|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 09, 00:39. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Vaizdo plokštės, monitoriai, TV-tiuneriai » 512MB VS 512MB
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 04, 10:39 |
|
|
|
|
Sveiki. Turiu tokia problemike. Mano kompas nebepavelka normaliu zaidimu. O pagrajint vis dar norisi Galvoju gal kalta vaizduske. Dabar stovi Nvidia GeForce 8500GT - tai yra 512MB RAM 128 bit DDR2. O gal butu geriau butu idejus 9800GT. Ten irgi 512Mb tik 256 bit DDR2.
Gal kas nors zino ar skirtumas laibai jaustusi
Kiek ieskojau nauja pigiausia tokia kainuoja 262LT.
Gal zinote kiek galetu kainuoti deveta
Lauksiu atsakymu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 04, 12:16 |
|
|
|
|
| 9800GT su DDR2 ramais? Netikiu! Šiaip galiu saviškę 9600GT 512MB 256bit GDDR3 pasiūlyt už kokius 200Lt, neatmetant lengvų derybų. Tačiau reiktų sužinot, kokie kiti kompiuterio elementai. Naudotum Win7, jie tau pasakytų, kuri kompo detalė yra didžiausias stabdis. Pas mane su Dual Core E6300 procesorium ir 4GB 800MHz RAM'ais vaizdas vertinamas 6,8. Didžiausias stabdis mano kompiutery yra sisteminis hardas - vos 5,9 balo. |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
 |
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 04, 15:34 |
|
|
|
|
Taip, skirtums labai jausis, 8500 manau bus kokiu 2-4 kartus letesne nei 9800, o el to kiek ten megabaitu atminties tai tas pats kaip automobilio greti skaiciuoti pagal kuro bako turi.atminties kiekis absoliuciai nieko nereiaksi, ir beje ji kainuoja kapeikas tai gamintojai deda daug negailedami, kainos jug beveik neitakoja.
siap vaizdo ploektes pajeguma parodo kiek joje procesoriu ir koks attminties greiitis.
taigi perkant pattartina pasiziueti kiek ns atminti ten sudeta.
cia galima butu mazdaug paluginti ivairiu mikroshemu pajeguma
http://www.nvidia.com/content/HelpMeChoose/fx2/HelpMeChoose.asp?lang=en-us
keik zinau 8500 = 9500 tai tavo atveju 8500 turi 32 procesoriaus, o 9800 112 procesorius
ir yra apie 3 kartus galingesne |
|
|
|
|
|
 |
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 04, 21:33 |
|
|
|
|
| xumot rašo: |
| 9800GT su DDR2 ramais? Netikiu! Šiaip galiu saviškę 9600GT 512MB 256bit GDDR3 pasiūlyt už kokius 200Lt, neatmetant lengvų derybų. Tačiau reiktų sužinot, kokie kiti kompiuterio elementai. Naudotum Win7, jie tau pasakytų, kuri kompo detalė yra didžiausias stabdis. Pas mane su Dual Core E6300 procesorium ir 4GB 800MHz RAM'ais vaizdas vertinamas 6,8. Didžiausias stabdis mano kompiutery yra sisteminis hardas - vos 5,9 balo. |
Del Win7 neproblema. Galiu pabandyt paziuret. O GDDR3 man tiks? Kai pas man DDR2  |
|
|
|
|
|
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 04, 22:03 |
|
|
|
|
| VGA VRAM visiškai nieko bendra neturi su RAM, taip kad nėr skirtumo kad pas tave DDR2 o VGA kad ir GDDR5, ir nepirk tos 9600GT iš xumot, tiek ji neverta. |
|
|
|
|
|
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 04, 22:34 |
|
|
|
|
| tomaxsas rašo: |
| VGA VRAM visiškai nieko bendra neturi su RAM, taip kad nėr skirtumo kad pas tave DDR2 o VGA kad ir GDDR5, ir nepirk tos 9600GT iš xumot, tiek ji neverta. |
Del vertes, nezinau. Nete yra po 140-180lt. Dabar dar neperku. Galvoju tik. Ziurineju kainas. Draugelis sake paziures angluose kokios kainos. Gal ten bus pigiau. O kokia jos verte jusu nuomene  |
|
|
|
|
|
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 05, 17:52 |
|
|
|
|
siuo metu apie 150. 200 cia buvo pries kokius metus nebent verta. siaip zaidimam ji tikrai pakankama. tik neaskus dar techninis stovis gal pvz perkaitinta ir apkrovus pradeda gryba pjaut. man tai ten gana keistai nuskambejo jo paaiskinimas del ko parduoda  |
|
|
|
|
|
 |
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 06, 01:30 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
siuo metu apie 150. 200 cia buvo pries kokius metus nebent verta. siaip zaidimam ji tikrai pakankama. tik neaskus dar techninis stovis gal pvz perkaitinta ir apkrovus pradeda gryba pjaut. man tai ten gana keistai nuskambejo jo paaiskinimas del ko parduoda  |
Mano? Perkaitinta nebuvo, su gamykliniu softu jinai gali turbintis automatiškai iki 770MHz procui (normalus dažnis 700MHz), tačiau šitas dalykas naudotas tik kartą, didelio skirtumo spartinant nepajaučiau, tai ir nebediegiau to softo. Šiaip dabar žaidžiu GTA4, nustačius default parametrus su 1440 x 900 rezoliucija turiu vidutiniškai 30FPS, žaist tikrai įmanoma. Temperatūrą stebėjau, daugiau 60 laipsnių užkilus nebuvo, ventiliatorius tuomet sukasi 50-60% pajėgumu. Tačiau dabar galvoju, ar išvis apsimoka man ją parduot... |
|
|
|
|
 |
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 06, 10:44 |
|
|
|
|
na dabar sunkiau ivertint viska. seniau nasumas ir magistraliu skaicius buvo tiesiogine priklausomybe. jei dvigubas nasumas - zinai kad perki dviguba magistraliu skaiciu. ir tas labai jauciasi. o dabar gudrauja . magistraliu kieki nebedvigubina, padidina sakykim tik trecdaliu - o specifikacijose nebeitelpa, nes gaunasi tarpinis variantas. dabar manau plokstes geruma tiksliausiai atspindi apdorojamu duomenu kiekis per sec. bet cia irgi visokiu niuansu yra. pvz vien rezoliucija zaidime irgi mazai ka sako, jei nezinai grafikos sudetngumo lygio. juk galima atjungt apdorojima i vaizdo gyli arba isjungt visokius efektus. grafika supaprasteja - nors rezoliucija islieka tokia pati. beto ir pats zaidimas gali but parasytas kreivai ir nesugebet panaudot video kortos privalumu. gal jis pvz apribotas panaudot tik kelias magistrales. idedamas dvi video sli rezime - tai garantuotai gauni dviguba hardwarini nasuma - o va keistamas video i naujesne gali gaut tik tokio pacio lygio video su geriau optimizuotu softu vienu zodziu aisku - kad viskas labai neaisku  |
|
|
|
|
|
 |
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 06, 11:00 |
|
|
|
|
Dabar begalvojant iskilo vienas klausimas. Jei tokia plekste isidedu ar mano maitinimo blokas patemps? Kiek skaiciau internete visi skirtingai ten raso. O pas man plius stovi 2 HDD. Kazin kiek cia maitinimo reiketu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 06, 11:27 |
|
|
|
|
| na jei plokste turi papildoma maitinimo pajungima - tai tikrai ima virs 100W. jei video turi tik galingus ventiliatoriusm, bet be papildomo maitinimo lizdo - tai prisides papildomu 60-70W. hdd ima labai nedaug iki 20-25W tik - del ju mazai pergyvenk. palygint daug ima cd-romai (bet tik kai naudojami, pvz kai kepamas cd, tada del silpno maitblokio gali prastai issikept). maitbloki tai betkokiu atveju verta isidet galingesni - tada net elektros sutaupoma, nes galingesni mazai kaista ir maziau elektros suvaro i siluma. det rekomenduoju nuo 400-450W ir galingesnius. jei pas tave ant maitblokio uzrasai 250-300-350w - tai jau tikrai verta susirupint. taip pat ivertink laidu stori iseinanti is maitblokio. jei ten uzrasai 16AWG ar skaiciusdar mazesnis- turi kazkoki tikrai nebloga is high-end, 18AWG - tai vidutiniai laidai, jei 20AWG tai maitblokis is serijos "pigiena". jei 22AWG arba isvis nemarkiruoti - tai maitblokis is serijos "visiskas slamstas" net neatitinkantis minimaliu standartu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 06, 12:46 |
|
|
|
|
| Pas mane visas setup'as veikia nuo kartu su korpusu buvusio Codegen 400W maitblokio. Pasijungęs 3 HDD, maitblokis vaizdo plokštei turi specialią 6pin jungtį (nebereikia perėjimų kaip su ankstesniu 350W maitblokiu), veikia puikiai. Pats turi žiūrėt, kiek tavo maitblokis duoda amperų 12V linijoj. Pas mane jos dvi: 12V1 10A ir 12V2 14A. |
|
|
|
|
 |
512MB VS 512MB |
Parašytas: 2010 11 06, 20:48 |
|
|
|
|
| xumot rašo: |
| Pas mane visas setup'as veikia nuo kartu su korpusu buvusio Codegen 400W maitblokio. Pasijungęs 3 HDD, maitblokis vaizdo plokštei turi specialią 6pin jungtį (nebereikia perėjimų kaip su ankstesniu 350W maitblokiu), veikia puikiai. Pats turi žiūrėt, kiek tavo maitblokis duoda amperų 12V linijoj. Pas mane jos dvi: 12V1 10A ir 12V2 14A. |
Pas man irgi toks pat maitblokis. Codegen 400w ir su tokiais pat 12v out'ais. tikuosi uzteks. O ant laidu parasyta 18AWG  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |