|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 22, 08:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Padėkit, dėl akumo
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Padėkit, dėl akumo |
Parašytas: 2010 08 24, 22:10 |
|
|
|
Nu vat, beardydamas motorolerį prisiminiau kad pas jį tūno akumuliatoriu 12v (jo modelis 12n4-3b), nusinešiau aš jį pakrauti, nes buvo nusėdes, bet ne kiaurai, dar biški ,,smarvės,, jame buvo, benzo rodiklyte pakėlė vos 1cm...
Kroviau jį 4val, nusinešiau jį pažiūrėt ar kraunasi nors kiek, žiūriu kad jau benzo rodiklyte pakelia apie 4cm, nu žiūriu kad dar šviesos neisijungia dar, tai nunešiau dar krauti...
Praėjo 2val, žiūriu į ant pakrovėjo esanti skydeli, jis man rodo 0.1ah, galvoju kad turi būti mažiausiai 0.5ah, tai palikau jį dar 4 val...
Žiūriu kad jis man rodo tą patį 0.1ah...
Atidariau akumo dangtelius pažiūrėti kiek skysčio (elektrolito) liko...
Pamačiau jį tik per kelias vietas, kai pakreipiau jį stačiu kampu, elektrolitas virš tos plastmasės, kuri akume yra, išbėgo tik apie 2-3 cm
Paskaičiau kad tas skystis garuoja, ir reikia į jį pilti distiliuoto vandens...
Tai vat, galvoju, ar iš jo išvarvinti viską, ir vėl per naujo elektrolitu pakeisti, ar distiliuoto vandens dapilti? |
|
|
|
|
 |
 |
Padėkit, dėl akumo |
Parašytas: 2010 08 24, 23:10 |
|
|
|
siaip tai pilamas vanduo, bet jei akumuliatorisu su stipria sulfatacija tai pas tave lnelabai ten rugsties bus like.
tokiu taevju siulau pripilti pradziai vandens ir krauti ji labai ilgai, bent jau kokia savaite ar net menesi ant mazos sroves(kuo ligius krausi tuo daugisu atsistatys. o tada gali ispilti viska ir pripilti naujo elektrolito.
i nepakrauta elektrolito pilti nereiketu |
|
|
|
|
 |
Padėkit, dėl akumo |
Parašytas: 2010 08 25, 06:17 |
|
|
|
Ačiū už atsakyma, bet aš jo mėnesį tikrai nežadu krauti, nauja nusipirksiu ir rami galva, arba bandysiu dar ieškoti informacijos kitur ;p |
|
|
|
|
 |
Padėkit, dėl akumo |
Parašytas: 2010 08 25, 09:33 |
|
|
|
gaalutiniam rezultate vistiek pirksi nauja tai nesuprantu kam dar gaisti savo trumpo gyvenimo laika sito lavoninio akumo gaivinimui? |
|
|
|
|
 |
Padėkit, dėl akumo |
Parašytas: 2010 08 25, 12:39 |
|
|
|
jonke12 rašo: |
Ačiū už atsakyma, bet aš jo mėnesį tikrai nežadu krauti, nauja nusipirksiu ir rami galva, arba bandysiu dar ieškoti informacijos kitur ;p |
tada pirk nauja nes net jei ir pavyks atgaivinti bus tik akumas-zombis
mensi krauti nebutina, gali krauti kiek tau paciam patinka, as tiesiog pasiuliaukad gauti gereseni rezultata. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |