|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 22, 20:53. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Autoelektronika » Reiketu schemos is 24v i 12v automobilyje
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Reiketu schemos is 24v i 12v automobilyje |
Parašytas: 2010 09 13, 15:19 |
|
|
|
Sveiki,turiu sunkvezimi,o ten yra 24 voltai,o as noriu pasijungti maga 12 voltu, koki keitikli man reiketu pastatyt pries ta maga pajungiant? Nesu didelis zinovas elektronikoj,bet siek tiek ismanau, gal kas kokia schemute imestu bet kad ir dalys butu aiskiai suprantamos,ar kokia nuoroda... labai aciu is anksto  |
|
_________________ Prijauciantis |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 13, 16:09 |
|
|
|
Ira pirkti adapteriai iš 24 i12kainuoja pie 30 40lt ir nereikia sukti galvuos taip pajungiu nešiuojama kuompiutri bet turietu sunkvežimi buti ir 12v nes visada buna jame ir 12v |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 13, 17:12 |
|
|
|
tavo shemute biski per daug sudetinga.
nors kadangi nezinom kokios reikia sroves negaliu pasakyti ar tiktu tiesiog ts7625 mikroshema.
arba galima panaudoti ir2151 hei reikia neriboto galingumo su atskirais mosfetais.
stai siulau tokia shema jei reikia labai dideles sroves.
idejus galingus mosfetus galima gauti nors ir 50-100 amperu
 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 13, 18:12 |
|
|
|
Digix rašo: |
tavo shemute biski per daug sudetinga.
|
Aš žinau, kad per sudėtinga, tiesiog neradau tinkamesnės nuorodos, o užsiimti įkėlinėti failus iš savo archyvų tingiu. Pagrindinis mano tikslas buvo parodyti temos autoriui, kaip tai turi atrodyti ir, kad tai nėra labai paprasta.
Beje tavo schema šiam tikslui irgi kiek per sudėtinga, galima apsieiti tik su vienu MOSFET tranzistoriumi, ir mikroschemų šiam tikslui yra pigesnių ir tinkamesnių pvz. MC384x
O apskritai tai įvairiausių schemų variantų pilnas internetas, jei autorius sugebėtų jas pakartoti tai sugebėtų ir susirasti.
Todėl reziume - jeigu reikia tegu eina ir nusiperka, kitaip matyt nebus.
[/quote] |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 13, 19:26 |
|
|
|
zemaitukas rašo: |
Ira pirkti adapteriai iš 24 i12kainuoja pie 30 40lt ir nereikia sukti galvuos taip pajungiu nešiuojama kuompiutri bet turietu sunkvežimi buti ir 12v nes visada buna jame ir 12v |
Vat galim deret,kad NEVISADA. Jei gerai pamenu, naujuose MB ACTROS nera tikrai, kadangi teko det signalkes i juos. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 13, 20:27 |
|
|
|
labai aciu zmones,tikrai nesitikejau kad bus sitiek atsakymu aparaturos nezadu kraut, tai man tos sroves keitiklio uztektu ir kokio 15 amperu per akis. beje kiek parduotuvej ziurejau,tai pigiausia buvau rades uz 80 lt ir jis nebuvo labai galingas... |
|
_________________ Prijauciantis |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 13, 20:36 |
|
|
|
Jons
Atsivedi laida nuo dveju akumu sujungimo vietos, ir yra 12 V. Rolling Eyes
Pamastykit nuo akumu sujungimo negalima kas bus kai atjungsi mase ant radijos ar signalkes gausis atbula itampa |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 13, 20:39 |
|
|
|
Yra pigesniu nuo30lt Bet skyriasi tuo kad voltai nuo 12v iki24 ar atvirkšciai .Obrangiame tuom kad ten vuoltus galisukelti puo truputi. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 13, 22:34 |
|
|
|
Dinamo rašo: |
Jons
Atsivedi laida nuo dveju akumu sujungimo vietos, ir yra 12 V. Rolling Eyes
Pamastykit nuo akumu sujungimo negalima kas bus kai atjungsi mase ant radijos ar signalkes gausis atbula itampa |
Pamasciau - taip.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 13, 22:36 |
|
|
|
RIMAS50 rašo: |
Jeigu darysi pagal Digix duotą schemą,atkreipk dėmesį,kad ji skaičiuota 5V išėjimui.R10 reikia padidinti iki 13k. |
as neskaiciavau jokiam isejimui reikia persisksicuoti tokiam kokiam reikia varzos ten atsitiktines |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 13, 22:39 |
|
|
|
Sekamas rašo: |
aparaturos nezadu kraut, tai man tos sroves keitiklio uztektu ir kokio 15 amperu per akis. |
nu jo man irgi miliono litu algos per menesi butu pakankamai.
zinai, 15 amperu tai yra labai didele srove. Pagal mano duota shema padaryti imanoma, bet naujokui bus vargo. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |