|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 20, 05:27. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » 18w Combo el. gitarai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 03, 22:18 |
|
|
|
Sveiki elektronikai! Taigi artejant ziemai sugalvojau vakarus praleisti su lituokliu... plaktuku... ir t.t., ir susiklijuoti sita daikta:
http://img820.imageshack.us/i/img001gg.jpg/
Schema neatrodo reikalaujanti kosminiu technologiju ziniu, bet bet kuriuo atveju man ju truksta. Reikalas toks, kad as noriu "praplesti" tembro reguliavima (bass, middle, treble). Pabandziau kazka nupiesti pats pasinaudojes JCM 800 schema, bet neesu tikras ar tai vykes sprendimas:
http://img831.imageshack.us/i/img001vw.jpg/.
Ir dar noreciau patarimo kaip toki pati tembro reguliavima sumontuoti efektu bloke (schemoje apibraukta raudonai).
Taigi lauksiu patarimu. O gal dar kokiu budu galima butu patobulinti sia schemute.
P.S. si dalykeli paskatino konstruoti Zygimanto projektai, bet ziniu atzvilgiu man iki Jo toli, del to as cia.
Is anksto visiems ACIU! |
|
|
|
|
 |
 |
Re: 18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 03, 22:34 |
|
|
|
ebas rašo: |
Pabandziau kazka nupiesti pats pasinaudojes JCM 800 schema, bet neesu tikras ar tai vykes sprendimas:
|
Schemos nepakomentuosiu, nesijaučiu tiek kompetetingas.
Bet aš apskritai noriu atkalbėt nuo middle reguliavimo. Juk middle gali puikiausiai reguliuoti ....garso reguliatoriaus pasukimu. Sakykim nori iškelti vidurius tai padidini garsą ir nuleidi bass ir treble. Viskas, kam tų papildomų 'sukučių" ? Dėl grožio, ar kad taip krūčiau ? |
|
|
|
|
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 03, 22:57 |
|
|
|
Tai, kad tikrai ne del grozio ir mandrumu, tiesiog garsui skiriu tam tikrus reikalavimus, ir noriu tureti galimybe ji reguliuot kuo lanksciau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 04, 07:49 |
|
|
|
Sveiki elektronikai! Taigi artejant ziemai sugalvojau vakarus praleisti su lituokliu... plaktuku... ir t.t., ir susiklijuoti sita daikta:
http://img820.imageshack.us/i/img001gg.jpg/
Schema neatrodo reikalaujanti kosminiu technologiju ziniu, bet bet kuriuo atveju man ju truksta. Reikalas toks, kad as noriu "praplesti" tembro reguliavima (bass, middle, treble). Pabandziau kazka nupiesti pats pasinaudojes JCM 800 schema, bet neesu tikras ar tai vykes sprendimas:
http://img831.imageshack.us/i/img001vw.jpg/.
Ir dar noreciau patarimo kaip toki pati tembro reguliavima sumontuoti efektu bloke (schemoje apibraukta raudonai).
Taigi lauksiu patarimu. O gal dar kokiu budu galima butu patobulinti sia schemute.
P.S. si dalykeli paskatino konstruoti Zygimanto projektai, bet ziniu atzvilgiu man iki Jo toli, del to as cia.
Is anksto visiems ACIU! |
cia kad schema nereikalauja jokiu didesniu elektronikos ziniu, tai bullshit. Ji pakankamai sudetinga ir jei tai tavo pirmas lempinukas - geriau ne nepradek jo. Vistiek nebaigsi... |
|
|
|
|
 |
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 04, 08:01 |
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 04, 20:21 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
cia kad schema nereikalauja jokiu didesniu elektronikos ziniu, tai bullshit. Ji pakankamai sudetinga ir jei tai tavo pirmas lempinukas - geriau ne nepradek jo. Vistiek nebaigsi... |
Nu neesu as visai zalias sitoj srityje, tap pat neesu ketvirtokas . Vidurine baigiau '91m. Lituoti moku, testeri dazna diena naudoju...tik kad dirbu "salia" elektronikos...
Kadangi neplanuoju uzsiimti trafu vyniojimu, o tiesiog nusipirkti, tai manau sudetingiausia dalis atpuola. Pagyvensim pamatysim. Duok Dieve, kad Tamstos pranasystes neissipildytu.
Tiesa, lempinukas tikrai pirmas, bet nepirmas projektelis tikrai.
Taigi kaip ten su tais tembru reguliavimais reikala isristi? |
|
|
|
|
 |
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 05, 08:35 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Bet dar nesiryžtu pradėti. |
Vat vat, ash tai pradejau kazka rinkti ir uzhstrigau supratime del anodiniu itampu dydzhiu, visokiu juokingu dazhniniu charakteristiku ir pan. Dabar vakarais kartais paskaitalioju teorija, ir kuo daugiau skaitau, tuo labiau nieko ten nesuprantu. Lempines gitarines schemos (del didelio stiprinimo) yra ne tokios paprastos kaip ishrodo (ka ir paminejo kolegos). Pvz. gali uzhsigeneruoti aukshtam dazhnyje del kokios nors vos vos ne taip pravestos zhemes. Grot gros, bet be ryshio - ir rask, kad gudras, kur beda. Su kaitinimu irgi nusishauk. Vieni sako stabilizuok, kiti sako nestabilizuok. Bet kuriuo atveju su fonu kariaut reikes. Ir t.t. ir pan. Brrr.
Ivertinant mano litavimo greiti - 2-3 litavimo tashkai i valanda (be bajerio, greichiau niekaip nesigauna, nesuprantu, kur tas laikas prapuola, bet kabanti montazha ant paneliu - lituoju butent tokiu greichiu), tai manau shiais metais taip nieko veikianchio ir nepaleisiu.
Sau |
|
|
|
|
 |
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 05, 20:05 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Schema nebloga. Viena geriausių Marshall'o, vėlesnės nebuvo tiek geros. Geriausiai šiuo klausimu parekomenduotų Žygimantas Laurutis, mūsų forumietis. |
Bijau, kad geriausias variantas JCM800 Preampas ir 18W marshall'o "power ampas" tamstai temos autoriui - jeigu reikia dar ir "drive'o".
Tas TREMOLO, abejoju, ar gamintojui ebas bus tiek naudingas, kad prie jo gaišti pusę "grandinės sulipdymo" laiko?
Dėl vidurių teisingai Evaldas sako. Pas Marshall'inius ir kitus tokio tipo TONE STACK Vidurinių dažnių Šliaužiklis reguliuoja tik garsumo lygį aplamai... (t.y. neutrali EQ padėtis, yra tokia: kai bus ŽD ir AD užsukti iki minimumo, o VD tada veikia grynai kaip garso reguliatorius su lygia dažnine ch-ka.) Bet man (VD potenciko) negaila, galima dėti nenubiednėsi...
Galima daryti ir taip, kaip sugalvojai:
http://img831.imageshack.us/f/img001vw.jpg/
bet neturėsi pakankamai draivo, t.y. visai jo nebus... Bet jei Jazz'ui ar Funk'ui, tai kam tas draivas?
Tai tiek trumpai apie optimalios schemos gitarai parinkimą.
p.s. Kita vertus jei tas naudojama bus tik namie, tai labiau parekomenduočiau gale daryti ne su 2xEL84, o 1x6n6p (PP). Nebent turimas gitarinis garsiakalbis yra labai prastas, t.y. su mažesniu nei 98 dB jautrumu... |
|
|
|
|
 |
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 05, 22:12 |
|
|
|
Del to tremolo ir pats abejoju, galvoju det - nedet... is vienos puses galima pedalus naudot( kas valdyme butu net ir patogiau), is kitos - viskas butu viename..
O tembru reguliavimo atsisakyti nenoriu, todel ir sia tema pradejau. Tai kaip suprantu man reikia dar vieno preampo kaskado...
Nagrinejausi as ir JCM 800 2204, tik kad man tu 50w zymiai per daug, nes naudosiu namuose.
Citata: |
Kita vertus jei tas naudojama bus tik namie, tai labiau parekomenduočiau gale daryti ne su 2xEL84, o 1x6n6p (PP). Nebent turimas gitarinis garsiakalbis yra labai prastas, t.y. su mažesniu nei 98 dB jautrumu... |
Garsiakalbi nupirksiu gitarini, tik dar neapsisprendziau Jensen.. ar vintage nors mano ausims Jensen sodriau skamba. O kodel tokia nuomone apie lempas?
Pabandysiu nusipiesti ta hibrida (JCM priekis - 18w) galas ir atiduosiu JUSU teismui
Tai toliau tesiu ikeliau JCM schema:http://img713.imageshack.us/i/img003tx.jpg/
Kaip suprantu preampui tureciau naudoti neuzbraukta dali, o toliau 18w gala ir maitinima.
O kaip reikalai gaunasi del detaliu nominalu ir itampu? Schemose itampos skiriasi. Ar JCM preampas veiks su 280v antram kaskade ir atitinkamai zemesne pirmam? Nors 18w schemoje tokia itampa uzmaitinta preampas ir tremolo .  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 06, 23:11 |
|
|
|
ampmod rašo: |
Jei gale naudosi EL84 lempas, tai galą paprasčiau padaryti tokiu principu:
http://oldradio.qrz.ru/tubes/russian/detail/6p14p_5.gif
Maitinimo įtampos dydžiui labiau jautri galinė pakopa - norint kuo efektyviau išnaudoti lempos atiduodamą galingumą.
O kad preamp'e bus ar 300V ar 260V - praktiškai nepajusi. |
Dekui. Ta schema nedaug paprastesne, nebent ji ir kitu privalumu turetu garso atzvilgiu. Toje schemoje idomiai atrodo "trecia" ecc83 (6N2P), nes tik puse jos isnaudota, o galas mano manymu gana panasus.
Dar kazkaip itariai ziuriu i rusiskas schemas gitariniams stiprintuvams, nes vienas zinomiausiu ju gamintoju Jerasov kazkodel nekonkuruoja rinkoje ir forumuose siulomas pradinukams kaip pigaus "tranzo" alternatyva geresniam garsui. As taip pat sutinku, kad ten yra tikru tos srities profu sukurusiu tikrus monstrus, bet girdeti apie juos neteko (tiesiog mazai domejausi).
Taigi gryztant prie temos. Ar veiktu mano paskutinis varijantas? Ar kazka reiktu keisti, pvz detaliu nominalus... ir t.t. nes reikia uzsakineti detales, nes paskui kol gausiu ir pavasaris.... |
|
Paskutinį kartą redagavo ebas, 2010 12 19, 22:03. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 07, 08:02 |
|
|
|
Dekui. Ta schema nedaug paprastesne, nebent ji ir kitu privalumu turetu garso atzvirgiu. Ar veiktu mano paskutinis varijantas? Ar kazka reiktu keisti, pvz detaliu nominalus... ir t.t. nes reikia uzsakineti detales, nes paskui kol gausiu ir pavasaris.... |
Rusiškos schemos nesiskiria nuo "nerusiškų", skiriasi tik lempos, jeigu taip grubiai galima sakyti...
O tokiu principu veikia ne tik rusiški aparatai, bet ir tokie "nerusiški" kaip VOX (tiktai su EL84 lempom) ir kt. gitariniai aparatai
O dėl nedidelio paprastumo, tai sąlyginis dalykas, sutaupai vieną lempą, kurią gali išnaudoti stiprinimo grandinėje ir už jos dėti EQ ir Master Volume...
Tai nupiešk galutinį variantą, aš kaip galutinį mačiau tik JCM800 schemą su užbrauktu galu. Preamp'as aišku veiks, nereiks keisti nominalų. |
|
|
|
|
 |
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 07, 21:41 |
|
|
|
Galima taip daryti, jeigu patinka tas "Vintage'inis" galinės pakopos nesimetriškumas... Šiaip naujesnėse versijose naudoja ne 2x100 k fazoinvertoriaus kaskado anoduose, o 82k ir 100 k... |
|
|
|
|
 |
 |
18w Combo el. gitarai |
Parašytas: 2010 10 07, 21:56 |
|
|
|
[quote="ampmod"]
Galima taip daryti, jeigu patinka tas "Vintage'inis" galinės pakopos nesimetriškumas... Šiaip naujesnėse versijose naudoja ne 2x100 k fazoinvertoriaus kaskado anoduose, o 82k ir 100 k... |
Nu jeigu sita schema turetu veikti, tai viskas ko man kolkas reikia.
Pradzioje noriu "sulipdyti" veikianti daikta, o veliau ir varzikes galima bus perlituoti. O sitas variantas JCM schemoje - tikriausia panaudosiu.
tai reiskia galiu daryti uzsakyma?
LABAI ACIU AMPMOD!!! |
|
Paskutinį kartą redagavo ebas, 2010 12 19, 02:23. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |