|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 09, 04:13. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Ausinių stiprintuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 14:22 |
|
|
|
|
Sveiki,
Gal galite pasiūlyti gerai skambančio ausinių stiprintuvo schemą?
Ausinių varža 50ohm.
Labai domintų kažkas su operaciniais, tačiau norėjau, kad būtų su išėjimo buferiu. |
|
|
|
|
|
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 15:40 |
|
|
|
|
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 15:50 |
|
|
|
|
Kur čia išėjimo buferis ? Ar tu irgi kaip šitos nesąmonės autorius manai, kad apkrovus operacinį 50+50ohm varža viskas su garsu bus gerai ? |
|
|
|
|
|
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 16:38 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| Ar tu manai |
Aš nemanau. Aš, kai randu man patinkančia-priimtiną schemą, pasidarau maketą ir tada klausau-žiūriu ar man garsas patinka ir kokia nesamonė išėjo.
O tamsta, taip gerai matydamas (girdėdamas) pagal schemą būsimą garsą, galėtum pasiūlyti kokią konkrečią schemutę, vietoj "kritinės" beletristikos. Vis didesnis pasirinkimas būtų.
Tik įdėjau nuorodą į vieną iš ausinių stiprintuvų variantų, bet tačiau nemojuoju dalgiu virš temos autoriaus galvos ir neverčiu jos gamintis...  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 17:30 |
|
|
|
|
kazkaip ponas Evalsa_S jau nebe pirma karta schemas vertina pasižiurejes i popieriu, o ne i konkretu moduli.
lenku tinklalapyje irgi buvo toks veikejas Scenicz kuris galedavo pasakyti kaip skambes stiprintuvas tik pasiziurejes i schema, gaila zmogaus jau AtA |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 18:22 |
|
|
|
|
Kur čia išėjimo buferis ? Ar tu irgi kaip šitos nesąmonės autorius manai, kad apkrovus operacinį 50+50ohm varža viskas su garsu bus gerai ? |
Koks skirtumas kuom jis apkrautas kol opampas gali duot sroves i isejima ?
Prove me wrong.
Seip jei jau daryt stipriaka be kompromisu ir visiem laikam tai AD797 arba OPA627 + BUF634 su atjungiamu crossfeedu (dariau, tikrai stebuklingas daiktas).
Cmoy geras ir paprastas variantas.
http://www.raymondaudio.nl/projects/project7/project7.html irgi geras variantas, tik taip kaip jis ten pajungtas gali turet nedidoka offseta isejime (0.1V, nors gal su FET opampu tas beveik nepasireiskia).
Mano variantas toks pats kaip ir raymondaudio, turbut skaitem ta pati appnote.
http://images.bite.lt/banga/files/club/432ac13923b17.png
http://images.bite.lt/banga/files/club/432ac1d14c818.jpg
Jei viska labai teisingai daryt tai imciau dabar 100k linijini potenca, konda pajungciau priesh potenca, ten kur 100k varza i zeme deciau 9.1k (tas nuima offseta, nes opampas stiprina savo paties bias sroves, turi but kad + ir - ijeimai pagal nuolatine matytu toki pati impedansa), arba idet toj vietoj kondika. |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 19:08 |
|
|
|
|
Dar kažkada žiūrėjau į šitą, bet nebandžiau http://benfeist.com/a47/
Kas dėl maitinimo, prašom be didelės beletristikos, nes yra įvairių "virtualios" žemės variantų, arba maitinimas iš tinklo, kaip VEC7OR "piešinyje".  |
|
|
|
|
 |
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 19:36 |
|
|
|
|
| VEC7OR rašo: |
|
Yra skirtumas, nominali operacinuko apkrovimo varža yra 2kom, kai kurie egzemplioriai toleruoja 600 om, bet ne mažiau. (na išskyrus kai kuriuos galingus operacinius).
