|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 24, 02:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » atmega8 programavimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 15:17 |
|
|
|
koki naudojate com ar lpt programeri uzprogramuoti atmega8? nes nenoriu sugadint is intiko trauktomis schemomis taip jau buvau padares su attiny2313 . geriu kad tiktu ponyprogui, nes kitomis programomis nlb moku naudotis  |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 15:38 |
|
|
|
Pasidaryt LPT programatorius su 74HC245 is www.circuit.lt, kad galetum uzprogramint kita atmega .. ir iskart darykis stk500v2.. Geriausias variantas  |
|
|
|
|
 |
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 16:49 |
|
|
|
Sveiki.
Turiu keletą klausimų. Skaitmenos rankose neturėjau, tačiau įdomų būtų pažaisti.
Mano žinios tik tokios: norint dirbti su atmega reikia programatoriaus, pc, pačios atmega ir programos programavimui tam tikra kalba.
Gal galite pateikti sąrašiuką, ko prireiks norint užprogramuoti skaitmeninę mikroschemą, kad žinočiau apie ką tiksliai pasiskaityti, bei jei turite linkų.
Bei gal galėtumėte pasiūlyti-patarti, kokią mikrę ir programatorių imti pradžiai. Žadu pažaisti su led kubu, ar led matrica... Ar dar kokiu panašiu š... kad įgauti žinių toje srityje. Galvoje sukasi atmega16, bet gal yra kokių kitų patvaresnių ir paprastesnių? Kokią kalbą naudoti ir kokį softą atsisiųsti?
Paskalis netiks programavimui?
Tikiuosi ne per daug klausimų?  |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
 |
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 17:30 |
|
|
|
Dabar programos rasymui bandau mikroC pro AVR - grazus interfeisas,yra praktiskai visos reikalingos bibliotekos,daug pavyzdziu, geras helpas.
Pirmai pradziai cia nereikia jokiu include naudoti,kas daug kam susuka galva kituose softuose. Kaip sakant sedi ir rasai savo projekta.
Pasitikrinti savo parasyta programa gali su Proteus simuliatoriumi,todel pradziai nereikia jokiu programatoriu ir atmegu. Kai jau zinosi ko reika,ir ka zadi daryti,tada galesi pasigamint programatoriu ir uzprogramuoti turima mikrovaldikli.
Programatorius manau geriau su max232 per com jungti. |
|
|
|
|
 |
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 18:40 |
|
|
|
Citata: |
Pasitikrinti savo parasyta programa gali su Proteus simuliatoriumi,todel pradziai nereikia jokiu programatoriu ir atmegu. Kai jau zinosi ko reika,ir ka zadi daryti,tada galesi pasigamint programatoriu ir uzprogramuoti turima mikrovaldikli. |
Na matai, kad aš ne tam, kad kažką padaryti, bet kad įgusti tiek su programatoriumi, tiek su MV dirbti. Ir su softais, bei visa kita velniava. Nes realiai, net nežinau nuo ko pradėti. Perskaičiau elektronikos straipsnį apie atmega16, gal reiks ir pabandyti. Pradžiai susilipdysiu ten rekomenduojamą programatorių ir patį atmega. O tada rinksiuosi programą, bandysiu jungti... Man matai pats principas ir visa kita įdomu. O kaip dėl PASKALIO, neitų? |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 18:57 |
|
|
|
Kad cia siame forume turbut 99% C kalba programas raso,tad su Pascaliu pagalbos mazai gausi. |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 19:06 |
|
|
|
xoom rašo: |
Pasidaryt LPT programatorius su 74HC245 is www.circuit.lt, kad galetum uzprogramint kita atmega .. ir iskart darykis stk500v2.. Geriausias variantas  |
na man to programatoriaus reikia vienam kartui, kad galeciau usbasp programatoriui atmega uzsiprogramuoti, tai ir norisi jau kazko isbandyto, o ne siaip "faflo" |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 19:21 |
|
|
|
tai kad tas su LPT tikrai geras ir isbandytas.. niekada nepaveda.. o va usbasp buvau pasidares.. nepatiko.. negalima is avrstudio tiesiogai prigrmint.. ir dar didelis minusas buvo kad ant mano laptopo jis neveike(hp dv6000) o ant stacionaraus kompo veike.. tai isardziau lauk.. o va stk500v2 tai be problemu  |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 20:22 |
|
|
|
o ant gamybos kainu irgi skirias, ta ft232 lygtais tai vadinas apie 30lt kainuoja ar ne? |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 20:38 |
|
|
|
Evita: Mikroschema FT232RL 20.00Lt
RCL: FT232RL USB2.0/RS232 SSOP28 16.90Lt
Lemona: Mikroschema FT232RL SSOP28 22.00Lt
Neradau niekur po 30Lt
Ir del tiek tikrai verta geriau daryti STK500v2 vien programavimas is AVR Studio +++ |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 20:50 |
|
|
|
na o kaip su eXtreme Burner- AVR programa naudojant usbasp, jei buvai pasigamin3s gal ir isbandes sia esi, nes zadu su ja darbuotis |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 20:54 |
|
|
|
Kaip sakiau man jis ant laptopo nenorejo veikti (kaip suprarau del sofwarinio usb) tai nieko ir nemeginau su juo .. |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 21:36 |
|
|
|
tai gal man bus kits reikalas nes zadu naudot ant stacionaraus, tai ka gi reiks lekt ruostis gamint lpt programeri  |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 21:42 |
|
|
|
Ingo rašo: |
Kad cia siame forume turbut 99% C kalba programas raso,tad su Pascaliu pagalbos mazai gausi. |
Tai dėl pačios kalbos problemų nebus. Kalbą moku tiek kiek man reiks, tik va ar išeis paskalio programos failą į atmega16 perstumti? |
|
|
|
|
 |
atmega8 programavimas |
Parašytas: 2010 10 04, 22:03 |
|
|
|
jei turi programa, kuri ta paskalio programa verstu i masinini koda. Tai pat kad ta .hex galetum irasyti i pati mikrovaldikli |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |