Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 01, 03:39. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Sveiki, renkuosi pirmą skaitmeninį. Į profesionalus nepretenduoju, o skaitmeninis (Canon A710 IS) jau išaugtas, norisi tikrumo. Nemanau, kad paskui aparatą apauginsiu visokiausiais objektyvais. Norisi patikimo aparato, kad galima būtų kokybiškiau fotografuoti peizažus, portretus, fotogtafuoti patalpose ir atviroje erdvėje. Renkuosi tarp Сanon 450D ir Nikon D3000. Būkit geri, labai prašau, padėkit nuspręsti, kuris ilgai ir patikimai tarnaus. Kuris vertesnis. Žinau, kad yra naujesnių modelių abiejose pusėse, bet investuoti daugiau nei skirčiau pasirinktiems modeliams negaliu.
jei aparato nesiruoši apauginti visokiais objektyvais..(bet jei tikrai nesiruoši!!!) imk ką nors su kuo iš karto gauni padoresni objektyvą.. pvz kokį olympus modeliuką..
o jei renkies tik iš paminėtų tai jokiu skirtumo.. parduotuvėj paprašyk kad abu parodytų, ir kuris ant rankos atrodys kokybiškesnis ir patogesnis tą ir imk (man toks yra nikon), tik kaip minėjau tai objektyvai su jais tokie, kurių vis tik nesinori naudoti..
jei aparato nesiruoši apauginti visokiais objektyvais..(bet jei tikrai nesiruoši!!!) imk ką nors su kuo iš karto gauni padoresni objektyvą.. pvz kokį olympus modeliuką..
Taip, man irgi kaip prijaučiančiam užkliuvo. Kam imti veidrodinį jei nesiruošiama keisti objektyvo ?
Kitiniai objektyvai (tie kurie būna komplekte) dažnai yra apgailėtini. Rimtesni žmonės ima tik "kūnelį" (body) ir atskirai perka objektyvą ar kelis objektyvus, nebūtinai originalius, yra pigesnių neblogų alternatyvų, Sigma pvz.
Canonui planuoju pirkti 50mm F1.8. . Sakydama, kad nenoriu apauginti jokiais objektyvais, turiu galvoje dabartį (riboja finansai), o ne ateitį. Noriu gerų nuotraukų, bet žinau, kad nepretenduoju į profesionalus ir ateity nepretenduosiu. Vis tik išsirinkau Canon 450D. Kai kas kritikuoja, kam nepirkau 550D.Bet pirmasis veidrodinis nebūtinai turi būti naujausias.
Canonui planuoju pirkti 50mm F1.8. . Sakydama, kad nenoriu apauginti jokiais objektyvais, turiu galvoje dabartį (riboja finansai), o ne ateitį. Noriu gerų nuotraukų, bet žinau, kad nepretenduoju į profesionalus ir ateity nepretenduosiu. Vis tik išsirinkau Canon 450D. Kai kas kritikuoja, kam nepirkau 550D.Bet pirmasis veidrodinis nebūtinai turi būti naujausias.
Pasirinkai fiksuotą židinį ? Aš mastau taip, jie jau perki veidrodį tai fotografuoji ne kartą metuose, ir fotografuoji tikiuosi ne "auto" režimu, gal dar mėgsti ir pakeliauti, tokiu atveju tas 50 mm fixas tau greitai pasidarys ankštas
Bet jei neatspėjau tai tada vistiek nesuprantu kam reikėjo veidrodžio ?
portretams tiks ir šiaip tiks, na išskyrus peizažus fotkinti.. na bet kaip suprantu pirksi ne vien body ir šį objektyvą.. tai kol kas visus kitus atvejus galėsi fotkinti su kitiniu:)
Sėkmės
Man rekomendavo Сanon 450D. Nusipirkau ir nesigailiu. Objektyvą reiks keisti. Norisi didesnio "zūmo". Nikon priedai brangesni, o kokybė skaityk ta pati. Smulkmei fotografuot (elektronikai) nusipirkau papildomus žiedus ir turiu beveik mikroskopą. Rekomenduoju Canon.
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna.
Leopard, aš jau įsigijau Canon 450D. Dabar dar nepradėjau intensyvaus fotografavimo, bet bendras įspūdis puikus.
Kol kas papildomo objektyvo neturiu, o apie jokius žiedus net nesusigaudau. Kokių reiktų? Kur pirkti? Kur galima pasiskaityti apie filtrus? O gal trumpai drūtai kas nors pakonsultuotų, kaip ten su jais?
Galiu gauti iš pažįstamo Sigma 70-300 mm (zuminis, kaip sako). Kaina palanki. Žinau, kad nusipirko, pabandė ir padėjo į lentyną, nes tingėjo objektyvus keisti. Gal reikia gundytis ir imti?
Leopard, aš jau įsigijau Canon 450D. Dabar dar nepradėjau intensyvaus fotografavimo, bet bendras įspūdis puikus.
Kol kas papildomo objektyvo neturiu, o apie jokius žiedus net nesusigaudau. Kokių reiktų? Kur pirkti? Kur galima pasiskaityti apie filtrus? O gal trumpai drūtai kas nors pakonsultuotų, kaip ten su jais?
Galiu gauti iš pažįstamo Sigma 70-300 mm (zuminis, kaip sako). Kaina palanki. Žinau, kad nusipirko, pabandė ir padėjo į lentyną, nes tingėjo objektyvus keisti. Gal reikia gundytis ir imti?
Tai jau čia priklausomai kam naudosi. Man, kaip mėgėjui, pakanka to ką turiu ir keleto perskaitytų knygų apie fotografiją. Turiu ir taip jau daug hobių, dar į šį pasinert net baisu pagalvot
"Makro žiedai" vadinasi kiek pamenu.
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna.
o jei renkies tik iš paminėtų tai jokiu skirtumo.. parduotuvėj paprašyk kad abu parodytų, ir kuris ant rankos atrodys kokybiškesnis ir patogesnis tą ir imk (man toks yra nikon), tik kaip minėjau tai objektyvai su jais tokie, kurių vis tik nesinori naudoti..
O ne! Tik ne Olympus. Ką jau ką, bet tik ne Olympus'ą. Patikėkit manimi.