|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 16, 04:43. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Reostato keitimas į perjungėją?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Reostato keitimas į perjungėją? |
Parašytas: 2011 07 03, 15:04 |
|
|
|
|
| Sveiki, ar imanoma reostatą pakeisti į perjungėją? Perjungėjas būtų 3 padėčių, reguliuoti sukimosi greičiui (minimalus, vidutinis ir maksimalus). Į ateina du laidai, paduodamas maitinimas, o iš prietaiso išeina 3 laidai, kurie pajungti prie reostato ir taip buvo reguliuojanas greitis. Aš norėčiau, kad butu trys fiksuoti greiciai. Ar imanomas toks dalykas? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 03, 15:11 |
|
|
|
|
| Matuoji prie tam tikros padeties kokia reostato varza, tada kabini ant perjungejo atitinkamo galingumo rezistorius. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 03, 16:59 |
|
|
|
|
Aišku. Tai gal galetu kas padėti truputi susigayti kaip ten viska sujungti . Iš prietaiso pareina trys ladai geltonas, raudonas juodas. Ir turiu perjungeją 3 pozicijų ir 3 kontaktų ir turiu rezistorius. Geltona su raudonu sujungus sukasi maksimaliu greičiu, o juodas laidas turi įtakos kai sujungi viską prie reostato, atjungus juodą laida nuo reostato greitis nesireguliuoja sukasi maksimaliu greičiu. Būčiau labai dėkingas, kad kas paaiškintu mano bukam protuj ar bent jau užvestu ant teisingo kelio, kaip ten viską sujungti . |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 03, 19:33 |
|
|
|
|
| Niekaip nesuprantu kas bandoma islauzt. Jei nemoki tai - moki. Kai kostiumo reik eini i siuvykla klausinet kaip pasisiut? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 03, 20:12 |
|
|
|
|
| o tai gal aš noriu išmokt, nes mane tai domina, tai ir prašau šiek tiek pagalbos tų, kas išmano šitą reikalą. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 03, 20:18 |
|
|
|
|
| Tai matyt ne nuo to pradedi mokykis. O ismanantys tai zinok ne ekestrasensai pagal laidu spalvas nezino kaip ten pas tave kas kur sujungta, reik imt i rankas daikta ir ziureti. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 03, 20:58 |
|
|
|
|
mevyciau, tau reikia paskaityt apie reostatus (reguliuojamas varzas). kaip jie veikia. ir tada pagalvot kaip is varzu pasidaryt reostata.
tavo atveju reikia 3 gerai parinktu varzu, ir testerio reostatui ismatuot. (matuot reikes omus). |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 03, 21:34 |
|
|
|
|
nu jo žinių pas mane tai mažoka, teks dar fizika pasimokyti . O gal zinot kokiu nuorodu gerų apie reostatus ir jų veikimo principą su schemom? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 03, 21:49 |
|
|
|
|
| mevycius rašo: |
| O gal zinot kokiu nuorodu gerų apie reostatus ir jų veikimo principą su schemom? |
o tave pati google uzbanino? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 03, 21:52 |
|
|
|
|
| Man tai nuojauta kužda, kad autoriaus minimas reostatas yra tranzistorinis automobilinio ventiliatoriaus valdymo blokas, kaip iš tikro tikiuosi sugebėsime išsiaiškinti. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |