|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 03, 17:09. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » transformatoriaus jungimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
transformatoriaus jungimas |
Parašytas: 2010 11 16, 23:08 |
|
|
|
Sveiki visi, man reikia jūsų pagalbos, norečiau sužinoti ar imanoma va iš tokio:
transformatoriaus išgauti 12v jos panaudočiau stypriakui. norėčiau tiksliai sužinoti, jei imanoma kur jungti laidus 220 ir t.t, trafas yra senas is juostinio magnetofono "ELFA TC''
Štai jo apvijų schema:
ar iš tokių skaicių išeitu tie 12 v ar kažkas panasaus?  |
|
Paskutinį kartą redagavo Anodas, 2010 11 18, 19:33. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 17, 15:18 |
|
|
|
Jei žinai tr vijų skaičių ir dar klausi,tai kas gali išeiti?Ne tamstai dar tas darbas kol kas. Rekomenduoju tingint pavartyti maitinimo šaltinių puslapį Tr.vyniojimas,skaičiavimai. Kunigas tokio pat pamokslo nesako... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 17, 17:47 |
|
|
|
Taip as esu žalias dar šitoje srityje. Ir su formulėm nelabai, bet gal žinote kaip su tom vijom paskaičiuoti ar bent kur pradėti jungti laidus, kad galėčiau su multimetru įtampa patikrinti. ten yra 7-tini laidukai, žinau, kad vieną 220 laidą reikia jungti prie ''1'' o kitu nežinau, ir nežinau kur output pajungti. Gal kas gali paprastai paaiškinti? |
|
Paskutinį kartą redagavo Anodas, 2010 11 17, 20:24. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 17, 20:37 |
|
|
|
na šiokį tokį supratimą ir principus žinau, tik nežinau įvedimo ir įšvedimo |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 17, 21:56 |
|
|
|
jei pirmine apvija gera tai ja ir palieki, tai tada belieka pervynioti antrine jei ji yra bloga, o kai antrine pervyniosi bus tik pliusas ir minusas daugiau jokiu laidu  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 17, 22:03 |
|
|
|
tai, kad transformatorius yra geras ir nieko as nenoriu pervynioti, ten išviso yra septini išejimai 4 pirminėje ir 3 antrinėje žinau, kad 220 reikia jungti pirminėje tik nežinau prie kokio laido 1 2 3 ar 4, ir išėjimo nežinau |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 17, 22:59 |
|
|
|
t0ma$ rašo: |
jei pirmine apvija gera tai ja ir palieki, tai tada belieka pervynioti antrine jei ji yra bloga, o kai antrine pervyniosi bus tik pliusas ir minusas daugiau jokiu laidu  |
Ką tu čia nusišneki? Eik teorijos dar paskaityt, gi čia žmogus tikrai matosi nežino, o tu juokus kreti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 21, 18:49 |
|
|
|
Kagi pamatavau aš jį su multimetru ir gavau tokius duomenys:
7-5 22,7v
6-5 18,7v
7-6 3,6v
Sekantis etapas kuri norėčiau padaryti, tai išgauti išlyginta +- 12 pastove įtampa. Gal žinote nuo ko reikėtu pradėti, žinau, kad reikia statyti diodu tiltelį, dėti kondensatorių, tik nežinau duomenų, kokius diodus dėti ir t.t. Gal kas patars? gal dar reikia koki atskirą stabilizatorių dėti? ar galima ir be jo pavyzdžiui su rezistoriais tą įtampa sumažinti iki 12v. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 11 23, 04:04 |
|
|
|
Anodas rašo: |
Kagi pamatavau aš jį su multimetru ir gavau tokius duomenys:
7-5 22,7v
6-5 18,7v
7-6 3,6v
Sekantis etapas kuri norėčiau padaryti, tai išgauti išlyginta +- 12 pastove įtampa. Gal žinote nuo ko reikėtu pradėti, žinau, kad reikia statyti diodu tiltelį, dėti kondensatorių, tik nežinau duomenų, kokius diodus dėti ir t.t. Gal kas patars? gal dar reikia koki atskirą stabilizatorių dėti? ar galima ir be jo pavyzdžiui su rezistoriais tą įtampa sumažinti iki 12v. |
tai viska pats ir pasakei... diodus rinkdamas ziurek i srove, kondensatoriu rinkdamas ziurek i itampa. itampos stabilizatoriu jei desi ziurek kiek max sroves jis atlaiko ir neuzmirsk radiatoriaus prisukti (nebent srove labai menka)
 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 11 24, 02:00 |
|
|
|
atleiskit už kvailus klausimus, bet visgi kaip patikrinti trafo srovę? ir dar vienas klausimas, jei man reikia elektrolitinio 1000µF kondensatoriaus o aš turiu tik du po 500µF tai galima juos sujungti lygiagrečiai, kad gaučiau ta 1000? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 24, 04:57 |
|
|
|
Anodas rašo: |
atleiskit už kvailus klausimus, bet visgi kaip patikrinti trafo srovę? ir dar vienas klausimas, jei man reikia elektrolitinio 1000µF kondensatoriaus o aš turiu tik du po 500µF tai galima juos sujungti lygiagrečiai, kad gaučiau ta 1000? |
trafo srove? kogero tikslaus budo ir nera. is akies arba pagal dokumentacija. apkrauni reikiama srove ir stebi trafo temperatura. kai kuriuose yra imontuota termo apsauga ar kazks panasaus. tu apsaugu irgi visokiu buna, atsistatanciu ir vienkartiniu.
kondikus gali lygiagretint |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|