 6 omu ar taip imanoma ?
is anksto dekui uz atsakymus |
Užjaučiu... |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 14:38 |
|
|
|
Koloneliu R priklauso nuo ZD garsiakalbio.6W AD turi uztekti,nes AD procentaliai bus gal apie 10% nuo viso signalo galingumo.Dega AD garsiakalbiai dazniausia arba nuo blogo stiprintuvo /AD generacija/ arba nuo neteisigos ekspluatacijos /ampas ilgai dirba clipingo rezimu-tada gaunasi labai daug AD iskraipimu su didele amplitude-tai AD garsiakalbiai ir dega/.Ir negalvok, kad tavo koloneles 400W. |
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 14:45 |
|
|
|
tai taip iseina kad koloneliu filtrai neturi jokios itakos varzai ?
tai as ir negalvoju kad pas mane 400, nu gal garso atzvilgiu tai istrauktu ten panasiai bet zemo atzvilgiu tai labai toli iki 400w |
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 16:46 |
|
|
|
na tai koki kitu pasiulymai del aukstadaznio keitimo ir filtru tobulinimo ? |
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 16:49 |
|
|
|
tai taip iseina kad koloneliu filtrai neturi jokios itakos varzai ?
tai as ir negalvoju kad pas mane 400, nu gal garso atzvilgiu tai istrauktu ten panasiai bet zemo atzvilgiu tai labai toli iki 400w |
mano manymu tai ten pulis, o ne kolonke, jau geriau s90, zemu garsekalibis kiek pamenu 35w, vidutiniu 15w, aukstu kaip minima 6w ir is kur ten 400? ten tik modelis taip vadinasi
jai ka galima is ju islausti tai keisti is vis aukstu ir vidutiniu garsekalbius ir perdaryti filtrus, o jai norisi kokybes tai brangesnis ir daug geresnis varijantas is kolonkes ismesti visus filtrus ir kiekviena garsekalbi leisti per atskira stiprintuva ir naudoti aktyvius filtrus. |
|
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 19:25 |
|
|
|
nu pas mane tose s-400 zemadaznis stovi 75w, vidutiniai man kaip ir tinka nes ji ju vietas nerasiu ka ideti, o aukstus tai butu gerai pakeisti, o del filtru tai sakau noreciau kad zemadazniai grotu iki kokiu 50Hz gal biski daugiau |
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 20:20 |
|
|
|
na tai imk ir skaiciuok filtrus ar mes trukdom. Kad paskaiciuoti filtrus turi viska issimatuoti ko reiks skaiciavimams, butent del to tau niekas konkreciai nieko ir nepatars, nes tie ismatuoti dydziai reikalingi skaiciavimams skiriasi. Susirask sena mano tema per paieska "filtru skaiciavimas rankiniu budu" ten as ismokau skaiciuoti ismoksi ir tu jei bus noro. |
|
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 21:11 |
|
|
|
nu pas mane tose s-400 zemadaznis stovi 75w, vidutiniai man kaip ir tinka nes ji ju vietas nerasiu ka ideti, o aukstus tai butu gerai pakeisti, o del filtru tai sakau noreciau kad zemadazniai grotu iki kokiu 50Hz gal biski daugiau |
Žematoniai šiaip jau vienodi, tiek S-90, tiek S-400, marketingas išpūtė watus ir tiek. Su tomis kolonėlėmis neapsimoka kažką daryti, nes tikrai ne kažin kas jos, dėl to ir užjaučiau. Normaliam 4 juostų filtrui pagaminti prireiks nemažų investicijų, o kai tų filtrų reikia dviejų... Jei iki 50Hz apribosi žemadažnius, nieko iš jų nebegirdėsi. Jei žemi apriboti iki kokių 300 ar 400Hz, visai normalu, kad girdisi žodžiai, visose kolonėlėse jie girdisi ir nereikia dėl to pergyventi. |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 22, 21:17 |
|
|
|
zodzei girdisi del filtro kirtimo kampo, o kad zemadazi kitima darysi zemiau, tai iki to daznio tau tikrai viduriukas netems, jai ji prievartasi tai jis labai lengvai nudegs, o del piscialku ir vidurio keitimo, juk skyles galima nesunkei padidinti |
|
|
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 23, 09:03 |
|
|
|
Morel i tokias koloneles ? Ne juokauk.As kazkada dariau "tuninga " tokiom kolonelem.Pakeiciau VD garsiuka i Visatono kazkoki 13cm/ reikia mazinti jautruma/,pakeiciau laidus,elektrolitus i plevelinius,AD palikau,visos L tos pacios ir viskas.Negalima pijauti ZD nuo 50-100Hz,nes VD tada turi gruot nuo 100Hz,o kadangi VD stovi box-e apie 3 Ltr-jam ne iseis,jam reikia nuo 450-600Hz ir iki 3000-5000Hz.Rekomenduoju palikti L kaip ir buvo,tik pakeisti kondensatorius i geresnius / VD ir AD/.Dar ismesk antgalius ant garsiakalbiu klemu ir laidus lituok.Bet jeigu taip nori keisti AD-tai turi buti 6 Om,ir jautruma jeigu didesni-tai reikies reguliut su L-padu,kitaip reikia skaicuot filtrus. |
|
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 23, 10:13 |
|
|
|
ten reguliuoti per daug nieko nereik, jai dedi kita piscialka tai dedi kondika ir viskas, o del vidutiniu, tai dedant 16cm garsekalbi jie gana daug istempe ir galima kirtima ir ties 100 daryti ir nieko cia tokio nenutiko. del jautrumo, tai jai jautrumas kiek didesnis, tai galima varza koke det ir viskas
esu anksciau pasidares, kad naudoti vie tik aktyvius filtrus, i koloneles viska ismesti ir kiekviena garsekalbi jugti per atskira stiprintuva ir daug gerioau bus, anksciau namuose taip dariau, dar ir masinoj taip pasidariau ir tikrai daug geriau skamba. del to dar esi teisus reik nuo garsekalbiu fiskes keist, laidus ir koloneliu fiskes keist |
|
|
|
|
|
|
RADIOTEHNIKA S-400 |
Parašytas: 2009 12 23, 11:36 |
|
|
|
na tai koki kitu pasiulymai del aukstadaznio keitimo ir filtru tobulinimo ? |
Perskaicius pirma pranesima su iskilusia problema, i si klausima galima atsakyti - jokiu pasiulymu
Juk su filtru perskaiciavimais ir derinimais truputi tamsus miskas ar as klystu?
Jei gali mechaniskai ikisti kita pescialka, tai dedi 10GDV-2-16 ir labai idemiai persiskaitai pirma vsa posta.
p.s. GDV - rusiskai lietuviskom raidem, lietuviskai tikriausiai butu AD ar AT |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|