Man labai gaila, jei Jūs negirdite. (nepastebite skirtumo)
| vinor rašo: |
kazkaip ponas Evalsa_S jau nebe pirma karta schemas vertina pasižiurejes i popieriu, o ne i konkretu moduli. |
Bandžiau ir mačiau daugybę schemų, be to skaičiau ką kiti darė ir kas gavosi. Na ir savaime suprantama truputis teorijos žinių apie stiprintuvus niekam nekenkia, prieš ką nors darant.
Daryti nežinant kas gausis ne man. Nors kartais vistiek gaunasi niekalas kai per daug pasitiki autoriumi.
Mano galva ausinėms turi būti naudojamas A klasės tranzistorinis ar lempinis (kaip kam patinka) stiprintuvas be jokių opampų, kurie čia visai nereikalingi ir tik kenksmingi su niekam nereikalingu milžinišku stiprinimo koeficientu ir atitinkamai neigiamu grįžtamu ryšiu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 19:44 |
|
|
|
|
|
Man labai gaila, jei Jūs negirdite. (nepastebite skirtumo)
|
Man gaila kad jus nesuprantot to ka skaitot - sakau gi - kol gali duot sroves - kol opampas uztikrina apkrova viskas yra tvarkoj. Na aisq zostkas overdraivas prie nieko gero nepriveda.
P.S. Nesikabinkint prie maitinimo, taip, ten jis yra kreivai nupaishytas, vieno tiltelio uztenka. |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 19:56 |
|
|
|
|
Man gaila kad jus nesuprantot to ka skaitot - sakau gi - kol gali duot sroves - kol opampas uztikrina apkrova viskas yra tvarkoj. Na aisq zostkas overdraivas prie nieko gero nepriveda.
|
Aš daugiau nebenoriu ginčytis šia tema, juolab tokie ginčai forume jau buvo. Atsiverskite šio operacinuko datasheetą, ten yra THD priklausomybės nuo apkrovos varžos grafikas. Prie Ra 600 om iškraipymai daugiau kaip 10 kart didesni nei prie Ra 2k.
Kokie iškraipymai bus prie 100om nesunku nuspėti (gamintojas nepateikia, nes gamintojui į galvą negalėjo šauti, kad kas nors taip prievartaus jų operacinuką. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 20:36 |
|
|
|
|
| Mano galva ausinėms turi būti naudojamas A klasės tranzistorinis ar lempinis (kaip kam patinka) stiprintuvas |
Prašytume, jūsų manymu, tobulą arba su minimaliais kompromisais schemą į sceną, nes kolkas pilstote kaip "laboratorinis" *Wytas* "gramofone'.
| P.S. Nesikabinkint prie maitinimo, taip, ten jis yra kreivai nupaishytas, vieno tiltelio uztenka. |
Jei čia man, tai nesijuokiu. Paprastai atsiranda užsiciklinančių ant maitinimo, kad labai "prabangus", todėl sakau kad galimi įvairūs maitinimo variantai. |
|
|
|
|
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 20:44 |
|
|
|
|
Na aš kaip tik baigiu gamint (liko apdailą baigt) A klasės ausinių stiprintuvą, tik negaliu žmoniškai paklausyt - mano ausinės visai antikvarinės, 30 metų senumo  |
|
|
|
|
|
 |
Ausinių stiprintuvas |
Parašytas: 2010 08 16, 20:47 |
|
|
|
|
| obalys rašo: |
Prašytume, jūsų manymu, tobulą arba su minimaliais kompromisais schemą į sceną, nes kolkas pilstote kaip "laboratorinis" *Wytas* "gramofone'. |
Čia ne pageidavimų koncertas. Be to tik nedaugelis gerų schemų papuola į internetą, daugiausia visoks muilas, o nuorodų į savo knygų ir žurnalų lentynas duoti deja negaliu.
O "laboratorinis" *Wytas* nors ir ekscentriška asmenybė, nors ne su viskuo ką jis rašo sutinku, visgi nutuokia žymiai daugiau nei šio forumo vidurkis. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |