|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 10, 18:18. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Dviracio generatorius
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 10, 16:32 |
|
|
|
Sveiki, turiu rusiska dviracio generatoriu, ant jo uzrasyta 6V 2,5W, kiek supratau jis isdirba 6 V, bet kai ji pajungiu prie voltmetro jis man rodo net 31V ir man regis jei pavyktu sukti rata griaiciau jis gamintu daugiau voltu.
Taigi klausimas toks, kaip man padaryt kad jis gamintu man lygiai 12 voltu?  |
|
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 10, 18:12 |
|
|
|
kintama ar nuolatine matavai? Ir įdomu, kiek duotu su minimalia apkrova. |
|
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 10, 19:13 |
|
|
|
Nuolatine, radau tokia schemele ir pasidariau toki kaip transformatoriuka (ratu sujungti diodai). Su minimalia apkrova tai tipo kanors pajungt reikia? Pajungus matorele (nuo zaislines masinos) lygegreciai prie voltmetro, jis rodo tik 6V. Hmm... Tai gal tada nk daryt nereikia, bet 6V permazai. Krc nelabai gaudausi su tais generatoriais, bandziau pajungti 2 gen. bet neisejo voltmetras rodo tik 5V tada, o pajungus 1 net 31V. |
|
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 10, 20:21 |
|
|
|
Tu darei diodu tilteli islyginti srovei, ar gerai visus diodus sujungiai? Ir nepamaisytu elektrolitas ant galo. |
|
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 10, 20:36 |
|
|
|
Na regis gerai, krupsciai viska dariau, kaip suprast prijungt elektrolita, kiek zinau tai jis i akumuliatorius pilasi ar ne?  |
|
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 10, 20:40 |
|
|
|
Neima rašo: |
Na regis gerai, krupsciai viska dariau, kaip suprast prijungt elektrolita, kiek zinau tai jis i akumuliatorius pilasi ar ne?  |
Pilasi ir ten,bet buna ir kondensatoriai uzpilti skystimu su tokiu pavadinimu!  |
|
Paskutinį kartą redagavo Blossom, 2010 08 10, 20:42. Redaguota 1 kartą _________________ Praktika-kai viskas veikia bet neaišku kaip.
Teorija-kai viskas aišku bet niekas neveikia.Bet buna ir išimčių,kai niekas neveikia ir niekas neaišku... |
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 10, 20:41 |
|
|
|
Tai kaip man ji pajungt Tikriausiai turejo omenyje kondensatoriu Aha, o koki jungt kiek faradu turi but ir biski nepagavau kur i pabaiga ten, kur iseina dc +? |
|
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 10, 22:10 |
|
|
|
Taip, kur iseina dc. + su +, - su -. O siaip tai kuo talpesnis tuo geriau. Ir itampa parink su atsarga. |
|
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 11, 00:13 |
|
|
|
Na isbandziau visokiu kondikus , skirtumus kaip buvo anksciau kaip ir nepamaciau Bet cia biski iskrypom nuo temos, kaip man padaryt kad tas generatorius darytu 6V, nes kaip matau su maziausia apkrova jis tiek ir padaro ir kaip tada sujungti du generatorius kad isgauti 12V:) |
|
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 11, 21:05 |
|
|
|
Na va, pajungiau tuos generatorius nuosekliai, idejau kondensatoriu (as kiekvienam generatoriui padariau ta tilteli ir dc laidus sujungiau nuosekliai). Rezultatai gavosi tokie: pajungus paprasta matoreli nuo masineles man voltmetras rodo 6V, pajungus kita matorele nuo magnetolos rodo 10V, pajungus abu rodo 6V, nejungus nk rodo 28V. Vienu zodziu painiava:D, kas cia gali but, ar taip gal turi but.
[IMG]http://www.part.lt/img/d3925c1fc922bed5f869644c961461af481.bmp[/IMG]
Cia parodyta kaip pas mane dabar viskas pajungta |
|
|
|
|
 |
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 21, 18:42 |
|
|
|
Stabilios itampos is tokio generatoriaus negausi. Ypac, jei tuos generatorius suks dviracio ratas. Itampa labai priklausys nuo sukimo greicio ir nuo apkrovos.
Gal pavyktu sujungus nuosekliai 3 generatorius, naudojant viena diodu tillteli ir 7812 stabilizatoriu. Bet ir tokiu atveju stabilius 12V gausi jei suksi generatorius stabiliu greiciu ir apkrovos srove nevirsys 0,2-0,3A.
Jungimo schema:
http://www.alessioviti.com/lcdprojects/otherimages/basic-dc-dc.gif
Vietoj 7805, dedi 7812 ir isejime bus 12V. |
|
|
|
|
 |
Dviracio generatorius |
Parašytas: 2010 08 21, 19:54 |
|
|
|
Supratau, o kaip man prijungti prie ju led'a, koki rezistoriu deti kad nesudeginti |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |