|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 21, 19:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » DC/DC Converter 12V/19V 5A
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
DC/DC Converter 12V/19V 5A |
Parašytas: 2010 08 21, 15:21 |
|
|
|
Sveiki reikia DC/DC converterio schemutes. Laptopui krauti nuo auto akumo. Tiksliai tai reikia I=3,95A
V=19V
Zodziu, pageidauciau tai I= 5A, kad butu su atsarga, kad nekaistu tas converteris. Pasiulymu?
Itampa gali buti ir didesne kokie 25V. Su stabilitronu ir tranzu nukalsiu iki 19V. Taip ir geriau man atrodo, turint omeny, kad auto itampa svyruoja 12,6v -14,5v.
Pamastymai: esant pvz 12,6v itampai keitiklis duos 19,6V o esant itampai 14,6v- keitiklis duos jau 21,6V kazkur. Tai jau negerai, nes srove apie 5A, ir itampa nekris. Sudrosiu taip laptopo akuma greiciau ir + jau negeroves paciam laptopui. Tai wa, pasiulykit kokia schemute su tokiais parametrais ir pataisykit jeigu kur nupjoviau gryba:) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 21, 15:37 |
|
|
|
Ebay --- ~20Lt Gamintis neverta |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 21, 16:43 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 21, 17:16 |
|
|
|
kinietiskas sudas normalus kainuoja 30euru + dar nezinia koks jo galingumas, aisku bus mazas nes neraso jo! Tam laptopui reikia stabiliai 4A. Nepaves ciuju! |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 21, 18:33 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 21, 21:54 |
|
|
|
TranzasHiFi rašo: |
"pamastymai: esant pvz 12,6v itampai keitiklis duos 19,6V o esant itampai 14,6v- keitiklis duos jau 21,6V kazkur."
"Su stabilitronu ir tranzu nukalsiu iki 19V. Taip ir geriau man atrodo, turint omeny, kad auto itampa svyruoja 12,6v -14,5v"
|
Žmogau, šitaip nusišnekėdamas tikiesi pasidaryt impulsinį keitiklį ? Bus stebuklas jei taip atsitiks, dar vienas stebuklas bus jei po to nesudeginsi kompiuterio. Tau iki keitiklio pasidarymo kaip iki Šanchajaus, todėl pirk jau padarytą kaip visi pataria ir nejuokink žmonių. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 21, 22:37 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
TranzasHiFi rašo: |
"pamastymai: esant pvz 12,6v itampai keitiklis duos 19,6V o esant itampai 14,6v- keitiklis duos jau 21,6V kazkur."
"Su stabilitronu ir tranzu nukalsiu iki 19V. Taip ir geriau man atrodo, turint omeny, kad auto itampa svyruoja 12,6v -14,5v"
|
Žmogau, šitaip nusišnekėdamas tikiesi pasidaryt impulsinį keitiklį ? Bus stebuklas jei taip atsitiks, dar vienas stebuklas bus jei po to nesudeginsi kompiuterio. Tau iki keitiklio pasidarymo kaip iki Šanchajaus, todėl pirk jau padarytą kaip visi pataria ir nejuokink žmonių. |
Pritariu, nes jau ne vienas panašus veikėjas nešė iš Trakų pas mane loptopą, kai pabandė pasigaminti visokių keitiklių ir sugadino jo krovimo sistemą, arba iš viso visą bateriją Manau bandymas sutaupyti 100Lt gali greitai pasibaigti bandymu susiremontuoti loptopą už dar kelis šimtukus
Bent jau man paklojo vienas toks veikėjas, kai savo loptopo įtampos valdiklį nukalė. Tokia multi-chujulti mikrė, SMD korpuse su dafigą kojų ir metaliniu viršumi(tipo radikas). Tai teko jam 200Lt pamokėti, nes pati originali mikrė man kainavo apie 130Lt iš JAV gauti Ką jam beliko daryt - kompas tai už 4K pirktas, tai ir sutiko su belenkokia suma, kokią pasakiau
Tai vat, reikia atsakingai daryt visokias nesąmones  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2010 08 22, 03:25 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
Pritariu, nes jau ne vienas panašus veikėjas nešė iš Trakų pas mane loptopą, kai pabandė pasigaminti visokių keitiklių ir sugadino jo krovimo sistemą, arba iš viso visą bateriją Manau bandymas sutaupyti 100Lt gali greitai pasibaigti bandymu susiremontuoti loptopą už dar kelis šimtukus
|
siaip jis ko gero laptopo nesudegins , nepadarys tokio galingo, greiciausia is jo keitiklio pasipils dumais ir ugnis ir viskas tuo baigsis.
jug sroves tai vien isejime pageidajamos apie 5A o tai reiakis kad isejime bus apie 10A kas jau reikalsuja labai kokybisko montazo
padaryti BOOST keitikli yra gana sudetinga nes per tranzisotorius tekes labai didele sroves su labai bjauria forma. o tai reikais kad visi laidu induktyvumai , varza ir kondensatoiu ESR tures daug itakos.
tokiam naudokui galima pasiulyti nebent koki elektronini transformatoriu pasigaminti pvz su ir2153 pansiai toki kaip naudoja didelio audio garso megejai.
galu gale galima nebrangiai nusipiskri
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5530
12$ kainuoja kas bus apie 30 lt o tai pigiau nei pirkti detales jo gamybai. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 22, 09:20 |
|
|
|
Hei, nezinau ar radai ar ne, bet tirkai nesunku pasigaminti paciam, nan isejo uz 12lt nes kondensatorius turejau, galiu atsiusti PCB, schema.
DV6000 pajungiau tai korvesi, isemiau akuma toliau veike parasyk i skype jei domina
Juozas_ceglys
 |
|
_________________ SPL in my blood... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 22, 16:31 |
|
|
|
tai paviesink schema neslapukauk  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |