|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 19, 00:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Progamatorius pic
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 08, 17:12 |
|
|
|
Tai gal ir tu, kaip aš pirmą kartą, naudoji netokį kištuką ant programatoriaus bei netokį laidą?
Contax rašė:
Citata: |
RS232 jungtis ant plokštės turi būti būtinai "mama", o laidas pajungimui prie kompo viename gale "mama", kitame "papa". |
|
|
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 08, 17:46 |
|
|
|
Vis su programatorium vargsti? Ieskok klaidos schemoje. Šita schema isbandyta ir veikianti. Kokia os pas tave? |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 08, 18:56 |
|
|
|
Pas mane XP. As tiesiog nusipirkau prailgintuva zinoma COM 1,5m nupjoviau ko man reik ir prisijungiau. Beja kaip 1 nuorodoje parasyta iseina pamirksint dioda, kaip suprantu viskas tvarkoi su RS232 |
|
Paskutinį kartą redagavo Apdula, 2010 12 12, 17:51. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 08, 19:35 |
|
|
|
Apdula rašo: |
Pas mane XP. As tiesiog nusipirkau prailgintuva 1,5m nupjoviau ko man reik ir prisijungiau. Beja kaip 1 nuorodoje parasyta iseina pamirksint dioda, kaip suprantu viskas tvarkoi su RS232 |
Kažin?? Laidą jam reikia daryti taip, kad būtu tas pats, kaip įkišus į lizdą programatorių be laido. Dar patikrink, ar tikrai taip yra. Taip pat stabilitronų įtampos turi tikti, jų kryptys. Naudojau tokį gana ilgai (antra nuoroda), su PICPgm develop programmer, V1.0.1.5 programa ir jokių problemų nebuvo. |
|
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 12, 16:27 |
|
|
|
xina naudojama progrma ir man puikiai programuoja bei nuskaito taciau Kaip xina nustato oscillator as naudoju XT(tikiuosi suprantama) t.y. be kvarco ir neradau kaip pakeist |
|
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 12, 20:03 |
|
|
|
xina naudojama progrma ir man puikiai programuoja bei nuskaito taciau Kaip xina nustato oscillator as naudoju XT(tikiuosi suprantama) t.y. be kvarco ir neradau kaip pakeist |
Pabandyk su šita programa; PICPgm develop programmer, V1.0.1.5
Man su ja viskas veikė ir net nereikėjo sukti galvos dėl nustatymų. Tiesa, programavau PIC16F84A/20P. Jei neturi programos, galiu per skype nusiųsti. |
|
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 12, 20:27 |
|
|
|
As atsisiunciau PICPgm develop programmer 1.1.4.0 bet kaip nustaty XT generatoriu, man atrodo kad automatiskai si programa nustato RC generatoriu |
|
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 12, 22:39 |
|
|
|
Mano programoj, vos pamato PIC'ą ir hex'ą, iš karto atsiranda nustatymai. Spaudi programm ir viskas. Tiesa, nustatymus matai, bet jei ką pakeisi, neįsirašys. Dabar nepamenu, bet atrodo, vienas nustatymas vis gi reikalingas, lėtesniems PIC'ams reikia sumažinti įrašymo greitį, o su išoriniu kvarcu negirdėjau, kad toks programatorius veiktu. |
|
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 13, 11:40 |
|
|
|
Turejau omeni jau valdiklije kvarco nera. Kiek programavau viskas lyg ir weikia bet velinimas kazko gryba pjauna. Matyt programose klaidos |
|
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 17, 00:45 |
|
|
|
As atsisiunciau PICPgm develop programmer 1.1.4.0 bet kaip nustaty XT generatoriu, man atrodo kad automatiskai si programa nustato RC generatoriu |
Nustojau PICgm naudoti kai teko kaitalioti osiliatorius. Naudoju WinPic800. |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2010 12 19, 00:56 |
|
|
|
Esu dares abu programatorius, tas sudetingesnis su 3 led man neveike, mete ta pacia klaida failed at address 000h, paprastesnis programatorius veikia puikiai. Dabar iskilo klausimas ar bandydamas ikelt programa i PIC16f84 su tuo neveikianciu programatorium negalejau pazeist pacio PIC'o?, nors naudojant veikianti programatoriu programa i PIC'a isiraso be klaidu, taciau mano maketas, kuriame naudojo PIC'a neveikia, bandau ieskot kodel... nesinori del pameginimo kito PIC pirkt, visgi neispigiuju jis. |
|
|
|
|
 |
Progamatorius pic |
Parašytas: 2011 02 11, 02:35 |
|
|
|
sveiki, pasidariau ir aš tą pirmąjį programatorių, jis man kaip ir veikia patikrinus su clock, bet nesuprantu ar man nuskaito pic'a ar ne. Imetu foto, laukiu jusų nuomonės.
beje pikas 16C73B, bandžiau ir su IC-prog programėle, viskas panašiai kaip nuotraukoje. Beje kiekviena kartą nuskaito vis kitaip. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |