|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 22, 09:07. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » DC i DC su MC34063A mikre
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
DC i DC su MC34063A mikre |
Parašytas: 2010 10 08, 19:54 |
|
|
|
tai cia tame tranze esme? nes ten toj programoj ivedant skirtingas reiksmes taip pat schema pasikeicia.
o jei man ieinanti itampa 3-15V o iseinanti pastovi 33V. ka reiktu dar keist? (su griztamu rysiu tai viskas aisku) |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 08, 20:40 |
|
|
|
oi, kam taip sudetingai? va panasia schema radau:
tai ka ji neveiktu platesnese Vin ribose? dar jeigu kazkiek rites induktyvuma padidinus?
o TL3433 netinka, nes ji tik iki 20V max gali iseinancia itampa duoti. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 08, 20:53 |
|
|
|
Bronteo rašo: |
oi, kam taip sudetingai? va panasia schema radau:
tai ka ji neveiktu platesnese Vin ribose? dar jeigu kazkiek rites induktyvuma padidinus? |
Ar supranti kuo skiriasi buck ir boost konverteriai ? O tau reikia jų abiejų viename.
O jei nori ginčytis su žmogumiu, kuris tave užvedė ant kelio, tai ginčykis, tik manau, kad ir begalinė (kaip man atrodo) Sopkio kantrybė baigsis. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 08, 21:40 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Ar supranti kuo skiriasi buck ir boost konverteriai ? O tau reikia jų abiejų viename.
O jei nori ginčytis su žmogumiu, kuris tave užvedė ant kelio, tai ginčykis, tik manau, kad ir begalinė (kaip man atrodo) Sopkio kantrybė baigsis. |
tu kiekviena klausima supranti kaip ginca? ar tu tiesiog toks jau piktas is prigimties?
buck konverteris naudojamas ten, kur reikalinga išėjimo įtampa mažesnė už įėjimo. mano atveju priesingai. aisku galima sviesta daryt sviestuota, ir pradzioj itampa mazinti, o paskui ja didinti, bet kur logika taip daryt?
tai jei mikrej itampa reguliuojama PWM priemonem, tai mano manymu mazinant iejimo itampa dideja isejimo daznis ir tiek. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 08, 21:49 |
|
|
|
Evaldas_S - na neklysta jis, jei jam out reikia 33v, o in 3-15v tai boost jam tiks, aš ir pats pradžioje suklydau pasiūlydamas buck-boost, pagalvojęs kad jam Vout gali būti ir mažesnis ir didesnis nei Vin. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 08, 22:25 |
|
|
|
sopkis rašo: |
tai boost jam tiks, aš ir pats pradžioje suklydau pasiūlydamas buck-boost, pagalvojęs kad jam Vout gali būti ir mažesnis ir didesnis nei Vin. |
taip. tiks. gal cia ir manio siokia tokia klaida, kad Vout ne pirmam poste parasiau
tai jeigu ziurint i sita chema, ka keisti reiktu, kad veiktu ir nuo 3V? tik rite didesnio induktyvumo idet?
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 08, 22:54 |
|
|
|
34063 mikroshema kiek suprantu isvis beveik neveiks nuo 3v itampos jos isisotinimo itampa yra 1.5v tai iskar NK krenta iki maksimum 50%
paskui kiek as susiduriau, jos tranzistoriai nelaiko daugiau kaip 30v. paduodi 35v ir iskart galas.
tai speju kad cia iskils panasi problema.
reiketu dar zinoti kokios sroves reikia bet siaip paratciau jokiu budu tos mikroshemos cia nenaudoti, o daryti tiesiog blokinggeneratoriu su mosfetu. NK bus daug didesnis.
tik reikes papildomu apviju ant rites. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 09, 08:28 |
|
|
|
Bronteo rašo: |
tu kiekviena klausima supranti kaip ginca? ar tu tiesiog toks jau piktas is prigimties? |
Taip, aš pykstu kai nesugebama klausimo suformuluot taip, kad viskas būtų aišku iš pirmo posto. Kai prasideda esminiai patikslinimai kažkur threado viduryje tai taip ir gaunasi - diskusijos apie nieką.
O užtektų (tikiuosi) tik prieš spaudžiant "Siųsti" perskaityti ką parašei.
Čia galioja visiems. |
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2010 10 09, 11:21. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 09, 09:02 |
|
|
|
Patinka, kad Bronteo klausia nekompleksuodamas. Jau ne pirmą kartą jo temoje randu atsakymą į klausimą, kurio pats nedrįsčiau užduoti. Šį kartą sužinojau apie LT3433. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 10, 21:36 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Taip, aš pykstu kai nesugebama klausimo suformuluot taip, kad viskas būtų aišku iš pirmo posto |
iejimo itampa 3-15V (kad galeciau jungti tiek nuo masinos perikurkes, tiek nuo USB, o kai nebus nei to nei to, kad uzsimaitinciau nuo kokiu 2-3 elementu). na galima siek tiek sumazinti itampu diapazona, sakykim 5-12V, teks daugiau tada batarkiu naudot.
isejimo itampa pastovi 33V
isejimo srove ne didesne nei 1mA
Digix rašo: |
reiketu dar zinoti kokios sroves reikia bet siaip paratciau jokiu budu tos mikroshemos cia nenaudoti, o daryti tiesiog blokinggeneratoriu su mosfetu. NK bus daug didesnis.
tik reikes papildomu apviju ant rites. |
srove maza (max 1mA, nors realiai manau dar kur kas mazesne)
man svarbu iseinancios itampos stabilumas. o kas cia per blokinggeneratorius? kaip angliskai sitas terminas issiverstu? arba koki pavyzdi jei galima. mosfetai nebutini, sroves mazos. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 10, 22:26 |
|
|
|
jei srove tik 1ma tai tikrai nera reikalo naudoti tos mikroshemos
nors tada jau ir su ja jokiu problemu turbut nekils.
blokinggeneratorisu tai is esmes flyback tipo keitiklis, tokie daznai buna naudojami led maitinimui. karais megeju vadinami "joute thief"
siaip as kazka panasaus naudoju kad multimetrus uzmaitinti nuo vienos licio baterijos. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 12, 19:01 |
|
|
|
Digix rašo: |
blokinggeneratorisu tai is esmes flyback tipo keitiklis, tokie daznai buna naudojami led maitinimui. karais megeju vadinami "joute thief"
siaip as kazka panasaus naudoju kad multimetrus uzmaitinti nuo vienos licio baterijos. |
su jaule thief tai man ten mistika kazkokia esu ir as uzmaitines melyna leda nuo 1,5V bet kai su testeriu matavau tai velnias zino ka ten rode..
o tai kaip tokiose schemose iseinancios itampos stabiluma uztikrinti? tik su stabilitronu? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|