|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 17, 13:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Autoelektronika » Dujos i laguna
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 21, 08:38 |
|
|
|
Kadangi benzino kaina vis auga ,teks montuotis duju iranga .Iranga desiu deveta (paprasta)is kitos masinos. Laguna RT (mono ipurskimas) ,kur ir kas jungiasi ,gal kas galit kokia schemute idet ,ar paaiskinti .Kuris laidas nuo babinos, kur statosi rele prie kompo ,rele purkstukui atjungti .Zodziu pas mane taip buvo fiatui ideta ,labai paprastai bejokiu liamda emuliatoriu :duju perjungejas ,dvi reles (atjungiancios kontaktus) ,valdymas pajungtas nuo to paties laido ,kur duju voztuvams.Viena rele stovinti prie ECU(kompo ) ijungus dujas,atjungia viena iskompo maitinimu(+12V) ,kita purktuka.
manau ,kad taip butu galima pajungti ir lagunai. |
|
_________________ Facebook = Facedumb |
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 21, 10:06 |
|
|
|
Prie purkstuko atjungiamas kremines spalvos signalinis laidas, o no kompo maitinimo cia jau neatjungsi, nes kompas duoda signala i babina |
|
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 21, 13:13 |
|
|
|
Na nevienas yra ,manau ,tas maitinimas kompui .Fiatui buvo kazkur 3 kojos ant fiskes kur ateidavo +12V .Atjungiama buvo tik viena ,kad kompas neprisigaudytu nesamoniu ,per liambda zonda. Noreciau info ,kaip lagunai yra. tarkim ten negalima atjungti nieko nuo kompo tik purkstuka su viena rele ,tokiu atveju reikia statyt liambda emuliatoriu ,kaip jis pajungiamas? |
|
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 21, 15:37 |
|
|
|
autodatoj viskas parasyta kur kas jungias prie kompo tai gali ir pasiziuret. o liamda emuliatorius statosi perkirpus signalini laida. yra pajungimo schema prie emuliatoriu |
|
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 21, 18:47 |
|
|
|
pas mane ant lagunos 2l RT el degimas ideta taip pat paprasta yranga, paprasciausiai atjungia purkstukus ir atidato duju voztuva, meta klaida skydelyje. Vaziuoja be problemu. |
|
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 22, 08:26 |
|
|
|
Binze rašo: |
pas mane ant lagunos 2l RT el degimas ideta taip pat paprasta yranga, paprasciausiai atjungia purkstukus ir atidato duju voztuva, meta klaida skydelyje. Vaziuoja be problemu. |
Su dujomis gal but ,o su benzu kaip ? Ant laisvu apsuku negesta ? |
|
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 22, 08:30 |
|
|
|
Kurioj vietoj geriausia tvirtinti duju perjungeja,kad nereiketu nieko pjaustyti?
Duju uzpildymo ventyli irgi noreciau ideti kaip nors ,kad negadinti bamperio .Vienam pazystaman sudejo i laguna ,tai nebepaklausiau kur ,bet pasleptas . |
|
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 22, 14:08 |
|
|
|
Ant benzo viskas gerai, kai perjungi ant benzo, ijungia purkstukus ir viskas.
O del to kaip dirba manau priklauso nuo to kokios dujos, kaip sureguliuotos.
As tai isidejau ten po magu kur daigtadeze yra, tai ten giliai. Labai patogu bei vaizdo negadina, o pas mane uzpildymas cia, taip pat vaizdo negadina.
 |
|
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 23, 11:03 |
|
|
|
Kas prei mago ,tai laido perjungejui neuzteks
As manau ,kad geriausia det perjungeja ten kur garso sintezatorius i ta vieja (prie skydelio sone vairuotojo puses),pas mane nera ,nes borto kompo nera .
Duju uzpyldyma dejo pazystaman toje vietoj kur benzas ,bet sako reikia dar kazkoki antgali ussukti ,uzpildant dujas.
Dar klausimas ,kurioj vietoj geriausiai statyt reduktoriu ,nes reikes pajungti prie ausinimo. |
|
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 23, 11:05 |
|
|
|
Binze rašo: |
pas tave pilnas ,ar mono ? Kadangi RT turetu buti mono ipurskimas ,nes kur su pilnu ,vadinas kitaip RTX ,ar RTE ? |
|
|
|
|
 |
Dujos i laguna |
Parašytas: 2010 09 23, 13:47 |
|
|
|
Pilnas ipurskimas, RT pas mane 97m, elektroninis degimas |