Elektronika.lt
 2025 m. liepos 13 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 07 13, 15:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Elektronika žaliems » Elektros gaminimas ir naudojimas
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 12
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Elektros gaminimas ir naudojimas
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 19:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Tomas_
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sveiki dar kartą, šįkart jau antrą atblūdau pas jus į forumą.Kaip visada skaitant jūsų temas apima nevykėlio jausmas, kad nieko nesupratu ir pan.
Visgi kažkaip elektronika domina nors didelis miškas ten man.

Po kritimo ant žemės po mano idėjos sutrypimo, kad nepasigaminsiu energijos iš vandens ir nevažinėsiu su puikia vandens mašina, nusprendžiau pagaminti vėjo elektrinę.Prieš tai sugalvojau pasidaryti generatorių, šiaip nelabai žinojau kaip atsiranda ta elektra.Žinojau kad magnetai ir bla bla, bet jei reiktų pačiam padaryti sėdėčiau išsižiojęs.

Žodžiu, pažiūrėjau video
Nusprendžiau pasigaminti.Dabar kvaili klausimai:
Koks ten laidas turi būti, kad magnetui judant atsirastų elektros srovė, varis ?
Kodėl vyniojami laidai, o ne uždedamas metalo lydinys tarkim?
Kaip el.prietaisai naudoja energiją.Ta prasme tam kad pagaminti el energija sukam magnetą aplink tuos laidus, o tarkim jei įjungiam el. grąžtą tai jis elektrą paverčia mechanine energija, kaip tai vyksta? Ar iš visų el prietaisų kurie verčia elektrinę energija į mechaninę galima pasidaryti generatorių, kuris verstų mechaninę į elektrinę ?

Tiek tam kartui, klausimai elementarūs, bet nelabai man ten sekėsi googlinti
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 19:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vytautas55
Senbuvis
Senbuvis
Mokyklą lankei?
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 20:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
cleaner
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Čia būtent mokyklos kursas (10klasės). Elektros srovė susikuria tame video taip: elektros srovės susidarimas uždarame laidininke, kai jį kerta kintančio magnetinio lauko jėgų linijos. Vienas mano išmoktų paaiškinimų Very Happy Gali naudot varį. Viniojami laidai, kad susigeneruotu srovė (na čia jau nedaug paaiškint galiu). O toliau nesamonės..
 Re: Elektros gaminimas ir naudojimas
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 21:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
povylas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Tomas_ rašo:
Sveiki dar kartą, šįkart jau antrą atblūdau pas jus į forumą.Kaip visada skaitant jūsų temas apima nevykėlio jausmas, kad nieko nesupratu ir pan.
Visgi kažkaip elektronika domina nors didelis miškas ten man.

Po kritimo ant žemės po mano idėjos sutrypimo, kad nepasigaminsiu energijos iš vandens ir nevažinėsiu su puikia vandens mašina, nusprendžiau pagaminti vėjo elektrinę.Prieš tai sugalvojau pasidaryti generatorių, šiaip nelabai žinojau kaip atsiranda ta elektra.Žinojau kad magnetai ir bla bla, bet jei reiktų pačiam padaryti sėdėčiau išsižiojęs.

Žodžiu, pažiūrėjau video
Nusprendžiau pasigaminti.Dabar kvaili klausimai:
Koks ten laidas turi būti, kad magnetui judant atsirastų elektros srovė, varis ?
Kodėl vyniojami laidai, o ne uždedamas metalo lydinys tarkim?
Kaip el.prietaisai naudoja energiją.Ta prasme tam kad pagaminti el energija sukam magnetą aplink tuos laidus, o tarkim jei įjungiam el. grąžtą tai jis elektrą paverčia mechanine energija, kaip tai vyksta? Ar iš visų el prietaisų kurie verčia elektrinę energija į mechaninę galima pasidaryti generatorių, kuris verstų mechaninę į elektrinę ?

Tiek tam kartui, klausimai elementarūs, bet nelabai man ten sekėsi googlinti

As kazkada, kai pradejau dometis elektra (pirmoj klasej) man ir iskildavo tokiu klausimu Laughing
Kai pabaigsi darzeli, ismoksi skaityt - vat tada ir susizinosi
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 22:28 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
flawas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
visad kabinejas prie zmoniu tuoj numirs sitas forumas nes niekas neberasys cia nes mat atsiranda (daug) gudruoliu....

PranešimasParašytas: 2010 06 04, 22:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Tomas_
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
vytautas55 rašo:
Mokyklą lankei?

Manau ši tema, kad jūs atsakytumėte į mano klausimus, jei jau nori klausti būtų gerai, kad bent manuosius atsakytum pirma.Taip lankiau, švietimo sistemos nekaltinsiu, greičiausiai čia aš vienas toks kvailas.Iš tiesų nemanau ar ar bent 10% baigusių mokyklą sugebėtų pagaminti tą paprastą generatorių rodomą video, net jei duotum detales ir paliktum tik eigą patiems...

cleaner rašo:
Čia būtent mokyklos kursas (10klasės). Elektros srovė susikuria tame video taip: elektros srovės susidarimas uždarame laidininke, kai jį kerta kintančio magnetinio lauko jėgų linijos. Vienas mano išmoktų paaiškinimų Very Happy Gali naudot varį. Viniojami laidai, kad susigeneruotu srovė (na čia jau nedaug paaiškint galiu). O toliau nesamonės..

Taip, žinau kurios čia klasės kursas, pats mokiausi ir matot kaip gerai išmokau.Kadangi neišmokau ten bandau mokytis savarankiškai su forumo pagalba, bent bandau ją gauti.Ten greičiausiai ne paaiškinimas, o apibrėžimas.Kol mokiausi aš irgi nemažai apibrėžimų ir taisyklių buvau iškalęs, deja tai nepadėjo suprasti.

povylas rašo:

As kazkada, kai pradejau dometis elektra (pirmoj klasej) man ir iskildavo tokiu klausimu Laughing
Kai pabaigsi darzeli, ismoksi skaityt - vat tada ir susizinosi

lolol, keisti jūs žmonės..gerai suprantat jūs apie tą elektrą(-oniką) - šaunu, bet gal nereikia debilais vadinti tų kurie nesupranta, aš juk nesakau, kad tu debilas, todėl, kad nežinai kokio Frydricho Nyčės, ar dar ko.Aš nevadinu taves durnium, todėl, kad nesugebi savo vardo be klaidų parašyti..

Visgi, palauksiu gal atsiras ne tokių protingų kaip jūs ir nepasididžiuos pagailėti 10min savo brangaus laiko atsakyti į kelis mano klausimus Smile
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 22:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
Tomas_ rašo:
vytautas55 rašo:
Mokyklą lankei?

Manau ši tema, kad jūs atsakytumėte į mano klausimus, jei jau nori klausti būtų gerai, kad bent manuosius atsakytum pirma.Taip lankiau, švietimo sistemos nekaltinsiu, greičiausiai čia aš vienas toks kvailas.Iš tiesų nemanau ar ar bent 10% baigusių mokyklą sugebėtų pagaminti tą paprastą generatorių rodomą video, net jei duotum detales ir paliktum tik eigą patiems...
Visgi, palauksiu gal atsiras ne tokių protingų kaip jūs ir nepasididžiuos pagailėti 10min savo brangaus laiko atsakyti į kelis mano klausimus Smile

Nepurkštauk, klausimų daug ir jie tikrai švelnia tariant pakankamai juokingi. Niekas nerašys čia rašinėlių tik tam kad apšviesti tave. Na nebent tu parašytum (pats, o ne copy paste) kas yra tas Frydrichas Nyčė.
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 23:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Jons
Senbuvis
Senbuvis
Paprasciausiai pravest fizikos kursa nuo nulio - daug darbo. Pirma pagrindus turek, pask jau , kai bus maziau nezinomuju, klausk. Wink
http://ik.su.lt/~mariusbm/Elektra/teorija/stipris_ir_tankis.htm
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 23:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
balutoks
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Sutikit.
Sedetume prie balanos jei ne tokie zmones. Beda tame kad negalima glaustai atsakyti, truksta konkretumo. Manau sios temos autorius dar labai jaunas. Apart to dziugina jo zingeidumas.
O kas lieka atsakymus tai linkiu ateity kantriu ir ismananciu destytuvu.
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 23:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Tomas_
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Evaldas_S rašo:

Nepurkštauk, klausimų daug ir jie tikrai švelnia tariant pakankamai juokingi. Niekas nerašys čia rašinėlių tik tam kad apšviesti tave. Na nebent tu parašytum (pats, o ne copy paste) kas yra tas Frydrichas Nyčė.

Kaip klausimai gali būti nejuokingi jei aš einu iš pradžių.Bet žinoma taip reikia nesuprantantį žmogų užspaminti savo profesionaliu juoku bei panieka mažiau žinančiam, kad net nebeliktų noro domėtis ar juolabiau klausti...
Jons rašo:
Paprasciausiai pravest fizikos kursa nuo nulio - daug darbo. Pirma pagrindus turek, pask jau , kai bus maziau nezinomuju, klausk. Wink
http://ik.su.lt/~mariusbm/Elektra/teorija/stipris_ir_tankis.htm

Dėkui už nuoroda, pirmasis dalykas kuris padės pasistumti į priekį

balutoks rašo:
Sutikit.
Sedetume prie balanos jei ne tokie zmones. Beda tame kad negalima glaustai atsakyti, truksta konkretumo. Manau sios temos autorius dar labai jaunas. Apart to dziugina jo zingeidumas.
O kas lieka atsakymus tai linkiu ateity kantriu ir ismananciu destytuvu.

Na yra gal platesnių klausimų, visgi manau įmanoma juos lengvai atsakyti ir neišsiplečiant, taip ir padarysiu šioje temoje kai pasiskaitysiu ir suprasiu reikalą Smile
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 23:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Skunkas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Aš visada sakiau ir sakysiu, kad nieko blogo nematau paklausti klausimo, kuris nėra valstybinė paslaptis. Nepaisant to, kad atsakymus galima gauti internete ar knygose, jei reikia kokios smulkmenos, tai geriau paklausti smulkmenos speco, kuriam užteks vieną sakinį parašyti, o ne tam vargšeliui 12os tomų raštą skaityti.

Bet kaip jau kažkas sakė, šitie klausimai yra elementarūs ir norint tau padėti reiktų nuo a iki ž vadovėlį konspektuoti. O šiulaikiniai vadovėliai turi daug spalvotų paveiksliukų, tad tikrai lengvai suvokiami bet kam. O jei jau nesuvoki, tai gal geriau piešti, šokti, ar maistą gamnti...?
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 23:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Tomas_
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Skunkas rašo:
. O jei jau nesuvoki, tai gal geriau piešti, šokti, ar maistą gamnti...?

Jei durnas gimei tai gal knygų neskaityti ?
Matai, jei nepatinka ir nesupranti, tada taip, bet dabar man įdomu, kas reiškia, kad suprasiu jei pasistengsiu Smile
PranešimasParašytas: 2010 06 04, 23:59 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
balutoks
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Nebukim kiaules ir jei kam reikia atsakymo i jo uzduota klausima , tai gal jei turim ka pasakyt tai ir pasakom. Ziauru su lietuviskais forumais. Zmogus ko nors klausia o jam vietoj paaiskinimo jo gimtosios kalbos rasybos ar kalbos problemas desto. Ne retas uzsukam i uzsienieciu forumus. Gal pasimokom tolerancijos. Nes kai pagalvoju kad kazkas pabandytu isiverst is lietuviu i anglu?
PranešimasParašytas: 2010 06 05, 00:08 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Skunkas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Nu jei jau durnas gimei tai gal ir ne kas. O be žinių ir patirties gimėme visi. Tik skirtingiems žmonėms tobulėti skirtingose srityse sekasi skirtingai.

O jei patinka ir išmoksi, tai kokios problemos? Gali ff.vu.lt puslapyje susirasti elektros ir magnetizmo konspektą. Labai paprastas ir viskas ten aišku. Jei neaišku pasiimk iš bibliotekos absoliučiai bet kurį fizikos vadovėlį, tikrai viskas bus parašyta.

Iš tavo klausimųtai aišku, kad reikia nuo pat pagrindų pradėti, bet nežinau kokio esi amžiaus, ant kiek matematikoj gaudaisi, nuo to priklauso nuo kurio laiptelio pradėt reikėtų Smile
PranešimasParašytas: 2010 06 05, 00:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Skunkas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
balutoks rašo:
Nebukim kiaules ir jei kam reikia atsakymo i jo uzduota klausima , tai gal jei turim ka pasakyt tai ir pasakom. Ziauru su lietuviskais forumais. Zmogus ko nors klausia o jam vietoj paaiskinimo jo gimtosios kalbos rasybos ar kalbos problemas desto. Ne retas uzsukam i uzsienieciu forumus. Gal pasimokom tolerancijos. Nes kai pagalvoju kad kazkas pabandytu isiverst is lietuviu i anglu?

Tas kažkas jau gavo saują naudingų patarimų ir tik to kažko reikalas kaip juos panaudos.

Be to jo užduoti klausimai neturi atsakymo, reikia nuo adomo ir ievos pradėti aiškinti. Ir tikrai niekas nesėdės 3 dienų kad parašyti kažką geriau nei jau yra prirašyta vadovėliuose.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps